avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean strain in RO
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean strain in RO

Buna ziua
Am o prietena care locuieste in Romania cu sotul ei roman, cu care s.a maritat acum un an. Are permis de sedere de acum un an( este din afara UE). Sotul roman o bate si o ameninta, ca daca il paraseste suna autoritatile de emigrare sa o expulzeze. Ea lucreaza ca PFA. Care sint optiunile ei, astfel incit sa nu fie expulzata.?
Cel mai recent răspuns: Zoey , utilizator 15:16, 18 Noiembrie 2017
Bună ziua,

Spuneți-i să se intereseze la Inspectoratul General pentur Imigrări poate reușește să obțină viza pentru activități comerciale. [ link extern ]

În ce privește expulzarea, nu cred că pierde dreptul de ședere instant dacă își părășește soțul. Spun asta pt că mi-a atras atenția o frază referitoare la dreptul de ședere în România "Permisul de şedere în mod independent va avea o valabilitate de 6 luni, timp în care solicitantul va putea să se orienteze către un alt scop al şederii în România."

Succes,
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
Dana Fatol, Avocat
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expulzare din tara cu copii cu cetatenie romana theeyebt theeyebt Buna seara. Am o prietena care este din Moldova este maritata si are 2 copii cu cetatenie romana. Ea este in romania si sotul ei nu ia facut cetatenie ... (vezi toată discuția)
Invitatie silent_scream silent_scream Buna ziua! As dorii sa stiu daca in invitatia pt un cetatean non-ue, deja facuta, se poate modifica perioada in care poate aplica pentru ... (vezi toată discuția)
Viza expirata cetatean american IrinaTracy IrinaTracy Buna ziua, Sotul meu este American, ne-am casatorit saptamana trecuta. In momentul casatoriei avea viza expirata de un an (depasise termenul legal de 90 de ... (vezi toată discuția)