avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate Angheluta-Ileana

Activitate Angheluta-Ileana

Domnule Dimitriu, eu va multumesc pentru comentariu, dar nu cred ca este potrivit sa aruncati vorbe la intamplare. Nu ati citit atent, eu nu numai ca as plati comission si celei de a doua agentii, dar aceasta mi-a si negociat un pret mai mic! Daca pentru dvs. 4500 euro diferenta este o suma modica, pentru mine este o suma considerabila!
am inteles, este frustrant ca am vizionat si semnat cu acea agentie in decembrie anul trecut, acum proprietarul nici nu mai vrea sa vanda prin acea agentie pentru ca cer foarte mult, de aceea acum apartamentul este promovat prin noua agentie. Se pare ca eu sunt legata "pe viata" de contractul semnat si sunt cumva in imposibilitatea de a cumpara apartamentul dorit. Cred ca este incorect, dar daca spuneti ca pot fi actionata in instanta, asta este.
Buna ziua. Am semnat un contract de vizionare/comision al unui apartament cu o agentie imobiliara, dar ulterior am gasit acelasi apartament la un pret mai bun printr-o alta agentie, careia bineinteles ii platesc comision. Fac vreo ilegalitate daca cumpar apartamentul prin cea de a doua agentie, chiar daca am semnat si cu prima agentie contractul de comision? Probabil cunoasteti ca semnarea contractului ma obliga sa cumpar apartamentul numai prin intermediul respectivei agentii, insa cea de a doua mi-a negociat un pret mai bun si ma intreb daca prima agentie imi poate face probleme?
Imi spuneti va Rog, unde/la ce institute se poate verifica?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Teoretic se pot face verificări de catre av specializați în acest domeniu..

Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament in bloc vechi care are cartea funciara fara sarcini. Totusi apartmentul a trecut printr-un litigiu de retrocedare in 2015 si nu se stie cum s-a solutionat litigiul atunci, sau daca s-a solutionat, nici actualul proprietar/ vanzatorul nu stie. El a cumparat acum 2 ani fara nici o problema si fara verificarile pe care le-am facut eu, notarul spunand ca actele sunt in regula. Exista vreun risc daca eu cumpar apartmentul?
Dar eu am acordul vecinilor, care sunt si proprietari, noi nu am avut niciodata asociatie de proprietari. EU am facut aceasta schimbare cu acordul tuturor. To Mai aceasta era intrebarea, dupa ce toti au fost de acord, poate veni in nou proprietar dupa 25 de ani sa imi ceara sa daram?
Nu il incurca , nimeni nu coboara pe treptele acelea deoarece Duc doar la apartamentul meu
Nu il incurca cu absolut mimic, nici nu AR folosi treptele respective daca daram usa

gi-jane2 a scris:

il incurca cu ceva ?

Am un vecin nou care imi face viata un cosmar, ma ameninta ca ma da in judecata pe motivul ca am construit o USA pe treptele care coboara din scara principals a blocului la demisol, unde se afla si se accede doar apartamentul meu. Precizez ca am construit aceasta usa cu acordul proprietarilor (alte 4 apartamente) din imobil in anul 1997 si este intabulata la cadastru din 2006. Acum acest nou vecin a cumparat toate celelalte 4 apartamente si mi-a trimis notificare sa daram USA si sa o mut mai Jos cu cateva trepte in demisol. Este posibil ASA ceva? Dupa ce au fost de acord fosti 4 proprietari, noul proprietar poate castiga in instanta demolarea usii? Precizez ca pe treptele ce coboara se face acces doar la apartamentul meu, deci este rau intentionat, intrebarea Este daca imi poate face acest rau printr-un proces? Va Rog ajutati-ma cu un sfat!
Mulțumesc pentru răspuns. Cunoașteți ce dovada ar trebui sa aduc, ce dovada este acceptata mai exact? Cunosc localitatea în care trăiește și lucrează din spusele unei cunoștințe comune.