avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Activitate clau32

Activitate clau32

Da, asa este, dar tinand cont ca 5 luni a fost in arest preventiv, apoi 7 luni a fost liber deoarece instanta de fond l-a achitat iar la apel a fost condamnat la 2,6 luni nu a avut cand sa stranga 5 luni castig intr-un timp atat de scurt (la o luna muncita primesti 4-5 zile castig) :(
Buna ziua,doresc sa stiu daca o persoana condamnata la 2,6 ani de inchisoare poate fi eliberat conditionat dupa ce a ispasit o jumatate din pedeapsa, respectiv 15 luni. Stiu ca cererile de liberare se fac dupa ce detinutul a ispasit 2/3 din pedeapsa, dar am inteles ca se poate si la jumatate; daca este asa, ce ar trebui sa faca detinutul? Va multumesc !
Dupa 5 luni de arest preventiv, a fost achitat de judecatoria sector 1, s-a facut apel, partea vatamata a fost cercetata pt marturie mincinoasa, la apel si-a schimbat declaratia (este a 3-a oara cand o schimba), dupa 7 luni in libertate l-au condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare, am facut revizuire iar pe 03.04.2015 asteptam pronuntarea.Partea vatamata are si ea(impreuna cu sotul ei) dosar pentru favorizarea faptuitorului si sper sa o bage si la marturie mincinoasa deoarece atunci cand au depus marturie ei erau casatoriti dar au spus ca sunt doar simple cunostinte (angajat si angajator) lucru descoperit si de cei de la judecatorie :
- " se va emite adresă către Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei in vederea comunicarii fişelor individuale ale inculpatilor"
Am scris exact ce scrie in portal,am sters doar numele, in rest totul este copy-paste din portal.
Atunci, daca este cu executare, de ce inculpatul este inca liber? Nici macar nu este dat in urmarire.

Tip solutie: Menţinerea pedepsei
Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TÂRGOVIŞTE, împotriva sentin?ei penale nr.xxx din 29 octombrie 2012 pronunţată de Judecătoria Târgovişte, privind pe inculpatul X-X-X pe care o casează în parte, şi în consecinţă : Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 2 ani închisoare, în pedepsele componente de 1 an şi 6 luni închisoare şi respectiv 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală de faţă şi în pedeapsa de 1 an închisoare, stabilită prin sentinţa penală nr.X din 13 octombrie 2011 a Judecătoriei Roşiorii de Vede, definitivă prin decizia penală nr.X din 17 februarie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti. Conform art.85 Cod penal, anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.X din 13 octombrie 2011 a Judecătoriei Roşiorii de Vede, definitivă prin decizia penală nr.X din 17 februarie 2012 a Curţii de Apel Bucureşti. Potrivit art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal, contopeşte cele trei pedepse, urmând ca inculpatul X-X-X, să execute pedeapsa cea mai grea,de 1 an şi 6 luni închisoare, sporită cu 6 luni, în final, 2 ani închisoare. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Dispune plata sumei de 200 lei onorariu apărător din oficiu al inculpatului, ce se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei în contul baroului Prahova. Definitivă.
Răspuns la discuția Mostenire de familie
pe mine ma intereseaza in primul rand terenul/rile de langa Bucuresti de care nu am stiut nimic si as dorii sa scot de la arhive toate proprietatile lui .
Strabunicul meu,bunicul tatalui meu a fost proprietarul unui teren ce cuprinde o intreaga strada din Bucuresti,el a fost donat din cate am inteles(nu sunt sigura 100%) iar el ramanand doar cu 230 mp si casa care,la randul ei a fost demolata de comunisti,pe langa acest teren el a mai avut si altele intr-un oras langa Bucuresti,dar de la arhive nu am reusit sa scot decat un act pentru 36 de arii.In concluzie as dorii sa stiu daca mai pot recupera proprietatiile .
Daca partea vatamata isi schimba declaratia si recunoaste ca a mintit ,ca ii pare rau pentru cele intamplate si ca a declarat "la nervi" inculpatul iese de sub urmarirea penala?
din cate stiam eu,taticul poate intra in concediu de paternitate si sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului in locul mamei.