Nu, mi s-a dat un cod pe care l-am folosit in momentul in care viram banii prin banca in contul IFN. Probabil un soi de cod care ma identifica drept client, insa nici o referire la modul in care vor folosi acei bani.
Desigur, intrebarea pe care am pus-o pe forum este determinata de insistenta unei societati de recuperare care incearca sa ma faca sa achit acest credit pe care-l consider, in continuare, prescris.
Daca se va ajunge la executare, cu siguranta ca o voi contesta.
Va multumesc foarte mult pentru sprijin si va doresc succes in tot ceea ce faceti!
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:
Ati mentionat la momentul efectuarii platii, contractul de credit pentru care se efectueaza plata?
Prescriptia nu opereaza din oficiu/automat, aceasta trebuie invocata in cadrul unei contestatii la executare sau pe cale de actiune in constatare.
Ramane de analizat si contractul de credit. In masura in care nu exista o clauza care sa mentioneze ca IFN poate aloca sumele achitate si catre alte credite restante, instanta de judecata va analiza in ce masura a operat sau nu prescriptia, argumente favorabile existand in sensul intervenirii prescriptiei.