Dupa ce ieri le-am cerut in scris celor de la Asirom explicatii pentru refuzul de plata si am zis ca urmeaza sa ma adresez instantei, astazi mi-au scris ca isi cer scuze si ca intr-adevar, vor plati daunele. Maine merg sa iau masina de la BMW. Ma bucur mult, dar sincera sa fiu, in acelasi timp parca imi pare putin rau ca nu ii ciufuleste nimeni pentru cat si-au batut joc de mine :D
Deci cu BMW pasii ar fi OPC (dar poate dura 30 de zile pana raspund la sesizare), iar intre timp formulez o notificare scrisa pe care le-o trimit la sediu in care ii anunt ca merg in instanta impotriva lor. Cum fac plangere penala? De ce e nevoie?
E foarte neplacut fiindca am nevoie de masina si nu imi permit sa stau o luna cu ea in service aiurea. Ma mai gandeam sa le platesc eu banii si apoi sa ma judec cu Asirom sa-i recuperez. In cazul asta insa, n-as mai avea cum sa pedepsesc serviceul, nu? Nu ma pot plange cumva retroactiv?
Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am fost lovit in trafic de o alta masina (din spate), am facut amiabila, iar asigurarea lui (Asirom) mi-a dat un "document de intrare in reparatie" ca sa mi se inlocuiasca bara spate a masinii. L-am dus la reprezentanta BMW, oamenii au estimat costurile, au cerut Asirom aprobarea platii. Intre timp Asirom m-a anuntat ca incep o investigare fiindca nu inteleg ei exact cum s-a produs accidentul. Am zis ok, investigati daca nu sunteti siguri. In acest timp masina era la mine, Asirom investiga, iar BMW astepta. Cand urmau sa se implineasca cele 3 luni dedicate investigatiei, BMW m-a sunat sa imi spuna sa aduc masina ca urmeaza sa primeasca banii de la Asirom si hai sa inlocuim bara. Am dus-o si am de la ei o foaie de intrare in service pe care scrie ca le datorez zero lei si ca ei vor face reparatiile in urma unei proforme catre Asirom si a unui accept de plata etc. Cand s-au implinit 3 luni, Asirom m-a anuntat ca in continuare nu intelege cum s-a produs accidentul si ca nu vor despagubi nimic. Pentru asta am depus plangere la fostul CSA. Apoi m-am dus sa-mi iau inapoi masina de la BMW pana se rezolva problema, iar BMW, surpriza! au pus deja bara noua pe masina mea, desi nu le-a aprobat nimeni plata si imi spun ca ei nu au cum sa-mi dea masina daca nu platesc, eu sau Asirom. Ma tot cert cu seful de service si le explic ca eu nu m-am angajat sa platesc nimic si ca n-am nicio obligatie si ca ei nu trebuiau sa opereze inlocuirea barei daca n-au primit acceptul de plata, dar degeaba.
Vreau sa deschid doua procese, atat impotriva Asirom (in cele 90 de zile n-au investigat nimic, nu ne-au chemat nici pe mine nici pe autorul accidentului la masuratori, au mintit in declaratii sustinand ca bara lui are "zgarieturi usoare" desi ea e deplasata un lat de palma de la locul ei etc), cat si impotriva BMW care imi tine masina sechestrata pentru ca nu s-au inteles ei cu Asirom. Efectiv nu stiu ce sa mai fac ca sa pot rezolva situatia, nu mi se pare normal sa ma loveasca cineva cu masina si apoi sa fiu santajata ca ori plateasc peste o mie de euro, ori nu-mi mai vad masina niciodata. Sunt foarte hotarata sa ajung in justitie, cred ca ei se bazeaza pe faptul ca oamenii in general nu-si bat capul si se lasa abuzati. Eu abia astept sa-mi bat capul si sa fac dreptate.
Ma confrunt cu urmatoarea problema. Am vazut un apartament cu o agentie, apoi i-am sunat sa le spun ca vreau sa fac o oferta. Nu au mai raspuns la telefon cateva zile. Am incercat pe email si degeaba. A mai trecut o luna si mi-au raspuns intr-un final la telefon, au zis ca discuta cu proprietarul si revin. Au trecut doua zile si niciun semn de la ei. Am incercat sa ii sun iar si nu imi raspund. Nu vreau sa ii fentez in niciun fel, nu am datele de contact ale proprietarului. Vreau doar sa ma reprezinte, sa faca oferta proprietarului, sa munceasca pentru mine si sa le dau comisionul. Doar ca nu par a vrea sa faca asta, iar eu mai am vreo 3 agentii cu care discut si care m-au intrebat de apartamentul asta, deci as putea lucra cu oricare din ele. Am zis nu fiindca aveam contract de vizionare cu prima agentie, dar avand in vedere ca nu ma pot baza pe ei, as vrea sa ma mut la altii. Cum pot face sa nu platesc doua comisioane? Am dovezi mailurile fara raspuns si istoricul telefonului, in care se vad apelurile fara succes. Pot rezilia contractul cu ei in baza lor? Mentionez ca nu am contractul initial pe care l-am semnat cu ei pentru ca nu aveau doua copii. Multumesc frumos.
