avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate starchim01

Activitate starchim01

Cât timp sunt valabile bonurile de masă?Un comerciant a refuzat o parte din bonurile de masă emise în luna Ianuarie.O parte au fost din 2018 (refuzate) o parte din 2019 (acceptate).
Se discută mult despre munca la foc continuu.Mai pun și eu un pic de benzină în focul... discuțiilor pe această temă.Eu lucrez sâmbăta și duminica și am liber peste săptămână două zile.Mă încadrez în programul de 5 zile lucrătoare și două zile libere.În cadrul discuțiilor avute cu diferite persoane mi se spune că ar trebui să am două zile libere pentru o zi de la sfârșitul săptămânii,două pentru S,două pentru D,adică patru zile libere,și plătite dublu.Nu știu dacă este posibil așa ceva,dar astea sunt discuțiile.Așa ar trebui să fie (cu patru zile libere) sau e bine așa cum se face acum (5+2).
Răspuns la discuția Zile în plus,zile în minus
Mulțumesc.Am calculat astăzi din aduceri aminte pe o lună și mi-a ieșit o zi diferență.Maiștri de până acum nu au folosit această metodă,nu ne-au,cerut să facem zile în plus,sau minus.E,acum s-a schimbat maistrul...O să îmi calculez orele când o să am timp după registrul de tură și atunci o să văd exact.Deocamdată am ieșit cu o zi lucrătoare în plus,pe ce am calculat eu.Dar o să calculez după registru,asta când o să am timp.
Eu lucrez pe schimburi.
Maistrul meu îmi spune acum trei luni că am de recuperat două zile.Așa că am mers două zile la lucru. Acum îmi spune că am două zile libere de luat.Așa că stau acasă.El îmi spune că așa îi apare în pontaj,așa îi „spune” programul de calculator cu ajutorul căruia se face pontajul.Și alți colegi sunt în aceiași situație.O dată li se spune că trebuie să vină 1-2 zile la lucru pentru recuperare,altă dată li se spune că au mai mult cu 1-2 zile lucrate și că pot să stea acasă.De unde apar în pontaj astfel de diferențe?Mai ales că nu am cerut zile libere,nu am lipsit etc.Așa dă pontajul.Într-o lună cu plus,în alta cu minus.
Răspuns la discuția TVA pentru blog
Mulțumesc pentru interes.Și pentru răspuns.
Atunci când mi-am făcut blogul am fost întrebat dacă îl voi folosi pentru afaceri,sau personal.Personal,am răspuns,la fel ca 90 % din cei care au bloguri.În timp din dorința de câștiga mulți bani fără muncă am pus tot felul de link-uri afiliat pe el.De câștigat nu am câștigat nimic,99% din link-uri au fost eliminate.
Da,Google emite facturi.
Eu nu câștig nimic din blog,la fel ca cei mai mulți dintre bloggeri.Am încercat eu multe,dar degeaba.Câștig 0.Totuși, datorită link-urilor puse Google consideră că eu câștig ceva.Treaba lui.Problema mea este că eu trebuie să plătesc TVA.
Adică:la reînoirea domeniului eu voi plăti 10 USD lui Google și TVA separat în România?Să înțeleg că trebuie să merg la fisc și să le declar că eu trebuie să plătesc TVA.Iar ei probabil că o să mă ia la întrebări.Și acolo dau de cineva așa ca mine....Și nici nu câștig nimic,dar dacă cineva de acolo consideră că eu câștig?
Să rămânem la TVA.
Plătesc 10 USD lui Google și 2 statului român?

Soluția ar fi din câte înțeleg de la alții să-mi transfer domeniul.

Aș trece pe un domeniu .eu sau .ro.Pe astea cum e cu TVA-ul?Nici un blogger pe aici?E simplu pentru cei care au o afacere,dar e complicat pentru ceilalți.
Discuție TVA pentru blog
Am primit următorul mesaj de la Google:

Google
Your Domain Registration tax setting has changed
Hello,

We're writing to let you know about a change to Domain Registration that affects your account for starchimachim.com. We’ve changed your tax setting in Domain Registration to “business” from the “personal” setting you indicated before. Going forward, we won’t add VAT to your Domain Registration charges, and you’ll be responsible for determining taxes due in your country if you're not an Irish customer. If you are an Irish customer, you will still be charged VAT.

A “business” tax setting means that your Domain Registration account is used for commercial purposes. We believe that your account is a business account. This categorization includes corporations, affiliates, sole traders, self-employed merchants or professionals, and partnerships. No action is required from you if you are using Domain Registration for commercial purposes.

If you are using Domain Registration for non-business reasons, then you will need to change your tax setting to non-business by updating your billing information

Să înțeleg că trebuie să plătesc eu TVA?Câteva link-uri de afiliat puse pe blog mă transformă în business?Cum plătesc acel TVA?
1.Angajatul părăsește locul de muncă fără aprobarea vreunui șef.Are un accident în piață.Care este răspunderea maistrului (sau al oricărui alt șef)?
2.Angajatul are acordul șefului să plece mai repede,dar fără a face o cerere scrisă în acest sens.Are o problemă și i se dă voie să plece mai repede,din păcate are un accident.Care este răspunderea maistrului (sau al oricărui alt șef)?