avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberare conditionata la jumatatea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberare conditionata la jumatatea pedepsei

Buna ziua,doresc sa stiu daca o persoana condamnata la 2,6 ani de inchisoare poate fi eliberat conditionat dupa ce a ispasit o jumatate din pedeapsa, respectiv 15 luni. Stiu ca cererile de liberare se fac dupa ce detinutul a ispasit 2/3 din pedeapsa, dar am inteles ca se poate si la jumatate; daca este asa, ce ar trebui sa faca detinutul? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 12:47, 18 Iunie 2015
Sa aibe 5 luni zile castig.
Astfel cele 15 luni executate adunate cu cele 5 luni considerate ca executate pe baza muncii prestate sa totalizeze 2/3 din pedeapsa.
Da, asa este, dar tinand cont ca 5 luni a fost in arest preventiv, apoi 7 luni a fost liber deoarece instanta de fond l-a achitat iar la apel a fost condamnat la 2,6 luni nu a avut cand sa stranga 5 luni castig intr-un timp atat de scurt (la o luna muncita primesti 4-5 zile castig) :(
Asa este, sa iasa la munca sa pota fi liberat conditionat inainte sa execute cele 20 de luni cat reprezinta 2/3 din pedeapsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata.va rog am nevoie de o lamurire. multumesc dalin23 dalin23 Buna ziua. Logodnicul meu are de ispasit o pedeapsa de 3 ani pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri. As dori sa stiu, daca este posibil, dupa cat ... (vezi toată discuția)
Ma puteți ajuta? ContSters445019 ContSters445019 buna ziua , soțul meu a fost condamnat și eliberat condiționat in România , acum câteva luni a fost condamnat la o pedeapsa de 6 luni in Anglia dintre ... (vezi toată discuția)
Calcul fractii pedeapsa cu executare ana_analia ana_analia Datele ar fi urmatoarele: -S-a pronuntat o condamnare definitiva de 2 ani si 10 luni cu executare (2 ani condamnare cu suspendare , fiind in perioada de ... (vezi toată discuția)