avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate misu_flo

Activitate misu_flo

buna ziua
parintii unor prieteni detin o proprietate dobandita in 1997, 1/2 prin cedare si 1/2 prin cumparare - totul cu un act de cumparare. constructia este din 1957, consta in casa, dependinte, curte si gradina - totul intravilan. acestia au doar o schita cu dimensiunile camerelor casei si dependintelor, schita nedatata, fara a fi oficializata/ stampilata de la vremea aceea.
de curand, cumle sta bine romanilor, au inceput tensiunile intre vecini, discutii de genul: care- unde si+a construit gardul, garajul unuia este construit partial pe terenul celuilalt, unul din vecini vrea sa construiasca mai aproape de limita de 1m fata de proprietatea celuilalt, etc...
intrebarile mele sunt:
1. care este actul topografic care atesta limitele proprietatilor?
2. ce extras/ detaliu din acesta ar trebui sa detina fiecare dintre proprietari pentru a-si dovedi limitele propriei proprietati?
3. cine/ cum executa aceste masuratori si stabileste limitele fiecaruia?
multumesc.
Buna,

Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar reparatia nu era una vitala, am ales sa o aman.

Luna trecuta am decis sa fac reparatia. Dupa demontarea pieselor, cei de la service au decis ca trebuie inlocuite si alte piese si, cel mai probabil, a mai fost un eveniment... S-a refacut devizul de reparatie si asiguratorul nu l-a aprobat pe motiv ca piesele solicitate nu apar pe constatarea initiala...

Dar la prima constatare s-a trecut doar ce se vedea, fara sa se demonteze nimic..

Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta?
una,

Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar reparatia nu era una vitala, am ales sa o aman. 

Luna trecuta am decis sa fac reparatia. Dupa demontarea pieselor, cei de la service au decis ca trebuie inlocuite si alte piese si, cel mai probabil, a mai fost un eveniment... S-a refacut devizul de reparatie si asiguratorul nu l-a aprobat pe motiv ca piesele solicitate nu apar pe constatarea initiala...

Dar la prima constatare s-a trecut doar ce se vedea, fara sa se demonteze nimic..

Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta? 
buna seara,

in urma cu 8-9 luni am vandut o masina. contract de vanzare-cumparare, acte in regula. sau aparent 100% in regula. aceasta era inmatriculata cu numere preferentiale. noul cumparator a inregistrat masina la fiscul local de care apartine dar aceasta circula in continuare cu numerele mele... am vrut sa inamatriculez noua masina pe aceleasi numere si.... surpriza!! nu sunt disponibile intrucat sunt inca in uz...
car este modalitate de actiune in acest caz?

multumesc anticipat.