Buna ziua,
Rog frumos, ca cineva in cunostinta de cauza, sa ma informeze cu procedura corecta.
Expunerea cazului: O societate, respectiv Reclamanta, a dat in judecatain proces civil un cabinet medical (denumit parat), deoarece medicul expert mi-a dat o decizie de invaliditat, in urma unui accident de munca. Societatea a contestat decizia mea medicala, stiu ca pare aberant, deoarece conform legii doar eu pot contesta o decizie medicala, nu societate unde am avut accidentul.
Cu toate acestea eu mi-am pus avocat unde am a depus „Cerere de interventie accesorie in numele paratei”, respectiv a cabinetului medical. Instanta mi-a accesptat cererea, unde in dreptul meu s-a trecut "Intervenient in numele altei persoane" (adica am intervenit in numele paratei).
Nu a existat decat 1 termen unde s-a discutat, dupa care societatea a pierdut, deoarece – citez: "Admite excepţia inadmisibilităţii invocată. Respinge acţiunea ca fiind inadmisibilă", drept urmare societatea respectiva nu avea dreptul sa conteste in instanta decizia medicala, deoarece societatea nu are calitatea procesuala activa, asta avand-o doar eu.
Luna aceasta „reclamanta” (societatea), a pierdut in favoarea "paratei" (cabinetului medical). Se poate face recurs in 30 de zile de la comunicare.
Acum am observat alceva. Avocatul meu, nu a cerut in cererea de interventie accesorie, cheltuielile de judecata. Nu ar fi trebuit sa ceara aceste cheltuieli?
Eu am citit in ca conform art. 451, 452, 453 din NCPC, se pot cere Reclamantei cheltuielile de judecata?
Cum as putea sa fac acum, sa pun avocatul sa depuna cererea cheltuielilor de judecata, sau sa trimit eu la dosar o crere? Ca intervenient pot cere cheltuieli de judecata?
Am observat ca avocatul meu se hlizea cu jurista societatii, si in ultimul timp nu prea ne-a mai bagat in seama. Presupun ca mai mult, societatea a pierdut, deoarece atat conform legii nu avea dreptul sa conteste, cat si juristii cabinetului medical nu s-au lasat prea jos.
Va rog sa-mi comunicati care sunt articolelel exact pe care sa ma bazez, si daca o pot depune singur fara avocat, si mai ales daca ca invervient pot sa-mi solicit cheltuielile de judecata?
Inca o problema, nu trebuia sa primesc prin posta, hotararea instantei, chiar daca sunt intervienent? Deoarece pe portal afiseaza ca am facut interventie, dar acasa nu am primit nimic. Hotararea pe portal afiseaza ca s-a dat acum 2 saptamani jumate.
Presupun ca daca exista perioada de recurs, pot trimite la dosar pentru cheltuielile de judecata. Oricum recurs va fi deoarece societatea va face sigur, doar sa tina cabinetul pe loc.
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspuns.In caz de neprezentare ce se poate intamplat, tinand cont ca am declaratie de acceptare a succesiunii. Se dezbate in lipsa sau se supenda?
Totodata va rog daca-mi puteti spune cum pot aflu bunurile din patrimoniul de pe societatea comerciala? Unde ma pot adresa sa aflu aceste informatii? La ce institutie in afara de ORC?
Am intrat in posesia ORC - Furnizare informatii extinse (taxa 24 lei) si acolo scrie doar actiunile cum erau impartite si capitalul social care era de 200 lei, dar nimic despre cele doua masini achizitionate, mobilier, etc.
Am sesizat ORC Bucuresti si mi-au raspuns conf. art.7 si art.8 din legea 31/1990 nu-mi pot pune informatii la dispozitie despre patrimoniu, iar pentru a afla situatia bunurilor detinute de catre societate din consultarea situatiilor financiare anuale sa consult un expert contabil.
Va rog daca puteti sa-mi indicati care institutie poate sa-mi ofere informatii despre patrimoniu si bunurile societatii si pe ce lege sa ma bazez, tinand cont ca sunt succesorul tatalui meu.
Va multumesc anticipat
Buna seara,
Acum cca 8 luni, a decadat tata, iar dupa cca 1 luna am dat declaratie de acceptare a succesiunii.
Intre timp fratele meu vitreg a facut presiuni atat prin intermediul familiei de pe tata cat si telefonic sa vin sa ne declaram mostenitori, la un notar de al lui cu care lucreaza, spunandu-mi ca are el toate actele, etc de care este nevoie.
