avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Activitate Crisanca

Activitate Crisanca

Răspuns la discuția Art. 1033 si urm. NCPC
Daca fac apel, in ce termen pot depune motivele de apel? Banuiesc ca va mai dura pana se va redacta si comunica hotararea, pentru a putea vedea care a fost motivarea instantei.
Si as mai avea o intrebare, care este momentul cand se comunica apelul meu partii adverse, de indata sau dupa depunerea motivarii mele sau dupa redactarea hotararii?
Multumesc.
Răspuns la discuția Art. 1033 si urm. NCPC
Referitor la autoritatea de lucru judecat: Art. 430. - (1) Hotărârea judecătorească ce soluţionează, în tot sau în parte, fondul procesului sau statuează asupra unei excepţii procesuale ori asupra oricărui alt incident are, de la pronunţare, autoritate de lucru judecat cu privire la chestiunea tranşată
Se poate invoca autoritatea de lucru judecat fata de exceptia inadmisibilitatii in cazul in care as face o alta cerere?
Răspuns la discuția Art. 1033 si urm. NCPC
Multumesc, eu m-am intemeiat in drept pe 1033 si urm. NCPC, deci implicit pe art. 1037 pe care judecatoarea trebuia sa-l cunoasca.
Sincer, daca fac o alta cerere imi e teama ca dau de aceeasi judecatoare care imi poate reprosa cine stie ce, de exemplu faptul ca nu am facut notificarea de evacuare de 30 de zile, interpretand ca dispozitiile art. 1037 au aplicabilitate in cazul unui contract deja incetat, adica in loc de notificare de evacuare dupa incetarea contractului poti face o denuntare desi nu ar avea niciun sens sau partea adversa ar putea invoca rezilierea deja depusa la celalat dosar.
Multumesc pentru sfat, o sa tin cont de el, pare o solutie simpla, depinde insa si de buna credinta cu care se interpreteaza legea.
O alta problema ar fi cheltuielile de judecata pe care ar trebui sa le recuperez, chiriasul e in stare sa-l execute silit pe proprietar cerandu-i si cheltuieli de executare, acesta din urma e un pensionar care si-a cheltuit deja economiile cu procesul.
Răspuns la discuția Art. 1033 si urm. NCPC
Noi am cerut evacuarea si plata chiriei restante in plus rezilierea, pentru ca asa am fost sfatuiti.Judecatoarea a argumentat ca era inca in fiinta contractul la data cererii si deci actiunea nu era admisibila, art. 1033 si urm. vorbind de o locatiune incetata ca situatie premisa. Totusi, art.1037 al. 3 NCPC spune ca denuntarea unilaterala in conditiile legii valoreaza si notificare de evacuare, noi am facut denuntarea prin executor, deci situatia premisa ar fi trebuit considerata indeplinita chiar daca am facut actiunea in cursul termenului de preaviz, deoarece art. 33-34 NCPC vorbesc de actiunea inainte de expirarea termenului contractului ca admisibila daca se justifica un interes. Ce mi se pare mie o problema e acea reziliere ulterioara care mi se pare ca ar anula beneficiul termenului, oare pot sa nu o mai invoc in apel?
Instanta din pacate nu cunostea dosarul, ne intreba pe noi de existenta diferitelor acte.
Judecata s-a facut cu citarea partilor si in hotararea de pe portal spune la fel, apel in 5 zile de la pronuntare,
Nu stiu ce cale sa urmez, am cerut avizul maestrului si mi l-a dat, acum sunt pe cont propriu in descurcarea situatiei.
Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Art. 1033 si urm. NCPC
Problema e ca eu pot face apel in 5 zile de la pronuntare, partile fiind prezente, iar motivarea instantei va veni mai tarziu. Nu confund cele doua institutii, contractul de inchiriere e pe durata nedeterminata, noi am facut initial denuntarea cu un termenul de preaviz cerut in contract-90 de zile ca sa fim acoperiti indiferent de mersul lucrururilor, chiriasul fiind de rea-credinta. Apoi, pentru ca nu am ajuns la o intelegere cu chiriasul sa paraseasca mai repede imobilul, am facut rezilierea unilaterala, el la momentul respectiv nu-si platise chiria cu 3 luni inainte si nici nu avea de gand sa o plateasca, fapt ce ni-l spunea si verbal dar si in scris, prin notificarile pe care ni le-a transmis. La momentul respectiv nu stiam exact calea juridica pe care o vom urma dar am fost indrumati spre art. 1033, am facut actiunea crezand ca e o procedura urgenta cum spune legea, in schimb ni s-a dat termen de 3 luni, ca acum sa ni se respinga ca inadmisibila pentru faptul ca ar fi existat un titlu la data cererii. Chiriasul e in continuare in imobil si nu plateste nici chirie nici cheltuieli, noi am fost obligati si la 1000 lei cheltuieli de judecata.
Instanta a invocat faptul ca era inca in fiinta contractul la data cererii. Eu spun ca nu era, datorita rezilierii unilaterale, problema ar fi ca aceasta este ulterioara denuntarii si in mod foarte corect trebuia sa fie invers. O alta problema este ca am cerut si rezilierea, asa am fost sfatuiti, cealalta parte si instanta invocand ca nu se poate cere rezilierea in aceasta procedura, desi am inteles ca in alte cazuri s-a putut, ne-am retras acel petit dar fara rezultat.
Buna ziua. Va rog sa-mi dati un raspuns in urmatoarea problema: am facut o actiune pentru evacuarea chiasului care nu a mai platit chiria de mai bine de 6 luni pe art. 1033 si urm. NCPC si instanta mi-a respins-o ca inadmisibila. Inca nu am vazut motivarea dar motivul invocat in sedinta a fost acela ca contractul de inchiriere era in fiinta la momentul introducerii cererii, acum 3 luni, desi in prezent el este desfiintat. La dosar am avut o denuntare unilaterala prin executor cu un termen de preaviz stabilit prin contract mai mare de 30 de zile si o reziliere unilaterala pe art. 1550 NCC, in aceasta ordine, ambele inainte de introducerea actiunii, deci consider ca nu mai era in fiinta contractul cand s-a facut actiunea.
Care sunt efectele denuntarii urmate de reziliere, anuleaza beneficiul termenului pentru debitor? A procedat corect instanta? Conform art. 1037 al. 3 NCPC denuntarea ceruta de lege valoreaza si notificare de evacuare deci era legal sa respinga actiunea avand acea denuntare la dosar, chiar daca actiunea s-a facut inainte de expirarea termenului de preaviz?
Ma gandesc sa fac apel si nu stiu daca am sanse de castig. Multumesc.
Va rog sa-mi dati un raspuns deoarece ma confrut cu o situatie incredibila pentru mine: judecatorul este pe cale sa admita o exceptie de prematuritate datorita faptului ca cererea de evacuare a fost facuta cu cateva zile inainte de expirarea termenului de preaviz chiar daca la data judecatii, a invocarii exceptiei, acest termen este cu mult depasit. S-a dat un termen de judecata de 3 luni de zile in conditiile in care pricina este prevazuta a se judeca de urgenta iar judecatorul are de gand sa o respinga pentru prematuritate.
Eventual sa-mi spuneti unde in lege gasesc cele enuntate de dvs privind exceptia. Multumesc.
Răspuns la discuția Competente avocat stagiar
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
numantere a scris:

