Eu lucrez pe schimburi.
Maistrul meu îmi spune acum trei luni că am de recuperat două zile.Așa că am mers două zile la lucru. Acum îmi spune că am două zile libere de luat.Așa că stau acasă.El îmi spune că așa îi apare în pontaj,așa îi „spune” programul de calculator cu ajutorul căruia se face pontajul.Și alți colegi sunt în aceiași situație.O dată li se spune că trebuie să vină 1-2 zile la lucru pentru recuperare,altă dată li se spune că au mai mult cu 1-2 zile lucrate și că pot să stea acasă.De unde apar în pontaj astfel de diferențe?Mai ales că nu am cerut zile libere,nu am lipsit etc.Așa dă pontajul.Într-o lună cu plus,în alta cu minus.
Numarul de zile lucratoare nu sunt aceleasi in fiecare luna. Cum lucrati la foc continuu, se intampla ca numarul de zile lucrate sa nu coincida cu cele lucratoare, uneori cu plus, alteori cu minus, si e nevoie de corectii pentru a nu plati sporul pentru ore suplimentare lucrate.
Mulțumesc.Am calculat astăzi din aduceri aminte pe o lună și mi-a ieșit o zi diferență.Maiștri de până acum nu au folosit această metodă,nu ne-au,cerut să facem zile în plus,sau minus.E,acum s-a schimbat maistrul...O să îmi calculez orele când o să am timp după registrul de tură și atunci o să văd exact.Deocamdată am ieșit cu o zi lucrătoare în plus,pe ce am calculat eu.Dar o să calculez după registru,asta când o să am timp.
Ore libere
Anamaria1313
buna ziua,
intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Program inegal
ValentinC79
Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana.
In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)