Multumesc!
Nu stiu daca nu ajung la expresia : "nu face fața cât ața", sume este de 2000 lei, nu am timpul necesar sa merg prin tribunal. Despre ce articole de lege as putea sa le spun in asa fel incat sa putem " negocia" ?
Penalitati vechi de 20 de ani
Buna ziua!
In urma cu 20 de ani am cumparat un apartament ce avea datorii la intretinere( restante+penalitati) , Am platit restantele, dar nu si penalitatile, In toti acesti ani nu am avut o zi restanta la cheltuielile de intretinere. In urma cu ceva ani, administratorul s-a schimbat( pentru cunoscatori, este Termoservice ) , lista de plata mereu a fost afisata cu ce aveam de plata + penalitatile ( suma la fel ca cea cu 20 de ani in urma)
Vineri am primit somatie de declararea a procesului de executare silita pentru suma din penalitati.
In cazul prezentat, nu nu s-a prescis aceasta datorie?
As avea castig de cauza in fata instantei ?
Bună seara !
Stau într-un bloc construit în urmă cu 5 ani , trei ani a fost administrat de dezvoltator (blocul unde locuiesc cât şi celelalte două care au fost construite după) , el plătea apa cât şi curentul . În urmă cu doi ani am făcut contract cu Eon şi am devenit clienţii lui , dar curentul de pe casa scării a rămas pe contorul vechi ( cel de şantier) pentru că nu avem asociaţie. Tot de doi ani cei de la Urbica se „chinuie” să înfiinţeze asociaţia ( la momentul ală am optat pentru ei , dintre toate variantele găsite) . În tot acest timp au invocat tot felul de motive pentru că nu se face asociaţia, dar încasează bani pentru administrare ( 16 lei/ap) pentru că se duc şi plătesc factura la apa, ce vine pe numele dezvoltatorului.
În urmă cu trei zile a fost deconectat curentul de pe casa scării , noi nu am mai plătit de doi ani, nu aveam cui plăti şi a venit dezvoltatorul să ne spună că avem 15 mii lei datorii , a venit o factură cu o regularizare pentru 3 ani şi jumătate. Am făcut o şedinţă unde am aflat că cel de la Urbica nu are nici un act de predare primire , nu ştie ce datorii sunt în urmă şi că nu poate face nimic până nu suntem la zero cu furnizorii . Mă puteţi ajuta cu sfaturi , păreri ?
De dragul discuţiei o să răspund chiar dacă am dat un răspuns asemănător. Dezvoltatorul nu mai are nici un drept toate apartamentele sunt vandute , Este teren privat , blocul cît şi parcarea sunt prinse in totalul de 600 mp iar în contract de vînzare cumpărare este scris negru pe alb ca fiecare are o cota indiviza de 22 mp. Sper că am fost destul de explicit .
Parcarea este pe domeniu privat, locul de parcare este prins in schita cadastrală a blocului, plătim impozit şi pe acel teren nu cred că puteam cumpăra un loc de parcare , nu are nimeni cumpărat un loc .
Bună ziua !
Locuiesc într-un bloc fără asociaţie de propietari ( în acest moment) , bloc construit de un dezvoltator în mediu rural. În faţa blocului avem o parcare "amenajată" pentru 10 locuri . Sunt doi vecini care au două respectiv trei maşini parcate pe aceste locuri. Există o lege, excludem cea a bunului simţ, ce îi obligă să folosească doar un loc de parcare ? Putem vorbi şi de încălcarea cotei indivize ?
Mulţumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră !
Imi cer scuze !
Certificatul de casatorie exista , dar nu se poate intra in posesia lui , iar de mers la Bucuresti nu este inca posibil si chiar este absolut necesar ? Revin cu intrebarea din subiect : de ce au cerut cei de la judecatorie supralegalizare si apostila pe hotararea de divort daca Austria si Romania sunt membre UE??
Multumesc frumos !
"Aveati obligatia ca in 6 luni de la casatorie sa solicitati transcrierea actului din strainatate" s-a facut acest lucru , la Consulatul Roman din Viena . A solicitat la Starea Civila din Iasi un duplicat al certificatului de nastere ,asa cum spuneti si dumneavostra cum mentiunile de stare civila , insa nu stiu din ce motiv Starea Civila nu au in baza lor de date aceasta casatorie , desi la Evidenta Populatiei exista .
Ce cale sa mai urmeze ??
Casatoria a fost in Austria , divortul de asemenea deci nu cred ca este valabila varianta scrisa de dumneavoastra :"va adresati la starea civila unde s-a incheiat casatoria in Romania, care va face corespondenta cu DEPABD Bucuresti in vederea recunoasterii sentintei de divort".
"Austria fiind stat membru UE, nu trebuie recunoscuta de tribunal" asa este , dar autoritatile din Romania nu recunosc un act de stare civila netranscris in Romania , pentru aceasta transcriere cer apostila , ceea ce statul austriac nu aplica si nici nu pretind cetatenilor romani conform conventiei existente intre aceste doua state .
La evidenta populatiei este cunoscut faptul ca nu trebuie apostila , dar judecatorii ori nu cunosc ori ........ ceva ce nu inteleg si nici nu se explica .