avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Activitate relu12

Activitate relu12

Buna seara
V as ruga si eu un raspuns pertinent.
Am intr-o comuna mai multe suprafete de teren luate in arenda de la diversi cetateni.
am incheiat contracte de arenda o parte cu proprietari iar cele mai multe cu prezumtivi mostenitori (unele din rudele decedatilor copil nepot etc) fara ca acestia sa fi dezbatut succesiunea.
dupa incheierea lor m am dus la primarie pentru inregistrarea lor insa mi au fost inregistrate doar contractele incheiate cu proprietarii nu si celelalte pe motiv ca arendatorii nu au calitatea de mostenitor dovedita fiind prezumtivi mostenitori si neputand in atare conditii sa incheie contracte de arenda in calitate de mostenitori.
Vin si intreb este corect ceea ce a spus secretara comunei? Daca nu sunt proprietari sau mostenitori in baza unui certificat de mostenitor nu pot incheia contracte de arenda?
Va multumesc anticipat
Buna seara.
Cred ca suntem printre putinele primarii din tara care nu beneficiem de acest spor.
Secretarul primariei ne spune ca nu este legal acordarea acestuia.
V-as ruga respectuos pe cei care beneficiaza de acest spor sa ne explice si noua daca acest spor este legal (a trecut de verificarea curtii de conturi), care este baza legala in temeiul caruia se acorda acest spor, cine poate beneficia dintre angajati si care sunt pasii eventual ceva documente pentru obtinerea acestui tip de spor.
Va multumesc anticipat.
Cu stima
multumesc mult
Buna ziua.
Am un gard amplasat la drumul judetean pe fundatie de beton,scindura si acoperis de tabla construit in 1990 cred ca fara autorizatie de construire.
au trecut anii si scindura a inceput sa putrezeasca. am pus peste aceasta scindura coli de tabla fara a modifica ceva la gard.
Pentru aceasta lucrare de reparatie am nevoie de autorizatie de construire??
Buna ziua.
la jumatatea anului 2011 am fost numit functionar public prin transformarea functiei contractuale.
Ce lege de salarizare imi este aplicabila? Legea 284/2010 sau Legea 285/2010 v-as ruga frumos o scurta argumentare .
va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Termen contestare dispozitie
eu nu aveam de unde sa stiu ca termenul de contestatie al dispozitiei atat timp cit nu este prevazut in dispozitie. Mi se parea normal ca dispozitia sa cuprinda acest termen de contestatie din aceasta cauza am pierdut la salariu pina acum peste 17000 lei si nu mi se pare corect sa pierd in continuare si sa nu existe o solutie de indreptare a acestei erori
Răspuns la discuția Termen contestare dispozitie
nu am contestat-o deoarece in dispozitie nu scrie nimic despre faptul ca aceasta poate fi contestata si nu aveam de unde sa stiu. problema care se pune este urmatoarea: pot merge in instanta cu o contestatie sau este pirdere de timp

fiind functionar public pot formula o contestatie uzind si de prevederile C muncii Art 171?
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate
Sau acest articol se aplica doar personalului contractual.
Răspuns la discuția Termen contestare dispozitie
am facut cerere mi-au raspuns cind au vrut ei un raspuns sec nu se poate a trecut termenul de contestatie termen pe care nu l-am regasit nicaieri in dispozitie. ma gindesc sa ii dau in judecata. nu stiu ce sanse as avea .au trecut totusi 2 ani .
Răspuns la discuția Termen contestare dispozitie
mi-a fost gresit salariul la numire, in 2011, am realizat asta la sfirsitul anului 2012
Buna ziua
Am fost numit in functie publica prin dispozitie insa in aceasta nu este prevazut nici un termen de contestare.
A fost emisa gresit insa mi-am dat seama tarziu.Daca nu a fost prevazut nici un termen mai poate fi contestata?? in ce perioada??
Va multumesc