avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru13cozzmin

Activitate alexandru13cozzmin

Scuzați-mă
Am confundat cu:
Conducerea sub influenta băuturilor alcoolice constituie contraventie atunci cand conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, are o îmbibație alcoolică mai mica sau egala de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Ȋn acest caz fapta se sancţionează cu amenda și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.
Termenul de suspendare ma refeream
Dar eu sunt incadrat ca si cum as fi avut 3 sticle de vodka la bord!!!

Intrebare:
Cum se procedeaza daca eu am consumat duminica/ luni dimineata eu fiind oprit miercuri depistat cu thc pozitiv!!!
De ce nu este ca la alcoolemie
A 2 a zi daca nu ai baut esti ok dar la thc si a3 a zi esti beat?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dar nu am termen de suspendare ca la alcoolemie
Deci numai se incadreaza tot acolo!

Ce anume vreti sa spuneti?

@alexandru13cozzmin:
Dacă în cazul consumului de alcool, legiuitorul a stabilit o limită a îmbibației alcoolice de 0,80 g/l alcool pur în sânge dincolo de care fapta constituie infracțiune, așa încât la stabilirea gravității în concret a faptei și, deci, la individualizarea judiciară a pedepsei este avut în vedere și un criteriu obiectiv, respectiv valoarea mai mică sau mai mare a alcoolemiei stabilite în cauză, in situația consumului de substanțe psihoactive, nu este stabilită o valoare a concentrației care să aibă relevanță penală, simplul consum urmat de conducerea autovehiculului pe drumurile publice constituind infracțiune.
În acest sens, se reține orientarea exprimată de Curtea Constituțională a României , care a reținut în considerentele Deciziei nr. 138/2017 referitoare la respingerea excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. (2) din Codul penal aceea că ″ legiuitorul a înțeles să incrimineze fapta în orice situație de conducere a unui vehicul ulterior consumului unor substanțe psihoactive”.
In exercitarea dreptului la aparare, suspectul/inculpatul, poate solicita o expertiza la INML care sa stabileasca in raport de concentrația de tetrahydrocannabinol depistată, dacă respectiva concentrație poate fi rezultatul unui consum anterior, daca această concentrație poate duce la alterarea capacității de atenție și concentrare necesare conducerii unui autovehicul etc.
Asa cum v-am spus anterior, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Ce treaba are cocaina cu thc aici nu inteleg?
Am specificat am fost testat thc pozitiv
Am fost sa predau probe de sange
Am cerut sa platesc analizele mi-a dat o ordonanta in care dispune plata lor de catre mine!!!
Eu am intrebat daca le-am platit si ajung in decurs de 1 luna 2 luni la ei
Sunt chemat de ei si atunci in baza la cat se retine permisu
Banuiesc ca sunt incadrat la fel ca la alcoolemie si acest lucru se pedepseste la fel ca in cazul acela!!
Dar nu am termen de suspendare ca la alcoolemie
Deci numai se incadreaza tot acolo!

VerVeri a scris:

alexandru13cozzmin a scris:

Si este normal dupa 2 zile sa il am in corp chiar daca nu consum azi ceva!!!

Cocaina este detectabilă in saliva și sânge pana la 2 zile de la consum
Meth este detectabil in sânge de la 1-3 zile de la consum. (Pentru consum cronic perioada se extinde)
În firul de par mai mult, vreo 90 de zile.
Deci este normal ! Perfect normal

Permis suspendat condus sub influenta psihoactive?
Am dat probe de sange
Am inteles ca daca imi platesc analizele ajung in termen de 30/45 zile!
Am sanse sa mi-l recuperez?
Consum ocazional la petreceri!
Si este normal dupa 2 zile sa il am in corp chiar daca nu consum azi ceva!!!
Si pt asta mi la suspendat!!!
Sa va fac sa intelegeti intr-o seara eram in masina de firma cu prietena mea, detineam la noi ceva ilegal in tara noastra si nu ma feresc este mai bine sa stiti acel ceva ilegal este zis "marijuana" nu era la mine era la prietena mea din care ea speriata ca de la mine este ceea ce este adevarat acum faptul care este am declarat ca am luat de la niste rockeri din centrul vechi ca au crezut ca nu au crezut este o problema ca ei au vazut un apel la mine in telefon si cred ca am luat de la acea persoana si faptul este ca si cum s-ar zice ca bag omu nevinovat la puscarie, apelul acela era de un ce mai faci ? fiind prietenul meu de o viata acum nu stiu daca politia a scris ceea ce am zis eu sau ce au vrut ei, de aceea vreau sa-mi citesc declaratia imi trebuie avocat cu mine sau pur si simplu ma duc la sectia de politie si le zic ca vreau sa imi citesc declaratia data in ziua de la data de ora etc...
Buna ziua, as dori sa stiu si yo daca am semnat o declaratie scrisa de politist si el nu mi-a citit-o, nici eu de asemenea doar am semnat ca nu este atat de penal fapta incat sa imi fac griji in privinta mea, dar daca ei au scris ce au vrut ei si eu am semnat si nu am citit. Totusi as dori sa merg din nou la Sectia de politie unde am dat declaratia si as vrea sa o recitesc ce as putea sa fac ? cum sa procedez ? va multumesc mult !!!!
Pe langa contracul de cesiune am semnat si un contrat de munca iar venitul este de 100 Ron pe luna . Clar venitul meu lunar nu este 100 ron , venitul meu este cam 1000-1500$ luna . in caz ca ar castiga ei ultimele 12 luni ce inseamna ? venitul din contract sau venitul real care nu este specificat ?
In contract este o clauza de confidentialitate , daca arat contractul ar putea sa ma dea in judecata ? Contractul are si o clauza ca nu am voie sa il atac.
Am inteles , si ce as putea sa fac ? chiar daca plec contractul ramane valabil daca imi dau demisia ?
Buna ziua,
Am semnat un contract de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor ( Videochat ) contractul este semnat cu o firma americana
In contract este pe o perioada determinata de 5 ani, de la semnarea lui si la incetarea contractului am intampinat aceasta problema.
Mi sa spus ca 5 ani numai am voie sa lucrez in domeniul daca plec de la ei, adica ma tin legat de ei cu forta ?
[ link extern ]
Am revenit cu inca o intrebare, am fost la Domnul Politist care imi avea in vedere dosarul meu la sectia de politie rutiera ( Udristei ), mi sa spus ca mi-a trimis dosarul la parchet ca mi la inchis cu NUP, si mi-a spus ca intr-o saptamana imi va veni de la procuror o citatie acasa, au trecut 3 saptamani si tot nu a venit ce sa fac ? sa ma duc la procuror ?