avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Revocare / anulare semnătura olografă
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Revocare / anulare semnătura olografă

Bună ziua,
În ce condiții pot să-mi retrag semnătura olografă de pe o cerere către o instituție de învățământ, cerere care s-a soluționat deja? Vreau să-mi retrag / anulez / revoc semnătura mea de pe acea cerere pe care mai este și semnătura mamei copilului meu. Vreau să fac asta ca să nu apară complicații mai târziu. Cum pot să fac asta? Ce trebuie să fac?
Mulțumesc mult pt. sugestii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2023
adam77, utilizator
Cel mai recent răspuns: adam77 , utilizator 10:44, 7 August 2023
Bună ziua,

Nu mai aveți cum dacă cererea s-a soluționat.
Atunci să vă întreb altfel: în Iulie am făcut o cerere de transfer la un liceu privat din București, cerere semnată și de mine și de mama copilului meu (noi fiind despărțiți de peste 10 ani și având hot. jud. cu autoritate părintească exercitată în comun). Acum câteva zile mama copilului meu - fără să-mi ceară acordul - s-a dus direct și a semnat contract cu liceul respectiv (și a și plătit prima rată din taxă). Eu nu am fost și nu sunt de-acord ca al meu copil să meargă la un liceu privat - pur și simplu nu se justifică și i-ar fi mult mai greu acolo. Atunci când am semnat cererea de transfer la acel liceu am convenit cu mama copilului că trebuie să avem doar o soluție de rezervă (copilul era într-o anumită situație școlară), însă nicidecum că sigur va merge la acel liceu. Acum dumneaei mă acuză că am semnat cererea de transfer și ea merge așa înainte...
Ce pot totuși să fac? Repet: nu sunt de-acord ca al meu copil să meargă la acel liceu privat.
Mulțumesc.
Data viitoare va veti gandi mai bine la consecințe cand veti face o cerere.
Ce puteti face e ca daca copilul nu se descurca sa faceti o alta cerere de transfer.
În faza asta nu vă puteți retrage consimțământul - că practic asta e acea cerere semnată și de dvs., un consimțământ.
i-ar fi mult mai greu acolo

Dacă va fi așa puteți încerca dvs. să schimbați situația cu ajutorul unui avocat.
Copilul ce părere are despre transfer?
...copilul nu are nici o părere... El zice cum zice maică-sa. E influențat de ea într-un mod absolut grosolan. Se înscrie perfect în ceea ce se numește "alienare parentală". El nu realizează că acolo îi va fi mai greu și că liceul e și departe față de locuința mamei unde stă acuma.
Mă gândeam să trimit o declarație la liceu în care să explic că situația copilului meu s-a schimbat între timp și acea cerere nu mai reprezintă voința mea, drept pt. care o declar nulă. Pot să fac asta? Adică o astfel de declarație are vreo valoare juridică? Evident că o să mă consult și cu avocatul meu - când va reveni din concediu.
Am găsit între timp și o altă opțiune de transfer pt. copilul meu pe care i-am prezentat-o maică-si (detaliat pe e-mail înainte de a semna ea contractul cu acest liceu privat), însă ea nu mi-a dat nici un răspuns, adică ignoră total opțiunea mea - ceea ce eu tratez ca un refuz din partea ei.
Mulțumesc mult pt. orice sugestii pertinente.
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
adam77, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea școlii copilului de către un singur părinte adam77 adam77 Alegerea școlii copilului de către un singur părinte - legal sau ilegal? Bună ziua, Am o întrebare legată de exercitarea în comun a autorității ... (vezi toată discuția)
Transfer elev clasa a 10-a mariusdaniel2000 mariusdaniel2000 Buna ziua. In aceasta vara vreau sa îmi transfer copilul care a terminat clasa a 9-a la alt liceu în alt oraș. Vrea să meargă tot pe același profil,deci ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca minor George Radu11 George Radu11 Buna ziua,. In apel, fosta mea sotie a obtinut domiciliul copilului la ea. Copilul are 13 ani. Copilul nu isi doreste acest lucru, cu atat mai mult cu cat, ... (vezi toată discuția)