Am gasit un apartament in urma unui anunt de vanzare postat pe internet. Vreau sa merg sa-l vizitez si stiu ca agentia imi va cere sa semnez un act in care imi asum ca le platesc lor x% comision daca vreau sa cumpar apartamentul direct de la proprietar. Am mai semnat lucruri de genul asta il ultimele luni de cand caut apartamente. Problema e ca mi se pare nedrept sa ma leg in vreun fel de agentie. Aceasta agentie nu ma reprezinta in niciun fel, este agentia proprietarului si reprezinta interesele lui. Am vreo sansa sa scap fara sa semnez acest act? Mentionez ca nu am o problema cu plata unui comision la agentia, daca agentia face ceva pentru mine (sunt mai mult decat dispusa sa platesc comisionul unei agentii pe care am contactat-o eu si care imi cauta activ apartamente conform cerintelor mele). Nu vreau sa cumpar direct de la proprietar si sa bypassez agentia. Poate sa fie si ea implicata, doar sa nu imi ceara mie comision fiindca nu consider ca are de ce. E musai sa semnez actul ala sau exista vreo cale de iesire? Multumesc frumos.
Probabil se va ajunge la : semnati si il vedeti sau nu semnati si nu-l vedeti ! Mai mult de atat ce ar fi de spus? Depinde de cum negociati dvoastra cu agentul agentiei!
Si daca il vedem si in mijlocul discutiei sau la final (mi s-a intamplat si asta) isi scoate agentul foaia si zice hai sa semnam? Am vreo obligatie sa semnez? Pana acum am semnat mereu, dar n-am cumparat nimic fiindca n-am gasit ceva sa-mi placa. Ma gandesc insa cu groaza ca o sa imi placa ceva si daca nu e gasit de agentia mea care munceste pentru mine, ci e gasit in urma researchului meu, o sa mi se bage pe gat un comision de cateva mii de euro (vreau apartament cu 4 camere => multe mii de euro).