Buna ziua
Am fost numit in functie publica prin dispozitie insa in aceasta nu este prevazut nici un termen de contestare.
A fost emisa gresit insa mi-am dat seama tarziu.Daca nu a fost prevazut nici un termen mai poate fi contestata?? in ce perioada??
Va multumesc
nu am contestat-o deoarece in dispozitie nu scrie nimic despre faptul ca aceasta poate fi contestata si nu aveam de unde sa stiu. problema care se pune este urmatoarea: pot merge in instanta cu o contestatie sau este pirdere de timp
fiind functionar public pot formula o contestatie uzind si de prevederile C muncii Art 171?
(1) Dreptul la actiune cu privire la drepturile salariale, precum si cu privire la daunele rezultate din neexecutarea in totalitate sau in parte a obligatiilor privind plata salariilor se prescrie in termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate
Sau acest articol se aplica doar personalului contractual.
Norma din Codul muncii este normă cu caracter general iar cea din Legea nr. 285/2010 este normă cu caracter special. Dvs. nu puteţi alege ce normă să aplicaţi, cea generală sau cea specială, şi nici nu puteţi să le aplicaţi pe amândouă aceleiaşi situaţii. Norma cu caracter special derogă de la cea cu caracter general şi se aplică întotdeauna cu întâietate.
eu nu aveam de unde sa stiu ca termenul de contestatie al dispozitiei atat timp cit nu este prevazut in dispozitie. Mi se parea normal ca dispozitia sa cuprinda acest termen de contestatie din aceasta cauza am pierdut la salariu pina acum peste 17000 lei si nu mi se pare corect sa pierd in continuare si sa nu existe o solutie de indreptare a acestei erori
Sper că nu v-aţi supărat şi pe mine pentru ceea ce au făcut colegii dvs. de la resurse umane.
Sigur că în dispoziţie trebuia menţionată calea de atac, însă în egală măsură dvs. trebuia să cunoaşteţi dispoziţia legală. În România legea se prezumă a fi cunoscută, asta însemnând că nimănui nu îi este permis să se prevaleze de necunoaşterea legilor în faţa instanţei. Îmi pare rău, dar asta este situaţia.