avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate papic8

Activitate papic8

Răspuns la discuția Urmarit prin INTERPOL
Hmmm , pe asta l-au adus inapoi din Ecuador : [ link extern ]

Ca loc de refugiu, dar şi pentru continuarea afacerii, Dorel Popa a ales Ecuadorul, ţară cu care România nu are un tratat de extrădare, trimiţând în ţară, încă alţi câţiva ani, droguri de mare risc, în special cocaină, ascunse în aparatură electronică şi în sticle de whisky.

În timp ce tatăl şi fratele său au fost reţinuţi şi arestaţi în ţară în urma unor acţiuni de prindere în flagrant, mama lui Dorel Popa, Floare Flonta, a plecat şi ea în Ecuador, negocierile pentru aducerea lor în faţa justiţiei din România începând încă din 2008.
Business_man a scris:

Nu ai specificat ce rol are sotia in toata povestea asta!

Cred ca a vrut sa zica ca a scos ceva hartie medicala...sa arate ca sotia nu se poate intretine singura, ca e bolnava.etc

Doar a zis "Tiganu" ca vrea s-o impresioneze pe judecatoare...
Răspuns la discuția Ce valoare are un alibi?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Si asa am ajuns la prezumtia de nevinovatie...la stabilirea vinovatiei persoanei acuzate dincolo de orice dubiu...

Nu se prea intampla asa la noi ...

Nu m-ar mira sa-l condamne... asa ca aici in romania totul se rezuma la ce spune un martor... poti sa declarari ca ai fost avion nu le pasa. Au fost cazuri foarte grave, unde judecatorul dupa ce a vazut un pasaport cu stampile prin el, a zis ca poate fi falsificat :)))
I-ai cumparat biletul ? Sau i-ai dat bani de bilet?
OK, sa zicem ca ma ascund de politie, sau ascund ceva de politie. Am un buletin de bucuresti, cu o adresa in bucuresti. Apartamentul meu.
Dar mai am o casa/apartament de vacanta in Brasov..

DAca sunt cautat, politia stie de respectiva resedinta de vacanta? Sau ei stiu doar datele din buletin. Nu am flotant,etc. pe resctiva. Doar titlu de proprietaree, acolo nu apare CNP ... acuma naiba stie ca cei de la FISC ma au cu CNP ..
Poi uite ca nu mai scrie...

Eram curios de raspuns :D Ma prind astia cu o frauda economica...ceva... macar sa stiu si eu.
Cred ca l-au si prins deja! :)
A aparut de curand un reportaj la Antena3. Directia Anticoruptie din MAI si-a testat colegii.

Din 60 si ceva ofiteri testati, 6 au accepta mita.

Pacat ca nu au oferit mai multe detalii, pt. ca cetatenii de rand si (chiar sefii din MAI/Guvern) sa stie situatia defapt si chiar sa ia masuri. (am obs. ca oficialii nu prea raspund cand e vorba de coruptie, proasta echipare a politie...pacat ca se intrec in investii in parcuri, statui... )

Astfel nu stim daca numarul celor care accepta mita:

-este mult mai mic: puteau oferi mita in dosare unde nu sunt probe/martori, unde s-ar fi dat NUP oricum iar POLITISTUL sa le intinda o tzapa. (ceva de genul "daca e fraier hai sa-l fac si de bani")

-sau mult mai mare: de obicei spaga se da prin avocat, cunostinte... nu prea sunt multi care accepta spaga in mod direct, de la persoane pe care nu le cunosc.

Voi ce parere aveti?

[ link extern ]
Daca era sub 2 ani pedeapsa te puteai ascundea in Elvetia...asa ... doar intr-o tara care nu are acord cu Romania.

Poate ne zice domnul Laconschi , din experienta dansului cam pt. cati ani se "obosesc" aia sa te caute.

Am auzit chiar de persoane care se ascundeau in romaia, era opriti de politia rutiera, isi plateau si amenzile...

Chair imi este interesant daca au ceva protocol intern ... gen , de la 6 luni in sus urmarit national, de la 1 an in sus international, la fel cum au cu NUP-urile alea ca fapta nu prezinta pericol social.

Se aduna cele doua pedepse. 3 ani si 3 luni, faci 70% din pedeapsa...

Daca fugi trebuie sa nu fii prins pedeapsa + inca 5 ani , deci 8 ani si 3 luni ...

8 ani trebuie sa fii fugit...daca faci puscarie, faci doar 2 ani ..

alege ce iti convine