Buna seara
V as ruga si eu un raspuns pertinent.
Am intr-o comuna mai multe suprafete de teren luate in arenda de la diversi cetateni.
am incheiat contracte de arenda o parte cu proprietari iar cele mai multe cu prezumtivi mostenitori (unele din rudele decedatilor copil nepot etc) fara ca acestia sa fi dezbatut succesiunea.
dupa incheierea lor m am dus la primarie pentru inregistrarea lor insa mi au fost inregistrate doar contractele incheiate cu proprietarii nu si celelalte pe motiv ca arendatorii nu au calitatea de mostenitor dovedita fiind prezumtivi mostenitori si neputand in atare conditii sa incheie contracte de arenda in calitate de mostenitori.
Vin si intreb este corect ceea ce a spus secretara comunei? Daca nu sunt proprietari sau mostenitori in baza unui certificat de mostenitor nu pot incheia contracte de arenda?
Va multumesc anticipat
normal ca poti sa fci contracte de arenda......ai 2 variante 1: le treci "sub alte forme".....si 2 arendatorul da o declaratie notariala precum este unicul utilizator al suprafetelor respective si are acceptul celorlalti mostenitori pt a ti arendat suprafata respectiva....si tot sub "alte forme " se trece ....iar secretarii sa si vada de treburile lor casnice dk nnu au studii de specialitate si vor sa impiedice agricultura....bafta