avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Termen contestare dispozitie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Termen contestare dispozitie

Buna ziua
Am fost numit in functie publica prin dispozitie insa in aceasta nu este prevazut nici un termen de contestare.
A fost emisa gresit insa mi-am dat seama tarziu.Daca nu a fost prevazut nici un termen mai poate fi contestata?? in ce perioada??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:21, 22 Septembrie 2013
In ce sens a fost emisa gresit? Si cand?
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
mi-a fost gresit salariul la numire, in 2011, am realizat asta la sfirsitul anului 2012
Tinand cont ca este vorba de salariu cred ca puteti formula o cerere catre serviciul de contabilitate si salarizare pentru indreptarea erorii. Trebuie sa vi se dea o explicatie.
am facut cerere mi-au raspuns cind au vrut ei un raspuns sec nu se poate a trecut termenul de contestatie termen pe care nu l-am regasit nicaieri in dispozitie. ma gindesc sa ii dau in judecata. nu stiu ce sanse as avea .au trecut totusi 2 ani .
Potrivit legislatiei in vigoare la data respectiva, Legea nr.285/2010:
Art. 7
(1) Solutionarea contestatiilor in legatura cu stabilirea salariilor de baza, indemnizatiilor lunare de incadrare si a soldelor functiilor de baza/salariilor functiilor de baza care se acorda potrivit prevederilor prezentei legi este de competenta ordonatorilor de credite.
(2) Contestatia poate fi depusa in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
(3) Ordonatorii de credite vor solutiona contestatiile in termen de 10 zile.
(4) Impotriva masurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1) persoana nemultumita se poate adresa instantei de contencios administrativ sau, dupa caz, instantei judecatoresti competente potrivit legii, in termen de 30 de zile de la data comunicarii solutionarii contestatiei.

Alte discuții în legătură

Termenul de 30 de zile din legea nr. 284/2010 sau termenul de 6 luni din legea nr. 554/2004? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. In situatia emiterii unei decizii de salarizare pentru un functionar public, dupa efectuarea plangerii prealabile prin care se cere anularea ... (vezi toată discuția)
Contestație dispoziție stabilire salariu ciuruc ciuruc Am deposedat contestație la dispoziția de stabilire salariu din 1.02 .2017 si nu am primit nici un fel de răspuns. Ce fac acum? Cui ma adresez? (vezi toată discuția)
In conformitate cu prevederile legii nr.153/2o17, contestatiile ... dana manea dana manea In conformitate cu prevederile Legii nr.153/2o17, contestatiile impotriva modului de stabilire a salariilor se solutioneaza de ordonatorul de credite. ... (vezi toată discuția)