avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Activitate andaschatzi

Activitate andaschatzi

Răspuns la discuția Pot divorța în Franța?
Vă mulțumesc! O zi frumoasă!
Răspuns la discuția Pot divorța în Franța?
Cum pot împuternici un avocat din România, eu fiind în Franța?
Bun găsit!
Din luna septembrie m-am stabilit în Franța, soțul meu rămânând în România. Doresc să divorțez și e nevoie să știu dacă pot divorța în Franța pentru a evita drumurile în România. Nu avem copiii și nici lucruri materiale dobândite împreună. Căsătoria a avut loc în septembrie 2015 și am locuit împreună până în luna iulie 2016, după care eu am părăsit domiciliul conjugal.
Cu respect, vă mulțumesc!

Anda S.
Bună seara!

Părinții mei mi-au vândut casa în anul 1997 și în act sunt două clauze, una de locuit până la sfârșitul vieții, cealaltă de întreținere. Pe atunci eram căsătorită și soțul meu a refuzat să semneze actul de vânzare datorită clauzelor cu care nu era de acord. Însă în actul de vânzare scrie la un moment dat ”că sunt de acord să împart imobilul cu soțul meu conform codului familiei”...
În anul 2008 am divorțat, rămânând să îngrijesc cei doi părinți singură, el neparticipând la sprijinul lor.
Cum pot face ca el să nu beneficieze de casa părinților, dacă el nu participă cu niciun sprijin?

Vă mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția Refuz procură pentru copil
Vă mulțumesc!
Bun găsit!

Prietena mea cea mai bună locuiește în Spania, este recăsătorită, din prima căsătorie are doi copii minori și acum a venit în vacanță în țara noastră. Ca să se poată întoarce în Spania are nevoie de acordul tatălui copiilor, iar acesta refuză să il dea pentru că ”așa vrea el”. Copiii sunt sub tutela ei prin hotărâre definitivă și irevocabilă. Cum ar putea să procedeze legal pentru a putea ajunge în Spania fără acordul tatălui răuvoitor? Timpul este scurt, iar ea deja a intrat în panică.
Vă mulțumesc anticipat!
Bun găsit!

Este obligatoriu cadastrul sediului unui PFA? Doresc să înființez un PFA și casa pe care o am este cumpărată în 1989 pe vremea când nu era cadastru, iar acum m-ar costa foarte mult să-l fac. Și durează.
În altă ordine de idei casa este cumpărată de la părinții mei și am două clauze în Contractul de vânzare-cumpărare. Una este de habitație viageră, iar cealaltă este de îngrijire. Am nevoie și de acordul părinților pentru sediul PFA ului?

Vă mulțumesc!
Bună dimineața!

Vă rog să mă ajutați cu actele necesare înființării unui salon SPA (masaj de relaxare, reflexoterapie, masaj somatic) și ce fel de firmă ar fi potrivită pentru astfel de activitate (PFA, SRL...) ținând cont că în viitor voi avea și angajați.

Vă mulțumesc anticipat!
Anda
Discuție Masina vanduta
Buna dimineata!
Am vandut masina in urma cu cateva luni si proprietarul a refuzat sa facem actele legale intre timp, desi asa ne era intelegerea. In luna iunie a depasit viteza legala si am primit pe numele meu o amenda. Am achitat amenda si am luat legatura cu proprietarul. Refuza să-mi dea banii pe amenda si mi-a spus sa radiez masina ca oricum el a dus-o la fier vechi.
Ce sfat imi dati pentru a putea recupera banii de amenda.
Pot actiona prin a-l da in judecata?