avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenRosca

Activitate CarmenRosca

Buna ziua! Sper ca mă puteți ajuta in următoarea problema.
In urma unei avarii (in urma cu un an și jumătate) la conducta de apa, aparținând distribuitorului de apa, locuința s-a degradat destul de tare. Cu toate ca am solicitat despăgubiri sau repararea daunelor, aceștia au apelat la firma de asigurări cu care au contract, care la rândul lor au făcut o expertiza. In urma acesteia a reieșit ca locuința este destul de veche și de aceea s-a degradat.
Nu s-a ținut cont, însă, ca și casa vecinilor a pățit același lucru. Atunci am renunțat la ideea de a mai face ceva.
De câteva zile a avut loc o noua avarie in dreptul vecinilor, de data aceasta. Ambele locuințe sunt iar afectate. Toate reparațiile făcută cu un an in urma au implicat costuri pe care trebuie iar sa le suportam.
Este vreun temei legal pentru acoperirea prejudiciilor? Putem face front comun cu vecinii? Avem dreptul de a cere dosarul realizat in urma expertizei făcute in urma cu un an? Dar cu protecția consumatorului se pate face ceva?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Avariere imobil


Lavinia Oana a scris:

Puteti actiona in instanta si obliga societatea de asigurari sa va despagubeasca, daca se va dovedi legatura de cauzalitate dintre avarie si distrugerea casei dumneavoastra.

Eu nu am contract cu societatea de asigurări, ci cu cea de distribuire a apei! Oare prin Protecția consumatorului nu se poate face nimic?
Discuție Avariere imobil
Buna ziua! In urma unei avarii la conducta de apa din strada s-a deteriorat imobilul in care locuiesc. Aceștia au deschis un dosar de daune către compania de asigurări cu care au contract. După expertize și analize aceștia din urma ne-au respins dosarul. Ne consideram nedreptățiți odată ce avaria conductei a fost la aproximativ un metru de imobil, deteriorarea casei a început odată cu avaria și a încetat după repararea conductei și uscarea pământului. Ce putem face in aceasta situație?
Multumesc !
Răspuns la discuția Drept de preemtiune
Multumesc , pot ataca cumva in instanta contractul de vanzare-cumparare am vreo sansa de castig sau vreo portita de scapare ? Cei la care a vandut sant rromi , le-a vandut lor pentru a-mi face rau mie asa le -a spus vecinilor "ca daca i-as fi dat dublu tot nu mi-ar fi vandut mie .
Răspuns la discuția Drept de preemtiune
Pot sa atac in instanta contractul de vanzare-cumparare cu dreptul de preemtiune pentru a cumpara la pretul din contract cu care s-a vandut?
Buna ziua!
Locuiesc intr-o curte comuna unde am inceput sa cumpar imobilul in rate din 2005 cu o clauza cum ca nu pot instraina imobilul timp de 10 ani.
Proprietarii imobilului situat in aceeasi curte au facut contract de vanzare-cumparare la cativa ani dupa mine si totusi au vandut imobilul acum cateva zile.
Este posibil ca acestia sa nu fi avut aceeasi clauza? Multumesc !
Buna ziua !
As dori sa stiu daca in cazul vanzarii imobilului coproprietarilor dintr-o curte cu alee comuna (cota-parte) pot beneficia de dreptul de preemtiune. Fostul proprietar al acelui imobil a vandut unei alte persoane fara a ne intreba daca dorim sa cumparam.
Multumesc
Discuție Alee comuna
Buna ziua , sunt propietarul une case ex-nationalizate cu alee comuna in care celalat propietar a vandut imobilul . Are dreptul sa vanda fara acordul meu ? Sau ce pot face pentru a cumpara eu (exista vreo lege ce imi asigura intaietate la cumparare ? )
Mentionez ca are contoarul de electricitate montat pe casa mea si apometrul si l-a instalat pe aleea comuna fara acordul meu .

Multumesc !