Multumesc. Avem certificat de mostenitor si avem dezbatuta si masa succesorala . Avem o relatie foarte buna intre noi si deci nu au fost probleme . Va multumesc din suflet . Din cate stiu eu trebuie sa avem si intalnire AGA . Problema este ca nu avem o relatie cordiala cu asociatul. Pot lasa exact cum a fost si pana acum obligatiile si dreputurile asociatilor ? Am cum sa nu schimb ce a fost macar pana gasesc o solutie mai buna de reperzentare in firma ?
Tinand cont ca nu ne-am amestecat in firma mai bine de un an si jumatate am cum sa nu fiu trasa la raspundere pentru probleme aparute in acest timp ?
Trebuie sa specific in actul constitutiv acest lucru ? Daca da unde as putea sa specific acest fapt ?
multumesc anticipat
SUNTEM MOSTENITORI AI UNUI SRL SI TREBUIE SA NE TRECEM IN ACTE DIN CATE AM INTELES LA CAMERA DE COMERT ALATURI DE ASOCITATUL EXISTENT . INTREBAREA MEA ESTE POATE NUMAI UNUL DIN MOSTENITORI SA SE PREZINTE CU IMPUTERNICIRE DE LA NOTARIAT CA SE OCUPA DE TOATE ACTELE SI DECIZIILE IN FIRMA PENTRU TOTI CEILALTI ? S.C A AVUT 2ASOCIATI , UNUL A DECEDAT SUNT 3 MOSTENITORI DAR NU SE POT PREZENTA TOTI PENTRU INCHEIREREA ACTELOR NECESARE . MENTIONEZ CA MOSTENIREA A FOST DEZBATUTA FARA NICI O PROBLEMA . MULTUMESC ANTICIPAT .
Buna ziua ,
Am o alta problema pe care cred ca multi au intampinat-o . Am acceptat sa vand un apartament prin prima casa cu BCR . De la data semanrii contractului pana acum sunt 3 saptamani si nu mi-au intrat banii in cont .
Am auzit de la o alta persoana ca banca i-a virat banii in transe in cont si dupa 1 luna si jumatate . Sa inteleg ca bancile au dreptul sa faca ce vor cu banii in acest caz si sa mii vireze cand doresc ele ?
Cum pot sa aflu cine este vinovat de aceast problema ?
Buna ziua ,
In conditiile in care nici dupa 1 an de zile de la moartea tatalui meu nu am reusit sa trecem firma pe numele nostru din diverse motive inclusiv din cauza faptului ca nu am un certificat de inregistrare fiscala in forma noua , iar asociatul pretinde ca nu il are si nu are timp de acest lucru ce pot eu sa fac ca mostenitoare ? Teoretic sunt mostenitoare practic sunt nu stiu ce trebuie sa fac ca sa intru in posesia partilor sociale si sa pot actiona ca si actionar . Ma poate ajuta cineva
multumesc . Intre timp am fost la ONRC si m-am lamurit . Insa ma o alta problema intre actele pe care trebuie sa le depun este si un certificat de inregistrare fiscala a carui forma a fost reinoita incepand cu 2008 si pe care nici tatal meu , nici partenerul lui nu au facut-o . Prin urmare partenerul trebuie sa il preschimbe acum . Aceasta schimbare nu o poate face decat partenerul .
Dar problema mea este ca partenerul vrea afacerea pentru el toata , eu am zis OK am cazut de acord sa ne vieze banii intr-un an de zile (din nefericire fara un contract in care sa stipulam acest lucru ) si dansul nu mai doreste sa cumpere in conditiile initiale .
Noua lui propunere este de 55% din valoarea initiala , si nici aceasta toata ci in rate cand are dansul "bani " . Solutie inacceptabila pentru mine .
Tinand cont ca eu nu pot sa fac nici o modificare in acte fara acordului lui , adica nici nu pot trece firma pe numele meu deoarece trebuie sa am si acceptul lui ce as putea sa fac ca sa trec totusi firma pe numele meu ?
Buna ziua ,
Am mostenit de la tatal meu impreuna cu mama si fratele 50% din actiunile unui SRL . Din cate stiu trebuie sa merg la Oficiul National al Registrului comertului sa schimbam actele . Problema mea este ca nu stiu daca trebuie sa merg cu alte acte inafara de actul de deces si cel de dezbatere a mostenrii pentru a schimba pe numele nostru actele firmei . Si ce implica aceasta schimbare .
Multumesc anticipat