adam77
Utilizator 6din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
Sugestia mea e că dacă părinții acelui copil vă fac plângere să nu vă eschivați de la cercetarea poliției. Declarați clar că din cauza faptului că nici dirigintele și nici directorul nu au luat măsuri, ați fost nevoit să mergeți la școală și să încercați să discutați cu elevul agresiv, iar intenția Dvs. nu a fost să-i afectați integritatea fizică și nici să-l agresați pe elevul X, ci doar să-l aduceți la o discuție. Mai spuneți și că nu a fost afectat în nici un fel de acțiunea dvs.
Apoi, faceți o reclamație în scris către directorul școlii, dați amănunte și cereți să ia măsuri imediate. Și mai puteți adăuga, că în lipsa unor măsuri ferme pt. corectarea elevului agresor în termen de... 10 zile lucrătoare (sau alt termen pe care îl doriți dvs.) veți fi nevoit să vă adresați instituțiilor ierarhic superioare (inspectoratul școlar....) și Poliției. Știți cum e în România... Fără hârtii nu faci nimic.
Ideal era să le fi avut depuse de măcar o săptămână și apoi să-l fi luat de gât pe nesimțit. Ați fi fost cumva justificat...
Succes!
adam77
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cereți program de vizită cât mai mare, gen de Paște, de Crăciun, de Revelion, în vacanța intersemestrială, 5-6-7 săptămâni în vacanța de vară. Vedeți că instanțele au un program aproape standard pe care îl bagă pe gât la cei care ajung într-o astfel de situație. (Vorbesc în cunoștință de cauză - am fost de 2 ori în instanță pt. asta). Motivați cu faptul că oricum în restul timpului fetița stă la mama (presupun că îi va fi stabilit domiciliul la mama). Dacă cumva fosta soție se opune, atunci puteți cere instanței să dispună efectuarea unui raport de evaluare la DGASPC-ul din localitatea Dvs. unde dumneaei va trebui să meargă cu fetița la evaluare și fetița acolo va trebui să spună - dacă poate vorbi, sau să manifeste cumva atașamentul față de Dvs. și dorința ei de a petrece timp și cu Dvs. Cel mai bine e să aveți un avocat femeie care să vă și reprezinte.
Nu amânați prea mult depunerea cererii. Pănă la finalizarea procesului și emiterea hotărârii pot să treacă și 1-2 ani. Se poate ajunge foarte ușor și la alienare parentală și atunci vă va fi mult mai greu să remediați situația.
Succes!
A doua postare este valabilă. Cererea care a rămas la liceu și care are nr de înregistrare pe ea a semnat-o doar mama.
("nu puteti transfera copilul fara acordul mamei.") - dar ea cum a putut să-l transfere fără acordul meu? Dacă îl transferă ea e legal, iar dacă e să-l transfer eu e ilegal ? Sau cum?
("La intrebarea dvs.,,Ce pot face să anulez acest transfer?'',raspunsul este ,nu mai puteti face nimic.") - din punctul meu de vedere este un transfer ilegal. Copilul are 2 părinți !!!!!!!
Stimate CHKa, aș vrea să vă clarific pe scurt:
- față de postarea anterioară am descoperit că de fapt acel liceu ne-a dat o cerere tipizată "de-a lor" pe care doar mama a completat-o și semnat-o și doar pe aia este nr. de înregistrare. Așa că postul meu anterior nu prea mai e valabil... Însă nu știu cum / dacă pot să-l șterg.
- fiul meu a luat note mici și a ajuns si la corigență pt. că maică-sa nu l-a ajutat niciodată cu nimic în sensul ăsta, deși încă de când era băiatul în clasa a 7-a i-am spus maică-si să-i punem prof. de pregătire. (am mailuri scrise în acest sens). Ori.... zero reacții din partea ei. Acuma când a avut corigența, tot la insistențele mele a venit băiatul în orașul meu unde l-am pus pe pregătire intensivă la Matematică și a reușit să treacă clasa. Replica maică-si a fost "lasă că proful iese la pensie și își bagă picioarele și o să-l treacă așa...". Replica mea:"... dacă și-ar fi băgat proful picioarele ar fi trebuit să nu-l lase corigent".
- atât de tare mi l-a răzvrătit împotriva mea încât la ora actuală nu mai vine la mine (avea 5 săptămâni la mine în vacanța de vară) și nici nu-mi mai răspunde la tel.
- cât despre un alt transfer... asta se poate face numai dacă sunt locuri... Și în afară de asta, nu pot să fac cu copilul "probe de liceu" să vedem dacă va fi bine sau nu, și dacă nu, atunci țuști la alt liceu...
Așa că, dacă nu puteți răspunde punctual și pertinent, nu o mai ridicați în slăvi pe "mama" în condițiile în care a comis multe abuzuri și multe încălcări ale legii și hot. jud.
Mulțumesc.
Alegerea școlii copilului de către un singur părinte - legal sau ilegal?
Bună ziua,
Am o întrebare legată de exercitarea în comun a autorității părintești: poate un singur părinte să aleagă școala copilului fără să aibă acordul celuilalt părinte? În cazul meu, fiul meu a terminat cl. a X-a la un liceu de stat la profil real și vrea să se transfere la profil uman (a avut corigență la Matematică și zice că nu înțelege la Chimie și la Fizică). Mama l-a transferat fără acordul meu la un liceu privat. În plus, copilul meu are și certificat CES și anumite recomandări medicale legate de mediul școlar... (Are capacitate cognitivă, însă are niște dificultăți emoționale și de atenție).
