avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate benjy

Activitate benjy

Da tocmai ca este ireal dar vreau sa iau masuri ca sa nu se mai intample mai ales ca HR nu a putut justifica acest demers si i-am dat exemplul ca daca seful ii spune sa sara pe geam ce face sare !!! Deci ce pot face ca aceste tipuri de situatii sa nu se mai repete asta ma intereseaza cel putin pe viitor cand o sa am poza dupa un astfel de formular . Multumesc anticipat
Multumesc de raspuns numai ca vreau sa stiu daca este corect ca angajatorul sa faca referire pe acel formular la o lege care nu are legatura cu codul muncii mai ales ca exista CIM deci sa spunem ca mentiona ca se solicita acele semnaturi pe acel tabel conform legii nicidecum conform unei legi care intra in sfera penalului cum este situatia mentionata de mine anterior . Multumesc anticipat .
Solicitare semnare lista zile de concediu conform art.326 din codul penal .
Am intrebarea daca este legala modalitate prin care angajatorul sa puna angajatii sa semneze tabelul prin care angajatii isi asuma ca isi iau zilele de concediu conform acelui articol chiar daca acestia activeaza intr-o Companie Nationala SA nu intr-o Regie Autonoma cum am observat ca ar fi mentionat ceva in acel articol de lege?

Multumesc anticipat !

Buna ziua , As dori sa stiu daca o terasa care a fost demolata si patronul instaleaza o camera exterioara fara a mentiona acest aspect clientilor intra sub incidenta GDPR ? Problema mea este ca atunci ca terasa respectiva era inchisa patronul pentru a preveni diverse incidente de violenta intre clienti a decis sa puna aceasta camera in interiorul terasei inchise independente de restul locatiei tot fara a cere acordul clientilor sau a pune macar un anunt ca li se prelucreaza datele personale , acum ca primaria a demolat partea de exterior a acestei locatii pentru ca nu a detinut autorizatie pe acea parte din local ea devine loc public dupa parerea mea , permitandu-i sa puna mese in exteriorul localului si atat .Deci se supune GDPR sau nu , dat fiind ca aceasta camera nu este indreptata numai catre mesele deservite de acest local ci si stradal , deci se supune vreunei reglementari sau este permis ? Multumesc anticipat .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti Notarului sa dea anuntul si sa ceara de la evidenta populatiei ultima adresa si daca apare cumva altfel decat in viata si dupa aceasta procedura se va stabili daca este de gasit sau nu pentru ca autoritatile pentru evidenta populatiei comunica intre ele chiar daca procedura dureaza ceva timp dar asa se face , si se face pe tot teritoriul Romaniei, si notarul este obligat sa faca acest demers doar ca el nu v-a spus acest lucru ca asa este la noi trebuie sa stii tu ce sa ceri ca sa poti sa iti rezolvi treaba din pacate . Dupa aceasta procedura va poate face legal succesiunea .
Buna ziua !
Am intrebarea urmatoare si anume ! Este legal ca seful sa solicite prin e-mail ca toate conversatiile de serviciu cu clientii sa ii fie puse la dispozitie prin adaugarea adresei de e-mail in cc?
Problema este ca e-mailurile pot fi considerate ca fiind de serviciu dar numai intre mine si client pentru buna desfasurare a activitatii pe care o desfasor pentru client in relatia cu Autoritatea Vamala dar atata timp cat contin informatii confidentiale intre mine si client si aceste e-mailuri sunt confidentiale pentru ca ele contin informatii la care seful nu are acordul clientului ca sa le poata vedea accesa , tinand si cont ca ele contin informatii confidentiale si sensibile in ceea ce priveste relatiile comerciale ale clientului cu privire la preturi , contracte , costuri ale taxelor vamale si multe alte informatii la care eu prin lege sunt obligat ca declarant vamal sa tin confidentialitatea in relatia cu tertii deci inclusiv cu seful meu direct .
Multumesc ,
Pentru serviciile IT care dupa parerea mea inseamna soft-uri atunci acestea vin pe un suport (Stick;CD;DVD:hartie adica o pagina simpla cu descrierea produsului sau cu cheia software-ului achizitionat prin download direct de pe internet ) si cand acest suport este trimis catre client , atunci acesta va avea valoarea softului cu tot cu suport sau separat valoarea suportului si valoarea softului respectiv care normal ca nu va exista fizic , si se va plati TVA la import la valoarea facturii / comenzii externe . Daca acest suport nu exista atunci cred ca trebuie sa vedeti ce spune Codul Fiscal si sa cereti o opinie scrisa din partea Autoritatii Vamale care are birou de reglementari in ceea ce priveste aceste tipuri de situatii , si veti sti cum sa procedati corect . Pana acum eu personal nu am vazut soft importat fara suport dar nu spun ca nu exista !
Daca totusi faceti referire la alte servicii IT o sa va rog sa fiti putin mai explicit in ceea ce doriti sa stiti ca sa aveti ajutorul dorit.
La comenzile online conform Regulamentului Vamal si coroborat cu codul fiscal atat timp cat la baza importului documentul justificativ este comanda online si dovada platii externe PayPall sau extras de cont bancar ,aceasta se va accepta si ca document contabil dat fiind la ca data importului acesta este documentul acceptat de catre autoritatea fiscala respectiv Autoritatea Vamala care incaseaza drepturile de import datorate de catre importator ,cand pentru marfa importata se platesc taxe vamale si TVA la valoarea de achizitie demonstrata prin documentele mentionate mai sus sau orice alte documente justificative solicitate de catre Autoritatea Vamala in caz de suspiciuni , altfel spus daca nu ar fi acceptata decat factura (INVOICE) si nu comanda online atunci tot comertul online ar fi estompat ! Sa nu ne referim la valorile declarate eronat de catre exportator (China in special) care se recunoaste la nivel international ca are regulile de export permisive astfel ca exportatorul poate declara orice valoare la momentul exportului nefiind obligat sa declare in mod real valoarea efectiva a achizitiei astfel ca se ajunge la inadvertentele dintre valoarea declarata la export si valoarea comenzii si a platii efectuate de catre importator , care pot fi reglementate la momentul importului de catre importator care pune la dispozitia Autoritatii Vamale documentele justificative care sa faca dovada achitarii unui pret superior fata de pretul declarat de catre exportator , astfel importatorul va achita drepturile cuvenite Statului Roman si in contabilitate va fi inregistrata comanda ca document contabil alaturi de plata si alte documente justificative (chitanta vamala la valori sub 150 EUR/ comanda sau declaratie vamala la valori ale comenzii de peste 150 EUR.).
Multumesc mult de sfat.
Am primit o instiintare de la executor in Decembrie 2014 pentru o amenda de neplata a rovinietei in 14.05.2011 , pentru un autoturism pe care nu il mai aveam in posesie din 18.02.2011 ,fiind vandut cu contract de vanzare cumparare ,si care a fost radiat la fisc in data de 01.03.2011 .
Intrebarea mea este ce anume pot face pentru a lamuri situatia in ceea ce priveste aceasta amenda care nu imi apartine dat fiind ca la data emiterii eu nu mai eram de ceva timp proprietarul acestui autovehicul pentru care noul proprietar nu a platit rovinieta care iti da dreptul de a circula pe drumurile din afara localitatii Bucuresti , acesta pastrand numerele de inmatriculare care le avea autoturismul si cand eram eu proprietar ?