avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate manuq17

Activitate manuq17

Buna seara ! Ma numesc Ionut, am 27 de ani si lucrez la o multinationala de 1 an si 3 luni. Acum 5 luni mi.a fost propus un post ce necesita munca pe schimbul 1, 2 si 3.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie : m.am nascut cu o problema de sanatate si vizitez anual medicul endocrinolog pentru verificarea analizelor si/sau modificarea tratamentului. De cand am acceptat acest post nu am avut posibilitatea sa discut cu medicul meu endocrinolog despre aceasta propunere si despre munca in tura de noapte. Cum am venit cu aceasta informatie, acum 2 sapt la control, doctora mi.a interzis sa fac schimbul 3 si mi.a dat o scrisoare medicala. M.am prezentat cu aceasta scrisoare la locul de munca si m.au trimis la medicul de la medicina muncii. Acolo, doctorul foarte revoltat a spus ca nu gaseste nimic in legislatie care sa ma "elibereze" pe mine de sch 3. Concluzia a fost : apt pentru schimbul 3, iar in partea dreapta a scris "daca se poate, printr.o intelegere sa faca doar sch 1 si sch 2." Bineinteles ca la munca a fost data la o parte aceasta recomandare.
E o situatie delicata si as ajunge pana la incheierea contractului de munca , pentru ca am incredere in medicul meu endocrinolog. Mentionez ca sufar de nanism hipofizar + insuficienta renala. Am si certificat de incadrare in grad de handicap - accentuat.
Astept sfaturi din partea dvs. !
Buna seara ! Sunt angajat la unei companii multinationale si lucrez in schimburi. 11-22-33-LL. Zilele de weekend sunt platite suplimentar (dublu-100%), iar schimbul 3 cu 25%. Intrebarea mea este urmatoarea, cum se procedeza cu cele 48 de ore libere si daca aceste 48 de ore nu se incadreaza in aceeasi saptamana (spre exemplu primesc liber ziua de luni din saptamana urmatoare), nu trebuie sa primesc inca o zi suplimentar pe salariu ? Adica muncesc sambata si sunt platit dublu, dar cum ramane cu liberele ?
Casa de pensii mi-a respins cererea deoarece nu mi s-a luat in calcul sporul ce se acorda pentru lucrul in Siria (1980-1981) si activitatea desfasurata conform inscrisului in Cartea de Munca si confirmata de Inspectorul Teritorial de Munca (1 an de zile) .
Nu am depus documente de suplimentare deoarece nu mi s-a emis decizie de pensionare pentru dosarul intocmit .
Am depus dosar pensionare in 2013, iar in 2014 luna februarie am revenit cu documente la dosar cerute de CJ de Pensii indeplinind toate cerintele conform legii pensiilor (vechime si cotizatie) si in data de 15.09.2015 mi se solicita sa intocmesc o noua cerere de pensionare. Nu inteleg de ce este nevoie de o noua cerere atata timp cat la intocmirea dosarului am depus aceasta cerere . Va rog sa-mi comunicati daca este necesar acest lucru . Va multumesc aniticpat.
Răspuns la discuția Pensie pentru femei
Va multumesc frumos pentru raspuns !
Buna ziua ! As dori sa va adresez si eu o intrebare : Cand poate iesi la pensie (chiar si anticipat) o femeie nascuta la data de 20.10.1959 (55 de ani si 3 luni) daca are stagiul de cotizare de 36 de ani si 6 luni ? In afara de asta, exista in legea pensiilor vreun articol referitor la femeile ce au nascut copii ? Stiu ca se discuta de un proiect de lege, iar femeia respectiva are 4 copii . Astept raspunsurile dvs. !
Dar nu are legatura cu clima ! Tatal meu a lucrat in strainatate inainte de 89' (fiind inginer constructor) de catre ARCIF si ARCOM. Iar acum, il intereseaza sporurile acordate pentru perioada lucrata acolo !
Multumesc pentru raspuns, ultimul punct ma intereseaza, ce numar este acest decret si din ce data este ?
Doresc sa aflu si eu decretul-lege( nu stiu cum sa-l numesc altfel) ce reglementeaza sporurile acordate specialistilor romani care au fost detasati sa lucreze pe santiere din strainatate prin ARCOM si ARCIF . Va multumesc anticipat !