avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate andyc25

Activitate andyc25

Buna ziua!
Daca am primit adresa de infiintare a popririi, iar o societate are depusa la noi o garantie de participare la licitatie (pentru care a depus si solicitare de restituire a acesteia), contravaloarea garantiei se restituie ofertantului sau se indisponibilizeaza, urmand sa fie transferata catre executorul judecatoresc?
Multumesc!
Răspuns la discuția indemnizatie Legea 19/2020 - CFP
Va multumesc!
Buna dimineata,

In Legea nr. 19/2020, la art. 3, se precizeaza ca "se plateste indemnizatia de 75% din salariu de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi de 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat", unuia dintre parinti.
Am rugamintea sa-mi spuneti daca aceasta indemnizatie se acorda in cazul meu daca sotul merge la serviciu, iar eu am o singura zi din saptamana concediu fara plata.
Mentionez ca in lege este stipulat ca "....aceasta indemnizatie nu se acorda in cazul in care unul dintre parinti se afla in concediu de odihna sau concediu fara plata", insa nu am gasit nicaieri nicio trimitere la nr de zile de concediu fara plata.

Intrebarile ar fi:
1. Ma incadrez la acordarea acestei indemnizatii?
2. Daca da, care dintre soti ar fi bine sa faca solicitarea pentru acordarea acestei indemnizatii?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns. Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Având în vedere prevederile OUG 114/2018 art.66, art. 91 și a HG 50/2019, privind Legea Bugetului de Stat pe anul 2019, în calitate de client al unei firme ce desfășoară activitatea în sectorul construcțiilor, vă rugăm să ne comunicați cota contribuției asiguratorie pentru muncă care va fi acceptată în cazul devizelor de lucrări / prestări servicii. Vă mulțumesc!

In acest caz, indemnizatia pentru titlul stiintific de doctor trebuia acordata din data de 01.07.
2017 fara o cerere scrisa din partea mea?
Va multumesc si pentru raspunsul anterior!
Va multumesc!
Buna ziua.

In art. 14 din Legea nr 153/2017 se mentioneaza ca "Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul" si se aplica incepand cu 01.07.2017.
In cadrul Contractului Colectiv de Munca, acest spor este prevazut, insa cu mentiunea ca nu se aplica pe perioada derularii prezentului contract (valabil pana in aprilie 2018).
In aceste conditii, pot solicita acest drept? Se aplica CCM sau legea in vigoare?

Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Sunt angajata pe perioada determinata, din 17.05.2016 pana in 30.04.2017, insarcinata in 3 luni, urmand sa nasc (cu aproximatie) la inceputul lunii iunie 2017.
Doresc sa-mi spuneti daca voi beneficia de indemnizatia de ingrijire copil in cazul in care voi intra in concediu prenatal in martie-aprilie, adica inainte de data incheierii contractului de munca si va rog sa-mi precizati cum se va calcula aceasta indemnizatie de CCC?

Multumesc anticipat!

Răspuns la discuția Penalizari
Cum adica "dupa x luni apar niste sume"? Nu au fost aratate in listele lunare de intretinere penalizarile?

Referitor la aceasta intrebare: pana acum nu s-au afisat pentru listele de plata aferente fiecarei luni si penalizarile corespunzatoare, ci in luna septembrie (pentru intretinerea din august) exista rubrica "penalizari" unde este trecuta o suma, de exemplu 250 lei (sunt penalizarile pt toate lunile de pana acum, nu se stie de cand sunt aplicate si care este procentul dupa care se calculeaza; probabil voi primi o adresa in scris, din partea lor.
Asta era intrebarea mea, e corect asa, sa fie suma cumulata (exemplu cei 250 lei) sau ar fi trebuit ca pana acum, sa apara pt lunile de dinainte si penalizarea aferenta lunii respective.

Multumesc!