Multumesc mult de incurajare.Acum 6 luni am pierdut-o pe mama,cancerul nemilos a luat-o de langa mine.Ea e ingerul meu pazitor si stiu ca de sus o sa ma ajute sa merg mai departe.
Eu nu vad lucrurile atat de negru. Totusi, e nevoie sa va distantati putin de partea negativa a lucrurilor si dv., altfel va va consuma acest divort, daca divort va sa vie.
Referitor la banii din casa, imi e dificil de inteles cati bani demulti puteti tine la saltea sau intr-un dulap... apoi depinde si de unde provin, cine i-a incasa, din ce sursa, daca aveti minima dovada, inceput de proba.
Referitor la societate, depinde cu ce bani s-a infiintat. Daca erau bani comuni, atunci partile sociale sunt bunuri comune. Da, sotul dv. ia toate deciziile in societate, insa asta nu inseamna ca la partaj nu puteti primi parti sociale.depinde si cat anume v-ati implicat in firma.
Copiii ar fi bine sa nu-i implicati. Concret, un copil e destul de traumatizat de despartirea parintilor si nu mai are nevoie si de implicarea luui in conflictul dintre ei. Parentelizarea asta, considerarea lor mai maturi decat sunt nu ii ajuta. Un copil nu ar trebui sa aiba nimic de spus in privinta relatiei parintilor.
Despre vacanta, nu e un capat de lume sa nu mearga anul asta in vacanta undeva. Nu asta e problema familiei. De fapt, chiar daca ar vrea sa mearga undeva anume, copilul de 9 ani e la varsta la care isi poate foarte bine stapani frustrarile, iar la 3 ani inca nu intelege importanta unui concediu. De aceea, in aceasta privinta, vad ca mai degraba copiii si-ar insusi starea parintilor: daca e enervant, frustrant pentru dv., asa va fi si pentru ei.
Va recomand sa mergeti sa discutati cu un avocat si sa evitati cu toata fiinta instanta. va va slei de puteri, va va stresa copiii, nu are niciun beneficiu. Incercati sa negociati cu domnul un acord, sa vedeti cum e mai bine, sa vedeti cine unde va sta, sa stabiliti venituri, vizite, cine cum ia copiii de la scoala, cine unde ii duce, cat costa gradinita si scoala, cum va puteti organiza dupa divort.
Se poate ca intre doi oameni foarte suparati sa se ajunga la o solutie amiabila buna, solutie care intai ii avantajeaza pe copii. Copilul de 9 ani nu ar trebui musai audiat si se poate evita stresul asta la notar.
Nu va mai ganditi la toate relele pamantului, ganditi ca aveti o situatie, nu e roz, dar vedeti ce faceti cu ea si cum sa obtineti maximul din ce aveti.
Poate negociati si partajul, caci ma tem ca domnul nu cunoaste ca partile sociale sunt comune...
Multumesc pentru raspuns.Societatea a fost infiintata cu banii proveniti dintr-un credit pe care l-a luat sotul meu pe persoana fizica.Eu am fost angajata la firma sotului meu mai multi ani(am avut o afacere mica care activa sub aceeasi firma doar ca erau domenii diferite.A trebuit sa renunt la ea din motiv ca am pierdut trei sarcini si la a patra sarcina am fost in mare parte in spital)Dupa concediul de ingrijire copil m-am angajat la o alta firma.
Nu as vrea sa implic copii in niciun fel daca nu e necesar si am incercat pe cat se poate sa nu ii influentez in niciun fel dar atitudinea sotului meu e total inversa.Legat de vacanta,le-a propus copiilor sa mearga in vacanta doar ei,fara mine,pentru bucuria lor as fi fost de acord dar copiii refuza.Nu ar fi o problema mersul in concediu,as reusi eu sa le umplu vacanta cumva,nu asta e problema.Problema e atitudinea si felul in care pune problema in fata copilului."Nu mergem in concediu ca asa merita mata" :(
Am incercat prin toate metodele posibile sa discut cu el dar e o tine pe a lui.Aseara l-am invitat in oras la cina,fara copii,sa stam sa dicutam calmi situatia,nu am avut cu cine.El sustine ca el nu e apreciat,ca el face tot si eu nimic.Mentionez ca zilnic ma trezesc la 5.30,pregatesc micul dejun sa nu plece copiii cu stomacul gol ,duc copiii la scoala+gradi,alerg la servici pana la ora 17.Ies de la servici,duc baietelul la antrenament,fetita e cu mine in permanenta.Ajungem acasa la ora 19 in fiecare a doua seara.Ma apuc de gatit deoarece fetitei ii pun mancare gatita de acasa ca sa nu manance catering si trebuie sa gatesc zilnic.Intre timp calc rufe,spal,ordonez lucrurile de prin casa.Toate aceste nu insemna nimic pentru el.Eu nu contest faptul ca munceste la servici si castiga bani multi dar el cand ajunge acasa ,se odihneste deoarece acasa nu face si nu a facut niciodata nimic inafara de a tunde gazonul odata la 2 sapt.
Mergeti dna la un mediator... acolo puteti ajunge la o solutie comuna in timp scurt, costuri mai mici si fara multe batai de cap.
In instanta pana o sa va gasiti dreptatea o sa treaca ani,cu cheltuieli enorme si nu e sigur ca veti gasi dreptatea... acolo se face justitie , nu dreptate, aceste doua lucruri nefiind sinonime. Nu trebuie sa uitati ca aveti doi copii impreuna si sub nici o forma nu trebuie sa va deteriorati relatia si mai mult. Succes.
Singuri sunt slabe sanse sa negociati. Incercati cu un mediator, avocat, preot, nas, cineva care sa va asiste si sa va ghideze.
Din ce imi spuneti sotul nu vrea divort, el nu se simte apreciat, asadar ar vrea sa fie apreciat, deci ii pasa... alte solutii nu gasiti?