Am nevoie de ajutor intr-o problema destul de complicata.Eu si sotul meu am ajuns intr-un impas al casniciei noastre,in situatia in care nu ne mai intelegem deloc.
Sotul meu detine o afacere in care este asociat,firma a fost infiintata dupa un an de la casatoria noastra.(2006)In anul 2008 a luat un credit ,bani care au fot dati ca si avans la casa inb care locuim si acum.Creditul a fost platit,evident,de catre firma.Creditul expira peste doi ani iar casa este pe firma.In caz de divort,eu beneficiez de parte din aceasta casa?De nenumaratae ori mi-a zis sa plec din casa pentru ca e casa lui.Mentionez ca eu lucrez,am foat angajata tot timpul iar salariile mele s-au cheltuit pentru intretinerea familiei si a copiilor(3 ani si 9 ani).
Pe langa asta ,mai am o intrebare.
Avem o suma deloc de neglijat economisita care este tinuta in casa,deci nu la banca,ca sa am o dovada a sumei.El a luat toti banii sustinand ca sunt doar ai lui fiindca el castiga mai mult.Ce e de facut in acest sens?
Refuza sa ducem copii in vacanta ca sa se razbune pe mine, cu toate ca baietelul cel mare sufera enorm ,sfatuiti-ma ce sa fac?Mie mi se rupe sufletul vazandu-i in aceasta situatie.Vorbeste foarte urat atat cu mine cat si cu baiatul,e frustrat tot timpul,chiar nu stiu ce sa fac.M-am gandit si la varianta sa iau copii si sa plec dar nu stiu daca e ok,eu bani de divort nu am deoarece repet,el a luat toti banii.Sunt disperata,umilita si vreau sa imi cresc copii in dragoste si liniste.
Din păcate soțul dvs a procedat destul de parșiv.. si-a urmarit propriul interes de la bun început. La casa dvs nu aveți niciun drept întrucât ratele s-au plătit din veniturile firmei. Suma pe care o țineați în casa și pe care soțul a luat-o, nu aveți probabil cum sa dovediti ca a existat la un moment dat.. soțul dvs a știut f bine ce face !
Vă aflați într-o situație disperată însă din păcate deloc atipică. Din punctul meu de vedere, aveți drepturi la casă, câtă vreme firma a fost înființată în timpul căsniciei. Este imperios necesar să luați legătura cu un avocat. Va trebui să cereți desfacerea căsătoriei în instanță, iar partajul nu are decât să-l ceară el, în cadrul acțiunii de divorț prin cerere reconvențională sau pe cale separată. Fiind el cel care cere, tot el va și plăti taxa de timbru care trebuie să fie substanțială. Până atunci, nu poate decât să ceară evacuarea dumneavoastră din casă... ceea ce este destul de dificil avându-i în vedere pe copii.
Vă doresc putere și răbdare! Nu vă cedați drepturile, pentru copiii dumneavoastră trebuie să luptați!
Grijă mare în ceea ce-l privește pe băiat, va fi audiat de către instanța de judecată.
Multumesc frumos de raspunsuri.Sper din suflet sa reusesc sa fac dreptate,clar ca o sa caut un avocat bun care sa-mi reprezinte cazul.In cazul baietelului meu,sunt convinsa ca o sa fie audiat de instanta,este un copil foarte istet,copil care a luat premii la olimpiade,copil care are multe de spus.Eu l-am sustinut foarte mult in ceea ce priveste temele,scoala si invatatura si ela re nevoie de dragsote si liniste nu de scandaluri,reprosuri si discutii legate bani.
Sper sa am puterea sa lupt pana la capat cu n monstru pe care il intereseaza doar banii.
Incurcata treaba. Ceea CE este pentru el un dezavantaj, este ca a facut firma in timpul casniciei. Dar cel Mai bine este Sa vb cu un avocat. Aveti parti sociale in firma respectiva?