Deoarece eu nu aveam niciun act, mi-am pus avocat sa-mi caute actele intre timp si sa le pun cap la cap, din care am aflat ca atat casa cat si firma au fost date donatie fratelui vitreg, eu mai ramanand doar cu 12 mp dintr-un pamant si o parte din datorii 1800 lei partea mea. Drept urmare am refuzat sa ma declar mostenitor la notar si vreau calea instantei pentru a face Reductiunea donatiilor si sa-mi iau sulta parte din ea.
Intre timp am aflat ca a cerut Anexa 24 unde a scris bunurile tatalui meu pentru dezbaterea succesiunii.
Am fost la notarul fratelui meu vitreg, am intrebat daca Anexa 24 a ajuns la el si daca s-a dezbatut succesiunea. A negat ca anexa era pentru el si m-a pus sa completez o cerere prin care sa o trimita la judet sa verifice daca s-a dezbatut succesiunea, dupa care mi-a spus sa ma duc acasa ca ma suna cum afla ceva. Mentionez ca cererea respectiva nu am datat-o si nu am semnat-o
Dupa doua zile ma suna si-mi transmite ca nu s-a deschis succesiunea, dar ca o pot deschide acum, eu refuzand.
Acum cateva zile imi trimite o citatie de deschidere a succesiunii acasa, prin care ma instiinteaza data, ora si ca dosarul de dezbatere a succesiunii este facut de catre mine. Cata magarie.
Am sunat avocatul i-am transmis si probabil va veni cu mine de ceva, doar ca eu nu as vrea sa ma prezint sau sa refuz semnare. Deoarece eu si avocatul vrem in instanta.
Problema este ca am citit ca daca nu ma prezint se dezbate fara mine sau sunt decazut din drepturi, fiind considerat renuntare la mostenire. Anulandu-se de drept declaratia de succesiune.
Poate sa dezbata mostenirea fara mine daca eu mi-a declarat acceptarea succesiunii.
Ce se poate face si ce spune mai exact legea. Eu stiam ca daca un succesor nu se prezinta, se suspenda procedura conf.legii.
Faza este ca notarul si-a permis asa ceva, pentru ca este seful camerei notarilor publici din judet, iar toate actele de donatie si vanzare-cumparare au fost facute la el.
Va rog un sfat sincer de la un specialist cum sta treaba si ce spune legea in acest sens.
Va multumesc anticipat,
Buna seara,
Am intrat in posesia unui extras de Carte Functiara pentru Informare, de pe vila, de unde am aflat ca fratele meu a primit donatie de la bunicul meu cu UZUFRUCT VIAGER pentru tatal meu si fosta sotie.
La vila luna trecuta i-a facut intabularea si cadastrul.
Vila a fost construita in 1994, cand tatal meu nu era casatorit cu a doua sotie, iar donatia s-a facut in 1998, cand fratele meu vitreg avea 11 luni. De atunci a fost inregistrata pe numele lui la taxe si impozite.
Pamantul pe care este construita vila, este tot al bunicului meu, iar pamantul pe care l-a mai avut bunicul a fost trecut tot pe numele fratelui.
Bunicul a facut donatii si catre cele doua fice ale lui cate o casa insa pe numele lor, doar tatal meu a cedat in favoarea fratelui vitreg.
Fosta sotie a luat tot din casa, a scos banii de pe conturi. Magazinul infiintata tot de tatal meu in 1994, ii trece sotiei actiuni in 2007, in cuantum de 95%, el ramanand doar cu 5%.
Cladirea magazinului este construita de tatal meu, pe pamantul bunicului meu. Firma se inregistreaza cu pierderi, insa pe firma sunt masini si stiu ca ea si-a mai cumparat si un apartament pe numele ei in timpul casatoriei cu tatal meu.
Refuza sa aduca actele sa le vad la notariat spunand ca nu am decat de mostenit o bicicleta stricata, deoarece restul sunt pe numele ei si al fiului ei.
De pe bunicu nu s-a facut dezbaterea mostenirii, iar in urma divortului tatalui meu de ea, nu s-a facut partaj, iar ea s-a trecut pe Anexa 24 ca sotie mostenitoare.
In acest caz, eu am vreun drept? Pot redirectiona averea, tinand cont ca nu mi s-a rezervat cota succesorala?
Am vreo sansa sa redirectionez vila pentru care si fosta sotie are uzufruct viager (si care traieste)?
Va multumesc
Buna seara,
In urma deciziei de invaliditate, cercetarea evenimentului a fost reluata de catre ITM, Am primit acasa un nou proces verbal de constatare al evenimentului unde societatea a fost gasita vinovata 100%. A fost avizat de carte ITM.
Doresc sa va intreb, impreuna cu procesul verbal, nu ar fi trebui sa primesc si o anexa sau la FIAM?
Ce anume ar mai trebui sa primesc pe langa procesul verbal?
