buna ziua,am concediu de crestere a copilului pana la doi ani as vrea sa stiu daca este posibil din punct de vedere legal sa fac transferul concediului de pe numele meu pe numele sotului?si daca da de ce acte as avea nevoie?va multumesc
bineinteles ca imi vreau copilul dar atunci cand s-a finalizat divortul custodia i-a fost acordata nefiind precizat programul de vizita iar el profitand de asta nu imi da voie sa o vad zicand ca nu vrea sa o faca sa sufere.acum e in grija parintilor lui.precizez ca el nu este casatorit,nu are familie,in schimb eu m-am recasatorit anul trecut si am inca un copil de numai cateva luni.as avea sanse sa o pot lua definitiv sa stea cu mine in conditiile in care ii pot oferi un camin adevarat?multumesc
buna ziua,am din nou nevoie de ajutorul dvs,am un copil minor care este in custodia tatalui el fiind plecat din tara.acum imi cere sa ii dau acordul meu pentru ai face pasaport ca sa o ia in vacanta de vara .nu stiu ce sa fac este posibil ca odata ce are acordul meu sa o ia si sa nu o mai aduca inapoi?sau pot face acte legale prin care sa se precizeze ca eu am fost de acord sa o ia numai pe timpul vacantei?fiindca asta ar fi o garantie ca o aduce inapoi.puteti sa ma sfatuiti ce as putea sa fac,sa gasesc o solutie va rog?multumesc
buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta.am o fetita de 6 anisori din o casatorie precedenta pe care instanta a incredintat-o tatalui neprecizand daca eu am dreptul de a o vizita si el profitand de asta din 2011 nu mi-a dat voie sa o vad.copilul sta acum cu bunicii fiindca el nu este in tara de cateva luni.eu acum mai am un copil,sunt casatorita si nici noi nu suntem in tara dar as vrea sa intentez proces de obtinere totala a custodiei,daca nu mi se acorda acest lucru macar as putea sa obtin dreptul de a o aduce in vacante la mine?repet ca nici eu nu sunt in tara si nici tatal.ce sanse am sa obtin macar acest drept?va multumesc
buna seara,ma numesc cristina si am o intrebare daca ma puteti ajuta:am o prietena care este din chisinau si este in romania din 1999 dar din 2004 are permisul de sedere permanenta rezultand din casatoria cu sotul ei care acum sunt in divort,au si un copil care este la mama care locuieste in concubinaj cu un alt barbat.divortul dureaza deja de 3 ani jumatate perioada in care permisul de sedere permanenta a expirat#-o,ce se intampla in cazul acesta ca are permisul expirat si cum il poate reinnoi? avand permisul expirat si se prezinta in instanta pentru o infatisare la proces este riscul de a fi expulzata din romania?:(va rog sa ne ajutati si va multumim anticipat,o seara buna!