Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea este Protectia Consumatorului are dreptul sa refuze dosarul?
Este o actiune nationala, recomandarea tuturor este sa ne adresam ANPC.
Chiar daca contractul a fost semnat, am inteles ca acestia trebuie sa ia masuri. Nu cred ca a demarat cineva o astfel de actiune pe un contract nesemnat.
As putea sa ma adresez la ANPC din raza altui judet decat cel al clientului? Si as putea-o face in numele lui?
Mentionez ca sunte rude de gradul 1.
Buna ziua,
Este posibil ca Protectia Consumatorului sa considere ca, datorita faptului ca s-a semnat contractul cu banca, clientul nu mai poate recupera comisioanele platite (administrare si risc)?
Ce este de facut in cazul unui refuz din partea acestora?
Buna ziua,
In urma neplatii ratelor la banca, pentru un credit de consum (fara ipoteca), se poate trece direct la executare silita a locuintei sau se face prima data poprire pe salar?
Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns.
Daca ar fost contract vanzare-cumparare, ar mai fi putut fi atacat?
Acum e tarziu pentru a incheia un astfel de contract? Se mai poate?
Mentionez ca deocamdata nu s-a generat nici un fel de executare.
Mama mea a incercat de nenumarate ori sa rezolve pe cale amiabila ce cei de la banca, dovedind incapacitatea platii ratelor, prin adeverinte de venit, in conditiile in care rata este 80% din salarul ei, ceea ce este imposibil de platit...
Buna ziua,
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde la o intrebare:
Din motive uzuale in zilele noastre, privind clauzele abuzive ale contractelor de creditare, mama nu mai poate plati ratele la una dintre banci, aceasta marindu-se de aprox. 3 ori in ultimii 3 ani.
Apartamentul in care locuieste ne-a fost donat (mie si fratilor mei), spre sfarsitul anului 2012, iar rata nu a fost platita din ianuarie 2013. Mentionez ca datoria este de aproximativ 13.000 euro.
Intrebarea este daca apartamentul poate fi executat silit.