Va intreb acest lucru deoarece angajatorul mi-a trimis acasa o adresa prin care ma instiinteaza ca nu-si recunoaste semnatura de pe initialul FIAM, pe care el l-a facut si la semnat ITM si ma ameninta ca ma da in judecata findca l-am folosit la Comisia de Expertiza Medicala. Eu deja sunt pensionat pe caz de invaliditate.
Buna seara,
In urma expertizei medicale, am primit 'Decizie de invaliditate, grad II" si am depus un dosar de pensie.
Am comunicat decizia, angajatorului cerandu-i sa-mi inceteze contractul de munca, conf. art. 56, lit. c) din legea 53/2003 si sa-mi trimita banii pe concediu de odihna si cel medical.
Spre suprinderea mea, acesta a dat in judecata cabinetul de expertiza medicala, pentru anularea actului de invaliditate. Eu nu am fost chemat parte in proces.
La momentul acesta, nu am primit de la angajator Decizia de incetarea CIM si nici nu stiu cum figurez in REVISAL.
Poate angajatorul sa conteste decizia mea de invaliditate in instanta?
Care sunt pasii de urmat?
Multumesc mult pentru raspunsuri, am sa vorbesc si cu un avocat.
Dar la acel pasiv (descoperire de card) se adauga panalizari?
Ma refer dupa decesul titularului, se adauga in continuare penalizari, intretinerea contului, etc sau se blocheaza la data decesului si ramene doar suma aceea pana la momentul respectiv?
Teoretic nu este nimic. Totul este dat donatie. Exista pasiv... descoperirea de card de cca. 3200 lei. Nu vreau probleme cu banca, si dupa atati ani de zile sa ma trezesc ca mai trebuie sa si platesc ceva de ce nu am beneficiat.
Mentionecz ca doar eu m-am declarat succesor, nestiind de ceea ce a facut tata. Fratele vitreg nu s-a declarat succesor, neavand niciun inters.
Banca a spus ca pana nu ma declar mostenitor, nu patesc nimic, dar daca sunt momentan succesor, nu poate veni la un moment dat, pentru ca alcineva nu s-a mai declarat succesor?
Ce se poate face, in acest caz? Se poate renunta la declaratia de succesiune?
Daca nu am sanse in tribunal?
Buna seara,
Va rog daca-mi puteti raspune la o chestioune:
Tatal meu a decedat in decembrie 2015, el fiind casatorit de doua ori si divortat de amandoua sotii. De mama mea a divortat acum 21 de ani, iar de a doua sotie acum 2 ani.
Fratele meu vitreg s-a dus la starea civila cu mama lui, fara a ma anunta si pe mine si a solicitat Anexa 24, unde a trecut-o si pe mama lui pe Anexa pe motiv ca nu a facut partajul in urma divortului. Functionarul a fost de acord.
Ea este divortata de tata de 2 ani de zile, a fost corect cum s-a procedat?
Ma trecut si pe mine pe Anexa, cu toate ca functionarei nu i-a aratat nici o copie dupa buletin, ori alt act prin care sa ma ateste. Acum suntem 3 pe Anexa. Eu, fratele meu vitreg si mama lui pe motiv ca n a facut partajul.
Are dreptuls a fie trecuta pe ANEXA respectiva? Functionara nu a vrut sa-mi faca trimitere la o lege anume, doar a spus ca are dreptul, si ea nu este obligate sa de-a explicatie.
Va rog tare mult daca imi puteti face trmitere pe ce lege se bazeaza, ca sotia care nu a facut partajul are voie sa fie pe anexa 24, pentru a ma utea documenta si eu.
Puteti sa-mi spuneti sic e legi s-au incalcat?
Va multumesc mult
Daca nu se mai dezbate mostenirea,etc, deoarece fratele meu vitreg nu mai doreste, ce se intampla? Mentioneaz ca el, pana la momentul de fata nu s-a declarat succesor (deoarece nu cred ca are vreun motiv, tinand cont ca casa i-a fost donata, iar actiunile de pe firma sunt in proportie de 98% puse pe ultimul moment pe numele lui.
Este posibil ca banca sa ma oblige pe mine, care momentan sunt singurul declarat succesor, sa platesc descoperirea de card de 3250 lei?
Am fost la banca respectiva, si a facut copie dupa declaratia de succesiune, a spus ca au nevoie de ceea de mostenitor, dar sa anunt notarul sa le trimita adresa pentru a trece datoria in masa succesorala.
Mentionez ca doar eu m-am declarat succesor, momentan mostenirea nu s-a dezbatut. Nu este nici un bun de mostenit, drept urmare nu se doreste acest lucru, din partea fratelui meu vitreg. Nu au trecut cele 6 luni de la deces.
Daca banca nu m-ar putea obliga ca succesor sa platesc aceea descoperire de card, ce se intampla cu ea?