buna seara,ma numesc cristina si am o intrebare daca ma puteti ajuta:am o prietena care este din chisinau si este in romania din 1999 dar din 2004 are permisul de sedere permanenta rezultand din casatoria cu sotul ei care acum sunt in divort,au si un copil care este la mama care locuieste in concubinaj cu un alt barbat.divortul dureaza deja de 3 ani jumatate perioada in care permisul de sedere permanenta a expirat#-o,ce se intampla in cazul acesta ca are permisul expirat si cum il poate reinnoi? avand permisul expirat si se prezinta in instanta pentru o infatisare la proces este riscul de a fi expulzata din romania?:(va rog sa ne ajutati si va multumim anticipat,o seara buna!
cere permis de sedere pt, membru de familia pe baza copilul ei ,banuiesc este roman,este greu expulzare mama unei copil ,,daca permis expirat poate da amenda daca avea motive intemeiate
Sa vorbeasca cu avocatul pe care presupun ca il are si sa nu mearga in instanta daca se poate insa va fi greu sa evite sanctiuni de la Inspectoratul pentru Imigrari.
Nu stiu daca faptul ca are un copil chiar este un avantaj acum, pe termen scurt: sta ilegal in tara, nu are domiciliul aici... in instanta lucrurile astea conteaza. Sa mearga la Inspectoratul pentru Imigrari sa caute raspunsuri oficiale acolo, creste perioada cu care a depasit viza si fiecare zi conteaza.
La ce va referiti, la permisul de sedere? Eu zic ca are deocamdata insa permisul i-a fost acordat datorita faptului ca e casatorita cu un cetatean roman iar acest motiv e ca si disparut.
Acum va trebui sa gaseasca altul, daca si-ar gasi un loc de munca ar fi excelent. Abia atunci ar fi intr-adevar copilul unul dintre motive pentru acordarea unui alt permis plus ca si in instanta ar conta mult ca are mijloace de intretinere atat pentru ea cat si pentru copil.
Cetatean strain in ro
Zoey
Buna ziua
Am o prietena care locuieste in Romania cu sotul ei roman, cu care s.a maritat acum un an. Are permis de sedere de acum un an( este din afara UE). ... (vezi toată discuția)