ai citit cap coada codul de procedura penala si \"legea 51\" asa cum o numesti?

1. poti sa asiguri asistenta juridica din oficiu ca si avocat stagiar la TOATE organele de urmarire penala si in fata instantelor la judecatorii si tribunalul militar.Singura interpretare care se poate da dispozitiilor e ca nu ai ce cauta in sala pledand intr-o cauza in afara de judecatorie.
2. cuvantul \"contractier\" nu exista in limba romana.
3.ca avocat stagiar nu ai voie sa inchei un contract de \"asistenta si reprezentare\" in nume propriu pana nu inveti sa scrii/vorbesti in limba romana si pana nu iti dai examenul de definitivat.de ce?pentru ca avocatul stagiar nu are voie sa incheie contracte de asistenta juridica in AFARA formei de exercitare a profesiei.Adica, mergi la maestrul tau si ii spui \"nenea am o persoana pe care am prostit-o ca sunt un avocat competent\" si el listeaza un contract de asistenta si acolo face mentiune ca tu vei fi avocatul persoanei respective.
4.avocat te numesti tu pe tine , titlul de AVOCAT se castiga intr-o viata de munca. exemplu mutatis mutantdis \"chefii de la masterchef\" ce se striga intre ei \"chef\" dar de fapt mici si ceafa de porc


