avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraMalaiMare

Activitate AlexandraMalaiMare

Buna ziua!
In cazul unui decedat care a construit o locuinta fara acte inaintea casatoriei si ulterior au divortat fara a face partaj de bunuri, iar persoana care a construita casa a decedat, fosta sotie mai face parte la masa succesorala?
In formularul pentru deschiderea procedurii, fiica acestuia s-a notat doar ea ca si mostenitor.
Buna ziua!
Sunt angajata începând cu 1 iulie 2012 la aceeași instituție, până acum am.beneficiat de 21 zile de concediu de odihna/an. Însa în acești ani, am stat în creștere copil de trei ori( la fiecare copil cate un an). Întrebarea mea este daca pot beneficia de cele 25 zile CO în condițiile acestea? Se consideră aici concediu maternal vechime in munca?
Buna ziua!
pentru inregistrarea contractelor de arenda, daca autorul terenului este decedat, ce documente potrivit legii trebuie atasate? va rog daca imi puteti atasa raspunsului si articolul de lege. Multumesc
buna ziua! tichetele de vacanta emise in luna iunie 2019 sunt valabile pana la finalul anului 2021?
Buna ziua! Pentru a modifica suma unui teren evaluat la o suma mult mai mica in momentul actual, terenul fiind ipotecat in cazul unei angajari iar acum dorim sa dezmembram acel teren dar pentru ca suma mentionata in ipoteca, este mai mica in acest moment, trebuie sa facem o noua evaluare cu un evaluator pus la dispozitie de catre serviciul creditor respectiv o banca, insa aceasta ne tot amana ori nu au cunostinta despre acest lucru. Intrebarea ar fi daca este un articol de lege de care ma pot folosi pentru a fi ajutata in acest sens. sau un model de cerere pe care o pot pune la dispozitia bancii creditoare in vederea punerii la dispozitie a unui evaluator.
Dar in cazul in care din diverse motive nu se dezbate succesiune, iar mostenitorii ( fara un document sa ateste acest fapt doar actele de stare civila) fiind decedati autorii sau proprietarii mentionati in actele de proprietate pot incheia contracte de arenda pe numele lor doar cu actele de stare civila? Sau ce act ar fi mai potrivit pentru a face acest lucru? Este destul de complicat, sa " impingi" mostenitorii sa intre in legalitate.
Se poate folosi o declaratie pe propria raspundere? ( in cel mai bun caz la notariat)
Buna ziua! In cazul decesului arendatorului cand inca contractul este valabil, stiu ca se va duce la bun sfarsit de catre mostenitorii acestuia, dar ce acte sunt necesare? Doar actele de stare civila sau certificat de mostenitor sau anexa 24 emisa de catre serviciul de stare civila ? Si in cazul in care arendasul doreste sa incheie un nou contract cu mostenitorii acestuia, se pot prezenta doar cu actele de stare civila unde nu exista posibilitatea de mai mult( nu se inteleg mostenitorii, nu sunt in tara etc )
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. Am omis sa spun, ca doua loturi vor a fi vandute, loturile ce contin doar teren arabil ca suprafata totala 1800 m.p. Spre vanzare, trebuie mentionate ambele in acordul bancii, atat dezmembrarea cat si vanzarea? Pot fi facute in acelasi timp?
Buna ziua! In situatia in care se doreste dezmembrarea pe trei loturi a unui teren aflat sub ipoteca ( aceasta fiind necesara pentru angajare la banca ), un lot pe care sunt amplasate constructii va ramane sau se doreste sa ramana ipotecat pentru a fi asigurata contravaloarea ipotecii, ne trebuie un acord bancar in care trebuie specificat acest lucru. Insa conducerea bancii nu prea detine cunostinte despre lucru. Ma puteti ajuta cu acest aspect? Multumesc
Răspuns la discuția concediu maternal
Adică as putea beneficia de creșterea in gradatatie( la inspector asistent sau chiar principal? ) Va multumesc