Vreau sa cumpar un apartament la etajul 4 din 4, care in acte se pare ca este trecut ca mansarda. E vorba de un bloc nou, cumpar direct de la dezvoltator. Inca nu am vazut acte, doar discutam, dar imi place foarte mult. Am inteles ca ar fi probleme cu legea cand vine vorba de mansarde si as vrea sa stiu ce riscuri exista si la ce trebuie sa fiu atenta. In principiu care este diferenta legala dintre un apartament la un etaj intermediar si unul la mansarda? Exista o astfel de diferenta? Ma afecteaza in vreun fel daca vreau sa cumpar? Multumesc frumos.
Buna ziua.
Am facut anul trecut pentru prima data Casco pe masina. Pentru ca stau intr-un cartier in care un BMW atrage atentia, de-lungul anului mi s-au furat o data oglinzile. Am depus plangere la politie, dar inca nu s-a descoperit vinovatul, cazul este deschis. Am mai avut o problema cu o masina care m-a lovit in parcare si a fugit, dar am avut vecini care au vazut incidentul si au depus marturie la politie. Intr-un final acest caz s-a rezolvat, politia gasind persoana care m-a lovit. [EDITAT] mi-a reparat masina in cazul asta si mi-a inlocuit oglinzile in celalalt. Acum vreau sa reinnoiesc Casco si din pacate imi cer un sfert din valoarea masinii. Cum e prea mult, am incercat si la alte firme de asigurare, doar ca, surpriza, nimeni nu vrea sa-mi faca oferta macar. Se pare ca [EDITAT], cea atat de dornica sa ma asigure la pretul exorbitant, m-a pus pe o lista neagra a oamenilor care fraudeaza asigurarile. Intrebarea mea e cum pot sa ies de pe lista asta si sa ma razbun cumva pe [EDITAT] (sa plateasca o amenda sau ceva). E inadmisibil sa ma fac de ras in felul asta la alte firme de asigurare. Niciodata n-am asigurat nimic, deci nu exista alt motiv pentru care m-ar refuza. Iar un furt de oglinzi si un caz cu martori rezolvat de politie nu inteleg cum se pot considera fraude. Am vorbit cu [EDITAT], dar nu ma baga in seama. Ce pot face? Multumesc.
Si daca il vedem si in mijlocul discutiei sau la final (mi s-a intamplat si asta) isi scoate agentul foaia si zice hai sa semnam? Am vreo obligatie sa semnez? Pana acum am semnat mereu, dar n-am cumparat nimic fiindca n-am gasit ceva sa-mi placa. Ma gandesc insa cu groaza ca o sa imi placa ceva si daca nu e gasit de agentia mea care munceste pentru mine, ci e gasit in urma researchului meu, o sa mi se bage pe gat un comision de cateva mii de euro (vreau apartament cu 4 camere => multe mii de euro).
Am gasit un apartament in urma unui anunt de vanzare postat pe internet. Vreau sa merg sa-l vizitez si stiu ca agentia imi va cere sa semnez un act in care imi asum ca le platesc lor x% comision daca vreau sa cumpar apartamentul direct de la proprietar. Am mai semnat lucruri de genul asta il ultimele luni de cand caut apartamente. Problema e ca mi se pare nedrept sa ma leg in vreun fel de agentie. Aceasta agentie nu ma reprezinta in niciun fel, este agentia proprietarului si reprezinta interesele lui. Am vreo sansa sa scap fara sa semnez acest act? Mentionez ca nu am o problema cu plata unui comision la agentia, daca agentia face ceva pentru mine (sunt mai mult decat dispusa sa platesc comisionul unei agentii pe care am contactat-o eu si care imi cauta activ apartamente conform cerintelor mele). Nu vreau sa cumpar direct de la proprietar si sa bypassez agentia. Poate sa fie si ea implicata, doar sa nu imi ceara mie comision fiindca nu consider ca are de ce. E musai sa semnez actul ala sau exista vreo cale de iesire? Multumesc frumos.