avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate ALEXANDRA VASILE

Activitate ALEXANDRA VASILE

Buna ziua!

In Codul de Procedura Civila nu exista nicio dispozitie care sa interzica audierea in calitate de martori a persoanelor minore (16 ani), insa dvs. trebuie sa indicati numele, prenumele si adresa martorului pe care doriti sa il audieze instanta. (daca dvs. nu cunoasteti persoana care era in masina la momentul retinerii permisului de conducere este practic imposibil sa o propuneti ca martor).

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția PENSIE ALIMENTARA
Buna ziua!

La calculul pensiei de intretinere se iau in calcul toate veniturile parintelui obligat, in masura in care acestea sunt dovedite cu documente aferente (cupon pensie, adeverinte venit, etc)
O zi frumoasa!
Buna ziua.

Trebuie sa prezentati notarului contractele de arenda care au fost semnate cu arendasul.
In situatia in care tereneurile au fost date in arednda unei societati comerciale va poate elibera o adeverinta care trebuie sa cuprinda acordul cu privire la iesirea din indiviziune.
daca arendasul este persoana fizica va poate da o declaratie prin care isi exprima acordul cu privire la partaj.

Consider ca notarul va solicita aceste acte pentru ca, la acest moment, contractele de arenda sunt valabile, iar dvs. impreuna cu fratele dvs. o sa deveniti proprietari ai terenurilor in locul parintilor dvs.
O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Temei de drept al recursului
Buna ziua!

Recursul este o cale de atac care se poate formula doar pentru motive de legalitate expres si limitativ prevazute de Codul de Procedura Civila.

Conform art. 488 din Codul de Procedura Civila, care reglementeaza motivele de casare
"(1) Casarea unor hotărâri se poate cere numai pentru următoarele motive de nelegalitate:
1. când instanţa nu a fost alcătuită potrivit dispoziţiilor legale;
2. dacă hotărârea a fost pronunţată de alt judecător decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului sau de un alt complet de judecată decât cel stabilit aleatoriu pentru soluţionarea cauzei ori a cărui compunere a fost schimbată, cu încălcarea legii;
3. când hotărârea a fost dată cu încălcarea competenţei de ordine publică a altei instanţe, invocată în condiţiile legii;
4. când instanţa a depăşit atribuţiile puterii judecătoreşti;
5. când, prin hotărârea dată, instanţa a încălcat regulile de procedură a căror nerespectare atrage sancţiunea nulităţii;
6. când hotărârea nu cuprinde motivele pe care se întemeiază sau când cuprinde motive contradictorii ori numai motive străine de natura cauzei;
7. când s-a încălcat autoritatea de lucru judecat;
8. când hotărârea a fost dată cu încălcarea sau aplicarea greşită a normelor de drept material.
(2) Motivele prevăzute la alin. (1) nu pot fi primite decât dacă ele nu au putut fi invocate pe calea apelului sau în cursul judecării apelului ori, deşi au fost invocate în termen, au fost respinse sau instanţa a omis să se pronunţe asupra lor.
"

Trebuie sa indicati care dintre motivele enumerate mai sus sunt incidente in situatia dvs.
Practic, trebuie sa motivati recursul si sa indicati si temeiul legal al acestuia, adica unul sau mai multe dintre punctele art. 488 alin. 1 din Codul de Procedura Civila. (daca sunt incidente)

O zi frumoasa!


Puteti sa formulati si dvs. personal cerere de divort, insa, nu este foarte simplu, intrucat trebuie sa expuneti foarte clar care este starea de fapt, care sunt dovezile care sustin cele relatate de dvs. (inclusiv certificatul medico legal) si totodata trebuie sa motivati in drept cererea de divort.
Daca aveti si copii minori impreuna cu sotul dvs. situatia este putin mai complicata.
Astfel, recomandarea mea este sa va adresati unui avocat pentru a va ajuta in demersul judiciar.

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Contestare Poprire
Buna ziua.

Conform dispozitiilor art. 715 alin. 1 pct. 2 din Cdul de Procedura Civila: "(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când: 2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;"

Asadar, aveti posibilitatea de a face contestatie la executare in termen de 15 zile de la data efectuarii primei retineri din venituri.

O zi frumoasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Silvia.bulbuc a scris:

Bună ziua!
Tatăl meu a decedat acum aproximativ o luna. Am contactat primăria pentru a verifica ce impozit ar fi de achitat pentru un teren și am fost informata ca ar trebui sa achit o suma destul de mare 1050lei lei, suma reprezentând amenzi contravenționale ale tatălui meu.
Amenzile contravenționale nu se scad în caz de deces?


Buna ziua!
Teoretic dvs. nu puteti fi obligat sa achitati amenzile contraventioanele ale tatalui dvs. intrucat raspunderea si sanctiunile contraventionale sunt personale.
Va sfatuiesc sa mergeti la primarie si sa comunicati acest lucru functionarilor respectivi si sa solicitati radierea sumelor respective intrucat nu sunt datorate de dvs., iar persoana careia i-au fost imputate sumele a decedat.

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Detinere de droguri de mare risc


Droid95 a scris:

Buna ziua, am fost prin la un festival cu droguri de mare risc (2g de prafuri- speed mai exact)
Le am achizitionat din interiorul festivalului.
Unul dintre plicuri i l-am dat unui prieten ( nu i l am vandut), care ulterior a fost prins de DIICOT ca a incercat sa il vanda.
El a spus ca l a procurat de la mine( repet nu a fost vanzare).
Am fost in cort la declaratii apoi ne au dat drumul.
Intamplarea a fost in Iulie.
Intrebarea mea este ce mi se poate intampla acum? Nu am primit nici in momentul de fata un telefon sau o citatie.
Mentionez ca nu am antecedente de niciun fel.
Este posibil ca sa scap si sa nu ma mai caute nimeni?
Imi poate face cazier?
Va multumesc.


Buna ziua!

Este posibil sa nu va mai caute, insa este la fel de posibil sa va caute in viitor.
Instrumentarea dosarelor penale este de durata, data fiind amploarea acestora si totodata nivelul mare de aglomerare a Parchetelor.

O zi frumoasa!

Buna ziua!

Da, indemnizatia de hrana aferenta lunii ianuarie 2019 se va achita in februarie 2019, insa se va calcula raportat la zilele lucrate in luna ianuarie 2019, nu decembrie 2018.

O zi frumoasa!

Editat : citare intregime mesaj anterior
Buna ziua.
Se poate face plangere cntraventionala impotriva procesului verbal de contraventie prin care sa solicitati instantei anularea acestuia ca netemeinic, dat fiind faptul ca, organul constator a retinut in procesul verbal o stare de fapt care nu corespunde realitatii si implicit culpa in producerea accidentului rutier nu este una exclusiva, ci comuna.
Practic, netemeinicia procesului verbal rezida tocmai in faptul ca, starea de fapt retinuta nu este reala.