avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca?

Buna seara, Cum pot obtine cartea de munca? Ca din cate am citit pe net din 2011 se face totul online si ca acuma tio da angajatorul insa eu nu am mai lucrat din 2008 in Romania. Unde trebuie sa merg ca sa o cer? sau se poate obtine si pe internet?

Multumesc
Cu stima Stefan.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 14 August 2014
Buna seara,

Daca ati lucrat la o firma mare pana in 2008, atunci cand ati incetat contractul de munca trebuia sa va dea si cartea de munca.
Daca, insa, ati lucrat la o firma mica trebuie sa mergeti la ITM sa faceti o cerere si o sa o elibereze
OK multumesc foarte mult pentru raspuns.

o seara buna.
1. Stefan1989 a scris:

Buna seara, Cum pot obtine cartea de munca? ...

Carnetul de munca se poate obtine :
- de la fostul angajator, daca acesta a avut aprobare de pastrare si completare a carnetului de munca
- de la ITM, daca fostul angajator nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetului de munca
- de la detinatorii arhivei angajatorului, daca acesta a fost radiat.

2. anamariaceaunas a scris:

....
Daca, insa, ati lucrat la o firma mica trebuie sa mergeti la ITM sa faceti o cerere si o sa o elibereze

Si daca a lucrat la o societate ca mai multi angajatori care nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca, de unde l-ar ridica?
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de muncă danmihaela85 danmihaela85 Bună ziua, Numele meu este Mihaela și am o întrebare legată de cartea de muncă, în perioada 2007 -2009 am lucrat la o firmă de retail, fiind și ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca annaendi annaendi am fost angajata acum doi ani la o firma unde mi s a facut carte de munca si a fost depusa la itm acum am nevoie de ea dar din pacate firma la care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca babu2015 babu2015 Unde ma pot adresa pentru eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca inaine de 01.01.2011. Am carte de munca dar nu apar decat modificarile de salariu. ... (vezi toată discuția)