La care cod va referiti? Pe cel nou nu l-am citit cap-coada, si nu cred ca nimeni, nici macar dvs., nu stie cap-coada tot ce se afla intr-o lege. Multumesc pentru raspuns, dar chiar era nevoie de o asemenea atitudine dispretuitoare ca si cum ati fi la ani lumina in afara galaxiei noastre? intrebare retorica, nu-i nevoie sa raspundeti.
1. Intre timp am mai studiat problema si se pare ca potrivit regulamentului baroului de care apartin, nu am voie sa reprezint nici la organele de urmarire penala, decat daca pricina e de competenta judecatoriei.
2.Nu-i nicio problema, il inventam, apar tot timpul cuvinte noi in limba atata timp cat exprima o necesitate.
3. Eu stiu sa vorbesc si sa scriu in limba romana, in afara de \"contractier\" ati observat alta presupusa greseala? Nu sunteti nici profesor de gramatica, nici vreun evaluator al competentei mele profesionale, doar un asa-zis avocat ingamfat care crede ca daca isi trateaza de sus clientii, respectiv colegii, acesta e un argument sa ceara un onorariu mai mare , fiindca asta ii e valoarea auto-proclamata. E plina piata de oameni ca dvs si pentru mine asemenea oameni nu valoreaza 2 parale chiar daca ar umbla imbracati in aur de sus pana jos.
4.Avocat chiar sunt si am obtinut titlul asta in urma unui examen pentru care am muncit, la fel ca dvs. Nu doar eu ma numesc asa, ci si baroul, iar experienta cat si cunostintele se acumuleaza pe parcurs.
In rest, multumesc pentru raspuns, nu si pentru ca mi-ati deranjat dispozitia si tensiunea .
Răspuns la discuția lnchisoare cu suspendare
Eu nu cred..
Sa fiti multumit ca ati fost condamnat inainte de intrarea in vigoare a noului cod penal, fiindca daca fapta se intampla dupa, nu mai exista institutia suspendarii conditionate si va durea capul de cate masuri si obligatii trebuia sa respectati, plus un numar zilnic de ore de munca in folosul comunitatii, plus poate si o amenda..
Daca gresesc rog colegii mai experimentati sa ma corecteze..
Nu stiu daca e corecta formularea din titlu, dar nu gasesc alta mai buna pentru a-mi exprima nedumerirea cu privire la confuzia din sistemul juridic in legatura cu aceste competente ale avocatului stagiar. Din cate inteleg, cutuma e ca nu are voie sa se prezinte in fata altor instante decat judecatoria, desi din Legea 51 nu rezulta acest lucru, ci doar ca nu poate pune concluzii. M-ar interesa daca s-a ajuns la o interpretare unitara la nivel de barouri, nu de secretare si de alte opinii neavizate pentru care alte instante sunt anatema pentru avocatul stagiar. Toate ca toate, dar cu parchetele ce au avut ? Macar ceva despre instante se mentioneaza in lege, dar nimic despre parchete. Concret, fiind de serviciu pe urmarire penala am fost sunata de parchetul de pe langa Curtea de Apel, care cand a auzit ca sunt avocat stagiar a spus ca "n-aveti voie" . Cu toate astea, acum cateva saptamani am fost in acelasi interes la DIICOT pentru o infractiune de competenta tribunalului, unde "a fost voie". Deci cum ramane?
O alta nelamurire: desi prin contractul de colaborare am dreptul de a avea clientela proprie, de la secretariatul baroului mi se refuza eliberarea unui contractier pe numele meu, ci doar pe al maestrului ca iar cica " n-am voie". Deci ca avocat stagiar nu ai voie sa inchei un contract de asistenta si reprezentare in nume propriu? Pai atunci de ce te mai numesti avocat si nu secretar al maestrului ?