Tatăl dumneavoastră are dreptul să formuleze obiecțiuni la raportul de expertiză, fără a mai trebui să plătească în plus, răspunsul la obiecțiuni al expertului face parte din cuprinsul expertizei. Cu toate acestea, obiecțiune nu înseamnă "nu-mi convine expertiza, vreau altă soluție la problema mea", prin obiecțiune trebuie indicată eventuala greșeală, interpretare eronată ori raționament greșit al expertului, pentru ca el să-și poată exprima un alt punct de vedere.
Formulați apel împotriva sentinței, angajamentul cu un avocat, potrivit legii profesiei de avocat se poate face chiar telefonic. Aveți nevoie de reprezentare. În mod cert instanța a analizat probatoriul, dar în contextul în care dumneavoastră nu ați fost prezentă la proces, prin urmare neputând să vă apărați, au fost avute în vedere probele propuse de către reclamant.
Așadar, sunteți îndreptățită să formulați apel în vederea anulării hotărârii, atât spre a dovedi că cererea este neîntemeiată câtă vreme ați plătit pensia, cât și pentru a putea să scăpați de plata cheltuielilor de judecată.
Succes!
Documentul primit reflectă parțial titlul acestuia, respectiv este răspunsul reclamantului la întâmpinarea dumneavoastră iar dacă în calitate de pârât ați formulat cerere reconvențională, prin documentul întocmit de reclamant a fost formulată și întâmpinarea la cererea dumneavoastră reconvențională. Din punctul meu de vedere ar trebui să formulați răspuns la întâmpinarea la cererea reconvențională. Nu scrie pe citație?
Aveți posibilitatea să-l chemați în judecată, pentru ca instanța să-l oblige să-și dea acordul în contextul interesului asociației, și nu al lui personal, iar în situația în care nu-și va da acordul expres, instanța să pronunțe o hotărâre care să țină loc de acord.
Cererea trebuie promovată de către asociație, iar dumneavoastră puteți să faceți cerere de intervenție în proces în interes propriu, pentru a sprijini asociația, fiind justificat acest interes.
Trebuie să vă adresați notarului la care se va încheia tranzacția. Vânzătorul va procura actele imobilului care se vinde, notarul comandă extrasul CF în formă autentică (dacă vă grăbiți tare, acesta se poate comanda la urgență), dumneavoastră trebuie să aveți cartea de identitate și banii :D
Ulterior, stabiliți data semnării tranzacției de comun acord cu vânzătorul și notarul, dacă v-ați înțeles asupra tuturor aspectelor ce reprezintă clauzele contractului (inclusiv a modalității în care se va efectua plata, iar aici trebuie să vorbiți cu vânzătorul; după ce vă înțelegeți, notarul va cuprinde în contract înțelegerea voastră). La semnare trebuie să fiți prezentă (la fel și soțul dacă este cazul), dar dacă nu puteți fi prezentă, puteți merge la un notar să împuterniciți pe altcineva să vă reprezinte la cumpărare.
Vă aflați într-o situație disperată însă din păcate deloc atipică. Din punctul meu de vedere, aveți drepturi la casă, câtă vreme firma a fost înființată în timpul căsniciei. Este imperios necesar să luați legătura cu un avocat. Va trebui să cereți desfacerea căsătoriei în instanță, iar partajul nu are decât să-l ceară el, în cadrul acțiunii de divorț prin cerere reconvențională sau pe cale separată. Fiind el cel care cere, tot el va și plăti taxa de timbru care trebuie să fie substanțială. Până atunci, nu poate decât să ceară evacuarea dumneavoastră din casă... ceea ce este destul de dificil avându-i în vedere pe copii.
Vă doresc putere și răbdare! Nu vă cedați drepturile, pentru copiii dumneavoastră trebuie să luptați!
Grijă mare în ceea ce-l privește pe băiat, va fi audiat de către instanța de judecată.
Din punctul meu de vedere, dacă este vorba despre copilul lui, așa cum vi s-a explicat mai sus, veți moșteni o cotă de 1/4 iar copilul restul de 3/4 din tot patrimoniul soțului. După ce decedează soacra (dumneavoastră neavând vocație la moștenire) urmează ca succesiunea după aceasta să se dezbată între moștenitorii acesteia în viață. Dacă nepotul e unic moștenitor, va moșteni toată averea, dacă soacra nu lasă testament în beneficiul altcuiva.
Vă reproduc mai jos dispozițiile din Codul de Procedură Penală care vă interesează:
Art. 456 : Cererea de revizuire
(1)Cererea de revizuire se adresează instanţei care a judecat cauza în prima instanţă.
(2)Cererea se formulează în scris şi trebuie motivată, cu arătarea cazului de revizuire pe care se întemeiază şi a mijloacelor de probă în dovedirea acestuia.
(3)La cerere se vor alătura copii de pe înscrisurile de care cel ce a formulat cererea de revizuire înţelege a se folosi în proces, certificate pentru conformitate cu originalul. Când înscrisurile sunt redactate într-o limbă străină, ele se vor alătura în traducere efectuată de un traducător autorizat.
(4)În cazul în care cererea nu îndeplineşte condiţiile prevăzute la alin. (2) şi (3), instanţa pune în vedere celui ce a formulat cererea să o completeze, într-un termen stabilit de instanţă, sub sancţiunea prevăzută la art. 459 alin. (5). Art. 457 : Termenul de introducere a cererii
(1)Cererea de revizuire în favoarea condamnatului se poate face oricând, chiar după ce pedeapsa a fost executată sau considerată executată ori după moartea condamnatului, cu excepţia cazului prevăzut la art. 453 alin. (1) lit. f), când cererea de revizuire poate fi formulată în termen de un an de la data publicării deciziei Curţii Constituţionale în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2)Cererea de revizuire în defavoarea condamnatului, a celui achitat sau a celui faţă de care s-a încetat procesul penal se poate face în termen de 3 luni, care curge:
a)în cazurile prevăzute la art. 453 alin. (1) lit. b)-d), când nu sunt constatate prin hotărâre definitivă, de la data când faptele sau împrejurările au fost cunoscute de persoana care face cererea sau de la data când aceasta a luat cunoştinţă de împrejurările pentru care constatarea infracţiunii nu se poate face printr-o hotărâre penală, dar nu mai târziu de 3 ani de la data producerii acestora;
b)în cazurile prevăzute la art. 453 alin. (1) lit. b)-d), dacă sunt constatate prin hotărâre definitivă, de la data când hotărârea a fost cunoscută de persoana care face cererea, dar nu mai târziu de un an de la data rămânerii definitive a hotărârii penale;
c)în cazul prevăzut la art. 453 alin. (1) lit. e), de la data când hotărârile ce nu se conciliază au fost cunoscute de persoana care face cererea.
(3)Dispoziţiile alin. (2) se aplică şi în cazul când procurorul se sesizează din oficiu.
(4)Revizuirea în defavoarea inculpatului nu se poate face când a intervenit o cauză care împiedică punerea în mişcare a acţiunii penale sau continuarea procesului penal.
Prima instanță va solicita dosarul de la instanța ierarhic superioară.