Buna ziua.Numele meu este I.V. dati-mi ,va rog un sfat cum sa procedez.Avem un bloc,o casa,o masina si un credit ipotecar comun(eu,platitorul,el coplatitorul.Credotul de 160€,il platesc singura,el nu vrea.Pentru a intenta partajul as avea de plata 1524 €,dar nu castig mult,neputand sa-i adun.El castiga bine,este tirist,dar nu vrea sa plateasca jumatatea taxei juridice.S-a mutat la concubina,dar vine si ma deranjeaza.Consuma apa,gaz,curent,dar platesc tot eu,pentru ca iar pleaca.Nu avem copii minori.Cum sa procedez?As dori sa se imparta creditul,el sa ia casa si masina,iar eu apartamentul.Casa costa 11.000€,masina 7000€(Volkswagen Passat Combi),apartamentul costa 18.000€,iar creditul este de 14.800€.Suma totala este:50.800 €,din care ar trebui sa achit 1524 €,taxa judiciara de 3%,si am inteles ca mai sunt cateva taxe+ ca trebuie sa chem evaluatori,iar casa este intr-o alta localitate,eu nu conduc.Nu pot plati aceasta suma,exista vreu ajutor,eventual o scadere din taxa de timbru?castig 1704 Ron.....Eu mi-as dori astfel...sa preiau apartamentul si jumatate din credit.El sa preia casa,masina si jumatate din credit.Iar pentru tot ce voi plati eu:taxa,evaluatori si altele...solicitplata cheltuielilor de judecata.Deci,asa as dori eu,ceea ce mi se pare si onest.Mentionez ca multi ani,in tinerete,nu a avut loc de munca,decat ocazional...eu muncesc in continuu din 1982.Apartamentul l-am primit singura de la locul meu de munca,dar ulterior a fost cumparat pe ambele nume,eu nestiind atunci,fiind tanara ca se poate cumpara,doar pe numele meu.Din pacate acei martori au decedat,care stiau ca nu lucreaza...dar exista sora lui,care ne-a dat de foarte multe ori mancare.As putea sa o citez,chiar si fara sa vrea,ca sa spuna adevarul?Duca ar fi drept fostul sot,atunci nu ar avea drept la 50%.Cum as putea dovedi?Sau eu as trece ca am dreptul la 70%,iar el trebuie sa dovedeasca cu acte ca a muncit in perioada dinainte de 1994.Atunci,in 1994,l-ainsistentele mele a fost angajat ca ipsosar la Liceul de Arta pana in anul 2010.Dupa aceea mergea unde apuca,iar de 2 ani lucreaza pe tir.Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.Apropo,as putea sa va rog sa ma reprezentati,chiar si in alt oras?Daca se poate,v-as suna,sa vorbim.O zi frumoasa.