avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate Andreescuu

Activitate Andreescuu

Va multumesc foarte mult. Ati explicat foarte, foarte clar si concret situatia. M-ati ajutat foarte mult sa iau o decizie.
Sunteti o adevărată profesionistă.
Seara bună!

raluk0207 a scris:

Soției ii revine 1/4, iar copiilor 3/4 (adica 3/16 fiecare) - din bunurile proprii ale defunctului.
Dacă exista bunuri comune, cotele de mai sus se raportează la jumătatea soțului decedat.
Astfel,soția va avea 1/4 din jumătate, adică 1/8, la care se adaugă jumătatea ei, rezultând o cota totala de 5/8.
Copiii vor avea 3/4 din jumătate, adică 3/8. Impartit la 4, rezulta 3/32 fiecare.

Așadar, legal, dvs aveți dreptul la 3/16 din bunurile proprii ale tatălui și 3/32 din bunurile comune.
La notariat procedați cum doriți.
Fie va însușiti calitatea de moștenitor, acceptând succesiunea și devenind astfel proprietar pe cotele menționate.
Fie, dacă nu va interesează niciun bun, renunțați la succesiune, urmand ca parte dvs sa se împartă în mod egal între ceilalți moștenitori acceptanti.

Rog răspuns.
Va rog sa imi spuneți ce as putea mosteni dupa succesiune, in urma decesului tatalui natural, care are sotie supravietuitoare si încă 3 copii. Din cate stiu eu era coproprietar la casa in care locuia cu sotia actuală dar este posibil sa aiba si alte bunuri si cont la bancă. Daca am dreptul la parte din casa(sunt adult), va rog sa imi spuneți ce procent mi-ar reveni si cum ar trebui sa procedez la notariat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns .
O zi buna!
Buna ziua,

Am o firma infiintata de putin timp, in care eu sunt singurul angajat si care se ocupa de servicii specializate de curatenie cu maxim 10-20 clienti pe luna...75% fiind persoane fizice pe facturile carora le-am scris pana acum Cnp-urile.
Acum cu acordul de colectare a datelor personale nu stiu ce sa fac, SA MAI TREC CNP-UL PE FACTURA si sa ii pun pe clienti sa semneze ca sunt de acord sa-mi furnizeze Cnp-ul pentru completarea facturii sau SA SCRIU FACTURILE FARA A MAI TRECE CNP-ul?
Din pacate contabila mea nu a reusit sa ma lamureasca spunand ca nu stie sigur cum trebuie procedat.
Va multumesc anticipat.
O zi buna!

Buna ziua,

Imi puteti spune cam care ar fi onorariul unui avocat pentru a reprezenta un detinut in fata judecatorului pentru a se cere eliberarea conditionata, odata cu executarea a 66% din pedeapsa?
Mentionez ca detinul are o condamnare de 1 an pentru o infractiune pe drumurile publice, nu are nici un raport si este la prima fapata.
Imi dau seama ca nu imi veti putea spune o suma fixa dar poate macar una orientativa pentru a sti daca imi permit sau nu sa ii angajez un avocat pentru aceasta infatisare.
Cererea de eliberare conditionata va fi analizata de Judecatoria Sector 5.

Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Eliberarea conditionata
Va multumesc. Acum m-am lamurit.
O zi buna!
Răspuns la discuția Eliberarea conditionata
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cand spuneti implinirea termenului va referiti la cel de 6 luni(50% din pedeapsa) sau cel de 8 luni(66%)?
Pe mine ma intereseaza mai mult DACA are sanse sa se libereze conditionat dupa executarea a jumatate din pedeapsa, adica la 6 luni. Comisia de liberari va propune liberarea conditionata la data implinirii celor 6 luni sau in zilele/saptamanile urmatoare?

Rog raspuns.

Buna ziua,

Unchiul meu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, pentru conducere cu permisul suspendat. In acest moment a executat 5 luni din pedeapsa si munceste de 3 luni, obtinand 7 zile executate la luna.
VA ROG, sa-mi spuneti CAND poate depune prima cerere de eliberare conditionata? Peste putin timp se vor implini 6 luni de la data incarcerarii( deci jumatate din pedeapsa) si dorim sa pregatim toate actele necesare eliberarii. Ce ACTE sunt necesare?

Am inteles ca cele mai multe sanse sa iasa conditionat le-ar avea dupa implinirea a 7 luni, avand in vedere zilele castigate prin munca.
Mentionez ca a muncit inca din perioada de carantina la Rahova, pana in prezent, ca a obtinut evidentieri, ca nu are nici un raport, fiind foarte linistit si este singurul intretinator al familiei, avand si un copil minor.

Cum trebuie procedat?Trebuie angajat un avocat?

Va multumesc foarte mult.