avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire din mostenire

eu locuiesc cu sotul si copiii in casa lui parinteasca impreuna cu mama. Tatal meu este decedat. Casa in sine este mostenita de la bunicul din partea tatalui meu iar actele de succesiune sau contract de vanzare-cumparare nu au fost facute niciodata. Eu stiam ca bunurile mostenite dupa deces se impart doar copiilor sau eventual nepotilor. in aceste conditii, daca ar fi sa vindem acum casa cat mama este inca in viata, cum s-ar impartii?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 23:12, 21 Septembrie 2014
Descendentii si sotul supravietuitor au dreptul la mostenire.
Nepotii pot veni la mostenire prin reprezentare si nu altfel.
Cred ca ceva nu este corect. Locuiti in casa părintească a sotului, dupa cum spuneti. Care casa este provenita de la bunicul din partea tatălui Dvs? Ce vreți sa Împărțiți? In fine, ptr Dvs, la Moștenire vine soțul supravietuitor, care culege jumătate, iar cealaltă jumătate se împarte cu descendenții (copiii defunctului), daca sunt. Daca nu exista copii, vin nepoții la Moștenire. Daca defunctul are copii, nepoții nu au drept la aceasta succesiune. Nu stiu daca m-am făcut înțeleasa, dar încerc sa va explic pe întelesul Dvs. Poate reveniti cu lămuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte mostenirea in cazul decesului unuia dintre parinti buzdu_andra buzdu_andra Buna ziua! As dori sa va intreb cum se va imparti mostenirea din partea tatalui meu decedat intre mine , cei doi frati ai mei si mama. Intreb pt ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire al urmasilor mariamem mariamem Buna ziua. Am si eu o intrebare simpla: daca doi soti sunt proprietari ai unui imobil si unul dintre soti decedeaza, au si copiii dreptul la mostenire sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire titi marina titi marina Va salut Fratele meu a declarat la notar ca renunta la mostenirea mamei noastre. Declaratia s-a facut dupa moartea mamei noastre, intermenul de 6 luni. In ... (vezi toată discuția)