avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan1989

Activitate Stefan1989

Buna ziua.
Cunosc pe cineva care a fost condamnat pentru inselaciune si in dosar pune ca are de platit diferite sume de bani catre anumite firme (nu este suma mare total vreo 3000 euro) . Chestia sa intamplat in 2006 dar persoana a fost arestata decat in 2013.... total ca acuma este la inchisoare si din cate am inteles in mai sau ceva de genu poate sa se prezinte pentru eliberare...

Si intebarea mea este. Pentru ai fi aceptata eliberarea trebuie sa plateasca acele sume inainte? Si daca da cum se face? ca in dosar nu pune cum sa se faca plata si plus de asta am cautat pe net firmele respective si am gasit decat 1 restul nu apare. Daca firma sa inchis mai trebuie platit?

Multumesc.
Răspuns la discuția Amnistie si Gratiere
cum adica ai inteles? pune un link ceva aici sa vedem si noi ce sa publicat ca eu am tot cautat si nu am gasit nimic.
Buna seara.
Am prietena la inchisoare si din cauza ca nu am stiut sa procedam cand a fost arestata nu se pot face prea multe. adica redeschiderea dosarului etc.. Ea a vorbit cu cineva si ia zis sa faca o cerere de reducere a pedepsesi. Ea a fost condamnata pentru inselaciune si sentinta a fost de 5 ani, pana in momentul de fata a facut un an si doua luni. La penitenciarul unde este lucreza si nu a avut nici un fel de probleme.
Asa ca intrebare mea este daca face cererea pentru reducere are ceva sanse sa ii reduca din pedeapsa? Si daca da cum ar trebui sa fie forumulata cererea respectiva. Daca cineva vrea sa ma ajute sa o formulez ( bine inteles contra cost) astept un mesaj privat.

Multumesc.
(imi cer scuze nu stiu daca am ales corect categoria nu prea ma pricep unde sar incadra intrebarea mea. asa ca daca este gresit aleasa categoria rog un moderator sa o puna in categoria corecta. mulumesc)
Răspuns la discuția Cartea de munca?
OK multumesc foarte mult pentru raspuns.

o seara buna.
Buna seara, Cum pot obtine cartea de munca? Ca din cate am citit pe net din 2011 se face totul online si ca acuma tio da angajatorul insa eu nu am mai lucrat din 2008 in Romania. Unde trebuie sa merg ca sa o cer? sau se poate obtine si pe internet?

Multumesc
Cu stima Stefan.
Răspuns la discuția Recurs
Va foarte multumesc pentru raspunsurile dumanevoastra.

Ia din 2005 pana acum o luna a fost in Spania. In spania au tinut-o 3 saptamani si au duso in ro (de o saptamana si ceva ) acuma este in Bucuresti dar maine 26 sept o trimite in Prahova undeva la un penitenciar.
Sentinta o are data in Arad ca sa faca recurs tot in Arad trebuie (am intrebat si mi sa zic ca decat acolo se poate face rescurs)
Este adevarar ca decat acolo in Arad se poate face recursul? (sau ce se poate face) ca in cazul asta ii trebuie un avocat din Arad imi imginez ca cineva din Bucuresti de exemplu nu o sa merga pana in arad ca sa o reprezinte.
Eu am cautat ceva avocati pana acuma insa majoritatea vor o intalnire fata in fata (eu nu pot pentru ca pierd aici serivciu daca plec) si in ro are decat pe mamasa care nu prea are interes :(

Inca ceva asta aparte am vorbit cu un avocat si a zis ca costa 15k € sa ii reduca la jumtate pedeapsa ce parere aveti incearca sa profite sau nu?

Multumesc inca o data :)

Răspuns la discuția Recurs
Gilia_stud a scris:

Stefan1989 a scris:

Buna seara,

Am si eu o probleam o prietena de a mea a fost arestata de curand pe baza unor semnaturi pe niste cecuri, care ia zice ca nu le-a seman ia zice ca decat facea facutri dar cecurile nu le facea ia. A primit 5 ani pentru frauda sau ceva de genu.
Se poate face ceva recurs?
Si daca se face rescurs se rezolva ceva cel putin se poate reduce din pedepsa?

Multumesc.

In primul rand e importanta incadrarea data pentru fapta.
In al doilea rand: prietena dvs. este administrator intr-o societate sau are un rol asemanator? Daca facea facturile si nu semna CEC-urile, facturile presupun ca le intocmea in mod legal.
Daca stie ca pe CEC-uri nu e semnatura dumneaei, sa introduca recurs in termenul legal - pentru a nu i se respinge ca tardiv - si sa solicite o expertiza grafologica.
La ultima intrebare e greu de dat un raspuns. E posibil sa se admita sau sa se respinga recursul. De asemenea, e posibila administrarea de probe sau dimpotriva. Nu in cele din urma, e posibil ca solutia data in prima instanta sa ramana neschimbata in urma caii de atac sau se poate schimba favorabil celei ce l-a introdus.

Sper ca v-am putut fi de folos.

nu stiu cum a fost incadrata fapta doar stiu ca ia dat 5 ani
nu cred ca era ceva important in societatea aia doar stiu ca fostu sot lucra acolo si el a bagato si pe ia.
pe cecuri nu este semnatura iei (asa zice ia ca facea decat facaturi CEC-uri nu) in termen legal cat insemna ca are sentinta data din 2006 si numai acuma au arestato nu a stiut nimic pana cand au arestato, au judecato in lipsa.

va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Discuție Recurs
Buna seara,

Am si eu o probleam o prietena de a mea a fost arestata de curand pe baza unor semnaturi pe niste cecuri, care ia zice ca nu le-a seman ia zice ca decat facea facutri dar cecurile nu le facea ia. A primit 5 ani pentru frauda sau ceva de genu.
Se poate face ceva recurs?
Si daca se face rescurs se rezolva ceva cel putin se poate reduce din pedepsa?

Multumesc.