avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

am fost angajata acum doi ani la o firma unde mi s a facut carte de munca si a fost depusa la itm
acum am nevoie de ea dar din pacate firma la care am lucrat s a desfiintat si de administrator nu prea am cum sa dau
am pastrat contractul de munca si as vrea sa stiu daca ma ajuta cu ceva, daca se poate sa mi ridic cartea de munca de la itm cu ajutorul contractului .
am nevoie de cartea de munca urgent , pt actualul loc de munca.

anna endi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 26 Iunie 2008
Pe contractul dvs de munca in coltul din dreapta sus exista un numar, o data si stampila Inspectorului de la ITM care a avut in grija documentele firmei la care ati lucrat.
Mergeti la aceast Inspector si in mod normal acolo se afla cartea dvs de munca din moment ce firma s-a desfiintat.
Puteti ridica carnetul de munca de la ITM. In acest sens, trebuie sa va deplasati la ITM la inspectorul care a avut in grija actele fostului dvs angajator si depunetii o cerere de eliberare a carnetului de munca.
buna ziua,am si eu o intrebare mi s-a incheiat cartea de munca de catre angajator insa nu are stampila ITM aceasta stampila este obligatorie ?ce inseamna daca nu am aceasta stampila la incheierea cartii de munca ?
multumesc
Lipsa stampilei ITM-ului inseamna necertificarea datelor inscrise in carnetul de munca al dvs.
Daca firma avea aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca, ITM-ul certifica valabilitatea datelor inscrise in carnetul de munca.
Daca firma nu avea aceasta aprobare, atunci cel care trebuie sa va inchida carnetul de munca pe baza deciziei de incetare a c.i.m. este ITM-ul.

Pentru institutiile publice datele inscrise in carnetul de munca nu sunt certificate de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac stefania35 stefania35 Buna ziua cum pot proceda daca mi-am dat demisia de unde am lucrat am avut probleme cu fosta asociata ma pot duce eu cu cartea de munca si unde pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Pierdere carte de munca de catre itm Gimman Gimman Buna ziua, Sunt angajator si pentru un salariat care si-a dat demisia am depus documentele inclusiv Cartea de munca la ITM. Cind persoana din firma care se ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca roska roska [b]Buna ziua, Revin iarasi la Dumnevoastra cu o intrebare. Am tot cautat prin legislatie..dar nu am gasit sau nu stiu eu unde sa caut. Am marea rugaminte ... (vezi toată discuția)