avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Activitate vcodrea

Activitate vcodrea

Buna ziua
Am un apartament care este inchiriat cu contract unei doamne,
La inceputul acestei luni plata chiriei a fost aminata sub diferite pretexte, urmind ca ulterior sa primesc un mesaj in care imi spune ca a plecat si ca a lasat cheile in cutia postala. De atunci nu a mai raspuns la telefon.
As dorii sa stiu ce cai legale am pentru a imi recupera prejudiciul intrucit a lasa facturi destul de consistente neachitate plus anumite obiecte din apartament au fost deteriorate de animalul sau de companie.
Va multumesc.
Buna ziua,

Am un PFA cu codul de activitate "Constultanta in Tehnologia Informatiei" si intentionez sa inchei un contract de colaborare cu un SRL.
Mentionez ca societatea se afla intr-o alta localitate si nu voi folosii in nici un fel resursele societatii (birouri , calculatoare ... etc).

As dorii sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a fii 100% in legalitate si a nu avea probleme legata de munca la negru si alte lucruri de acest gen.

Va multumesc!
Buna ziua ,
Din 2012 functionez ca si PFA iar pina in iulie 2013 eram si angajat cu carte de munca/full time al unei firme si am beneficiat de injumatatirea normei de venit.
Incepind din iulie anul curent nu mai sunt angajat si as vrea sa stiu daca trebuie sa declar asta la finante din moment ce decizia de impunere cu norma injumatatita a fost deja emisa pentru tot anul.
Sunt unii care sustin pe forumuri ca atunci cind au fost in situatii ca si a mea nu au declarat nimic la ANAF si au beneficiat tot anul in curs de injumatatirea normei de venit si ca acest lucru e perfect legal si ca nu exista nicaieri nici o lege care sa rateze acest aspect.
Oare este adevarat acest lucru ?
Daca procedez asa la ce riscuri ma expun?
Va multumesc

Va multumesc pentru sfatul oferit. Intradevar cel mai probabil aceste asa zise restante provin de la CAS Maramures. Aveam PFA-ul in Maramures dar am achitat contributia la Cluj
si probabil ei nu stiu asta. Ce fel de dovada ar trebui sa cer de la CAS Maramures care sa ateste ca de fapt eu nu am nici o datorie? Si mai ales daca trebuie sa contest titlu executoriu in Contencios administrativ ce presupune asta? Trebuie sa am un avocat? Cam la ce costuri sa ma astept?
Dupa cum am mentionat , am activat ca si PFA in alt judet in perioada 2007-2012.Daca de acolo provine aceasta pretinsa datorie ce as putea face ?
Multumesc
Buna,
Somatia a fost emisa mie personal , ca si persoana fizica ma refer .
Buna ziua ,
Zilele trecute am primit de la Administratia financiara Cluj o somatie insotita de titlu
executoriu pentru o presupusa restanta la plata contributiei de sanatate (CASS).
Mentionez ca am activat ca PFA in Maramures inre 2007-2012 si in Cluj din 2012 pina in prezent.

Am mers la Administratia financiara si mi-au spus ce ei doar au primit instiintare de la Casa de sanatate in legatura cu suma restanta, apoi am verificat la Casa de sanatate si mi-au spus ca la ei nu figurez cu nici o datorie si ca cei de la finante ar rebui sa stie pt ce au emis somatie cu titlu executoriu, am revenit la Finante si m-au spus acelasi lucru , ce ei nu stiu despre ce e vorba si ca sa ma duc la Sanatate .etc .etc.
Inrebarea mea este cum pot sa fac dovada ca am achitat toate contributiile , am toate chitantele care atesta plata din 2007 incoace dar nu prea ii intereseaza . Cui as mai putea sa ma adresez penru clarificarea situatiei.
Va multumesc