avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Expulzare din tara cu copii cu cetatenie Romana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Expulzare din tara cu copii cu cetatenie Romana

Buna seara.
Am o prietena care este din Moldova este maritata si are 2 copii cu cetatenie romana. Ea este in romania si sotul ei nu ia facut cetatenie romana, ei sunt separati acum, el in Italia ea in Romania, locuieste in chirie, pana acum o saptamana a lucrat la o firma, din cauza sotului a dato afara si nu mai are loc de munca (a sunat sotul la patron si nu stiu ce naiba ia spus), inca n u ai dat divort dar urmeaza. Vreau sa va intreb ce sanse are sa fie expulzata inapoi in moldova? daca ea castiga custodia unui copil o poate expulza? copii au cetatenie romana
nu se poate folosi de dubla cetatenie a copiilor. Pentru a ramane in Romania are nevoie de viza de sedere. Sa mearga la Ofic.Roman de Imigrari.
Sa isi caute alt loc de munca, daca nu face dovada mijloacelor de intretinere macar la nivelul salariului minim pe economie va fi greu sa isi prelungeasca permisul si sa obtina stabilirea domiciliului copiilor (sau a unuia dintre ei) la ea.
Faptul ca sotul este in Italia este posibil sa ii fie de folos daca ajung la divort insa neaparat trebuie sa isi gaseasca alt loc de munca daca vrea sa ramana in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!!!!!! probleme permis sedere permanenta in romania seby18 seby18 buna seara,ma numesc cristina si am o intrebare daca ma puteti ajuta:am o prietena care este din chisinau si este in romania din 1999 dar din 2004 are permisul ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain in ro Zoey Zoey Buna ziua Am o prietena care locuieste in Romania cu sotul ei roman, cu care s.a maritat acum un an. Are permis de sedere de acum un an( este din afara UE). ... (vezi toată discuția)