avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata rate banca
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata rate banca

Buna ziua,
In urma neplatii ratelor la banca, pentru un credit de consum (fara ipoteca), se poate trece direct la executare silita a locuintei sau se face prima data poprire pe salar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:27, 7 Octombrie 2013
Creditorul are optiunea de alegere intre modalitatile de recuperare a debitului.

Depinde cat de mare este acea restanta, depinde si daca imobilul este bun propriu sau bun comun (in acest caz ar tb mai intai facut partajul),depinde de cat reprezinta acel 1/3 din salariu poprit si in cat timp isi recupereaza creditorul creanta (in functie de valoarea acesteia) etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)
Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)