in somatia mobiliara pe langa popriri pe conturi, sau salariu, desi salariu nu am, eu fiind casnica, specifica : "executarea silita se va face chiar si in lipsa dvs. de la locul execuratii, prin deschiderea usilor in prezenta noastra, cu asistenta organelor de politie" .
O sa depun si contestatie dar pana se solutioneaza nu ma pot folosi si de aceasta greseala din partea lor?
As mai avea o intrebare: pot depune contestatia si eu singura sau trebuie neaparat sa am avocat care sa se ocupe de aceasta?
azi am primit hartii de instiintare ca sunt executata silit pentru o datorie din 2009 (care din cate stiu este deja prescrisa). Doar ca mi-au scris numele gresit in toate actele formulate de ei. Cum executarea este una mobiliara, in caz ca ma trezesc cu executorul la usa, ma pot opune intrarii lor in domiciliu pe motiv ca datele din executare nu sunt integral corecte(cnp si serie si nr sunt corecte doar numele este gresit), asta ca o solutie temporara pana pot face contestatia la executare invocand prescrierea datoriei?
In situatia in care cumnatul meu (sotul surorii mele) patrunde cu forta in casa parintilor mei in care eu impreuna cu familia mea locuim de 5 ani si imi terorizeaza familia adresand amenintari mie si membrilor familiei mele se aplica prevederile legale referitoare la violarea de domiciliu? Subliniez ca in repetate randuri i-am interzis sa intre in spatiul in care locuim insa fara rezultat astfel incat prezenta acestuia afecteaza grav viata si libertatea familiei mele.
Va multumesc.
eu locuiesc cu sotul si copiii in casa lui parinteasca impreuna cu mama. Tatal meu este decedat. Casa in sine este mostenita de la bunicul din partea tatalui meu iar actele de succesiune sau contract de vanzare-cumparare nu au fost facute niciodata. Eu stiam ca bunurile mostenite dupa deces se impart doar copiilor sau eventual nepotilor. in aceste conditii, daca ar fi sa vindem acum casa cat mama este inca in viata, cum s-ar impartii?
sunt intr-o situatie foarte dificila si nu stiu cum e mai bine sa procedez. Sunt amenintata cu moartea de sotul cumnatei mele. ca sa va explic mai bine situatia incep cu inceputul:
Eu si familia mea (sotul si 2 copii) stam cu soacra mea. Sora sotului meu este o persoana abominabila si nu ma suporta de nici un fel. Ea si sotul ei nu sunt chiar in toate mintile(si asta o spune multa lume) si violente atat fizic cat si psihic(cumnata mea a luat bataie ani buni de la sotul ei). Cauta motive de cearta din orice si daca nu gasesc inventeaza doar doar are ocazia indvidul,ca altfel nu-i pot spune, sa se lege de mine. Acum 6 ani cand eram insarcinata cu primul copil in urma unor certuri acesta a venit peste noi in casa (el are locuinta in acelasi oras si poate ajunge la noi acasa in 10 minute) a inceput sa strige la mine si chiar a luat un scaun din bucatarie sa dea cu el in mine. Soacra mea m-a aparat si am reusit sa fug la o vecina(care desi m-a ascuns nu ar depune marturie). Sotul care era la job in alta localitate a sunat la politie dar soacra mea a reusit sa calmeze apele si ma fortat sa nu depun plangere.
Acum a luat-o totul de la inceput doar ca de data aceasta era sotul acasa iar eu stiind cu ce planuri vine in "vizita" am plecat la vecina cu copii cu tot. A incercat sa il instige pe sotul sa dea primul pumn dar nu i-a reusit asa ca a recurs la a striga in gura mare in strada dupa mine, facandu-ma in toate felurile si zicand ca vine peste mine in casa cand sotul nu e acasa si imi rupe capul si ma omoara. Noi nu suntem cununati legal ci traim in concubinaj(copiii ii avem impreuna si sunt pe numele lui) iar in acte casa este inca pe numele socrilor, noi avand in buletin vechile adrese. Pana gasim o chirie ca sa ne mutam din iadul asta, ce putem face ca sa nu mai traiesc cu spaima ca poate veni sa ma omoare de fata cu copiii mei? Pot depune o cerere pentru ordin de restrictie sau de protectie chiar daca nu sunt cununata legal?
sotul meu plateste pentru baiatu sau din prima casnicie pensie alimentara. Baiatul are 19 ani si tocmai ce a terminat liceul (fara bac) si doreste sa se inscrie la o postliceala sanitara. initial era vorba ca se inscrie la un curs de ospatar organizat de cei de la fortele de munca. In caz de studii superioare stiu ca trebuie platita pensie alimentara pana la max 26 ani sau pana copilul se angajeaza si se poate intretine singur dar in situatia data cum e?... se plateste indiferent de tipul de scolarizare aleasa?ori ce fel de curs?
din cate articole m-am interesat si eu as zice ca datoria mea s-a prescris... da azi la telefon zicea de o noua lege legat de contestatie la precriere ca sa ma poata executa silit... se poate?
In plus sunt cateva aspecte care ar trebui sa le faca rau lor(recuperatorilor). adresa din contract este fosta casa parinteasca, casa ce a fost vanduta de parinti. S-au interesat de adresa lui si l-au cautat si acasa. Inteleg sa s-au interesat de mine dar nu aveau dreptul sa dea date despre datoria mea(eu fiind majora deci nu in intretinerea parintilor). In plus ei suna zi si noapte pe toata lumea. Au gasit pana si nr de telefon al fratiorului meu de 10 ani. Asta nu intra in categoria hartuirii?
In urma cu 5 ani am facut o descoperire de card prin intermediul firmei la care lucram in momentul respectiv. Ulterior a trebuit sa imi dau demisia deoarece m-am mutat di localitate. in ultimii 5 ani eu am mai lucrat cu carte de munca doar 6 luni acum 2 ani si jumatate. Situatia financiara nu mi-a permis sa platesc ratele cam de la 2 luni dupa ce am facut descoperirea de card. Desi datoria a fost tot pasata de la o firma de recuperari la alta tot nu am virat nici un leu in nici un cont bancar. de o luna de zile primesc telefoane de la Kruc care ma informeaza ca undeva in 2010 luna aprilie au fost virati bani in numele meu pentru aceasta datorie dar nu vad cum a fost posibil. Totusi din aprilie 2010 pana in prezent tot sunt mai mult de 3 ani.
Ma mai poate executa silit? Desi nu vad ce mi-ar putea lua: nu lucrez, am doar alocatia la copii ca venit, stau in gazda unde tot mobilierul este al proprietarului.
Eu ce ar trebui sa fac? Ce ar trebui sa cred? Conform art 405 aliniatul 1 cred ca nu imi mai pot face nimic. Sau pot?