thran a scris:
@cvasile daca tot vorbiti de Legea 230/2007 va rog sa o si cititi inainte de a face anumite afirmatii
Valabil ceea ce am postat si pentru @curatortudor, ASOCIATIA DE PROPRIETARI stabileste sistemul de penalizari...
Toata lumea o citeste, nu-i asa! Este clar ca asociatia stabileste. Legea spune ca se poate, ,,poate stabili'', ce cantitate, 0.2%, dupa cat timp, +30 zile si sa nu depaseasca suma la care se aplica, baza.
Va invit sa explicati
procedura legala de stabilire. De putut se poate, este permis, asa spune legea. Cum?
Iata, ajungeti in fata instantei si explicati
cum, dumneavoastra, asociatia, ati stabilit ceva si
cand si pentru ce perioada. Sau mai simplu, vine locatarul si va cere sa ii explicati lista de intretinere, de ce ati adaugat la costuri (venituri) sau de ce cheltuiti un fond. Luati in calcul ca aveti un an financiar, exercitiu, fiind obigati prin lege sa adoptati in fiecare an o hotarare, buget, referitoare la acel fond special pe care legea va da dreptul sa il stabiliti. art 45, 230/2007.
Va multumesc pentru atentionare, inutila, dar eu nu infirm dreptul de a stabili. Asociatia are tot dreptul, dar cum?
Acum, va rog eu sa citi legea 230/2007... art 45 ,,al2: Înainte de începutul urmatorului an fiscal si pentru fiecare an fiscal ce urmeaza... Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual... '' daca nu au facut-o (au incalcat clar obligativitatea impusa de lege, se poate imputa vina asupra CE care nu a, vezi art 56...) ...Iar despre spargerea tevii, este un eveniment deosebit si se considera situatie exceptionala
neluata in calcul si se uzeaza art 25 aln 3 ,,În situatii exceptionale, hotarârile pot fi luate prin acordul scris al majoritatii proprietarilor unei scari sau unui bloc, membri ai asociatiei de proprietari, pentru probleme care îi vizeaza direct, pe baza de tabel nominal.''
Inutil de mentionat ca obligativitatea de a face este sanctionata de art 56.
Dupa cum se vede legea a acoperit toate situatiile, nu ramane decat sa se faca.
Pe de alta parte, acest tolerat, cam dur exprimat... este chiar scopul asocierii. Impreuna ne asociem sa conlucram, coabitam si sa ne intrajutoram cat si pentru protejarea intereselor comune, neputand, momentan sa renuntam la indiviziune. Legea permite ca dupa trei luni de neplata sa fie chemat in instanta... nimeni nu obliga asociatia sa tolereze. De ce o face? Oare pentru a astepta trecerea timpului si pentru a uzita de penalitatile de 0.2%... si aducerea restantierului in imposibilitate totala de plata... vedem clar interpretarile abuzive ale unor art din imputatia platii, NCC, in care unii scad doar penalizarile.