Cei de la liceul privat mi-au spus că pt. ei acest transfer este legal, că pt. ei e suficient dacă vine un singur părinte să încheie contract. Nu stă nimeni să-l caute pe al doilea părinte... Eu consider că acel liceu privat nu este ceea ce are nevoie copilul meu. Am și alte variante de licee, însă mama fiului meu nu mi-a dat nici un răspuns (probabil că nu o interesează opinia mea și deduc eu că probabil nu e de-acord). În afară de asta, eu consider că acest transfer este ilegal atâta vreme cât liceul nu are și acordul meu scris pt. acest transfer. Copilul meu are totuși 2 părinți cu drepturi și obligații depline.
Ce mă sfătuiți? Ce pot face să anulez acest transfer?
Mulțumesc.
...copilul nu are nici o părere... El zice cum zice maică-sa. E influențat de ea într-un mod absolut grosolan. Se înscrie perfect în ceea ce se numește "alienare parentală". El nu realizează că acolo îi va fi mai greu și că liceul e și departe față de locuința mamei unde stă acuma.
Mă gândeam să trimit o declarație la liceu în care să explic că situația copilului meu s-a schimbat între timp și acea cerere nu mai reprezintă voința mea, drept pt. care o declar nulă. Pot să fac asta? Adică o astfel de declarație are vreo valoare juridică? Evident că o să mă consult și cu avocatul meu - când va reveni din concediu.
Am găsit între timp și o altă opțiune de transfer pt. copilul meu pe care i-am prezentat-o maică-si (detaliat pe e-mail înainte de a semna ea contractul cu acest liceu privat), însă ea nu mi-a dat nici un răspuns, adică ignoră total opțiunea mea - ceea ce eu tratez ca un refuz din partea ei.
Mulțumesc mult pt. orice sugestii pertinente.
Atunci să vă întreb altfel: în Iulie am făcut o cerere de transfer la un liceu privat din București, cerere semnată și de mine și de mama copilului meu (noi fiind despărțiți de peste 10 ani și având hot. jud. cu autoritate părintească exercitată în comun). Acum câteva zile mama copilului meu - fără să-mi ceară acordul - s-a dus direct și a semnat contract cu liceul respectiv (și a și plătit prima rată din taxă). Eu nu am fost și nu sunt de-acord ca al meu copil să meargă la un liceu privat - pur și simplu nu se justifică și i-ar fi mult mai greu acolo. Atunci când am semnat cererea de transfer la acel liceu am convenit cu mama copilului că trebuie să avem doar o soluție de rezervă (copilul era într-o anumită situație școlară), însă nicidecum că sigur va merge la acel liceu. Acum dumneaei mă acuză că am semnat cererea de transfer și ea merge așa înainte...
Ce pot totuși să fac? Repet: nu sunt de-acord ca al meu copil să meargă la acel liceu privat.
Mulțumesc.
Bună ziua,
În ce condiții pot să-mi retrag semnătura olografă de pe o cerere către o instituție de învățământ, cerere care s-a soluționat deja? Vreau să-mi retrag / anulez / revoc semnătura mea de pe acea cerere pe care mai este și semnătura mamei copilului meu. Vreau să fac asta ca să nu apară complicații mai târziu. Cum pot să fac asta? Ce trebuie să fac?
Mulțumesc mult pt. sugestii.
adam77
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule geoxgeorge1983,
dacă vă iubiți cu adevărat fetița și o vreți în viața dvs., dacă vreți să o educați dvs. despre ce bine și ce e rău în viață, atunci nu mai stați pe gânduri. Luați ce semnături vreți de la fosta soție (sau ce semnături vrea ea să vă dea) și luați fetița! Permiteți-i copilului și mamei să aibă legături (telefoane, întâlniri, ș. a. m. d. ) pentru că asta face parte din echilibrul emoțional al copilului. Și în rest dacă mama vrea să vă plătească și pensie alimentară, nu mai stați pe gânduri! Eu sunt în situația taman inversă față de a dvs. - copilul meu este cu mama lui, suntem despărțiți, iar eu trebuie să fac 1.200 de km pe lună ca să pot să văd copilul 2 weekenduri pe lună, ceea ce înseamnă cheltuială, oboseala, drumuri, plus că plătesc și pensie alimentară. Fac asta deja de 5 ani, iar mama în continuare vrea să mă despartă de copil prin diverse minciuni pe care i le bagă în cap copilului... Dacă nu aveam hotărâre de la instanță, cred că nu îl mai vedeam deloc... Așa, măcar am program de vizite... Deci, lăsați orgoliile și orice discuții cu fosta, nu vă puneți mintea cu ambițiile unei femei, lăsați-o să plece unde vrea, iar dvs. dacă iubiți copilul, luați-l, nu mai stați pe gânduri... Altfel, găsiți o soluție bună pt. toți 3, dar în principal pt. copil... Duceți fetița la mama dvs., sau cumva.... Vă doresc mult succes!