@Quartila
Și dacă va asculta și face tot ce ați sugerat aici, și pierde.
Cine suporta toate sumele avansate cu avocații și expertizele ?
Pentru că până la urmă nu are decât o presupunere, nu un fapt concret.
Îi dați banii înapoi că v-a ascultat ?
Dacă puneți aceeași întrebare de 7 ori... în fine.
Am răspuns la întrebare, îmi cer scuze dacă nu e exact ce a întrebat cel care a formulat întrebarea.
Oricum trebuie făcut un partaj succesoral, dacă se face la instanță:
1. Taxa judiciară de timbru tot trebuie plătită. DAR nu trebuie plătită de mai multe ori (și i-am spus lucrul ăsta). N-am de gând să întreb ironic dacă îi dați D-vs. banii pe taxa plătită de mai multe ori, pentru că e evident că nu. Dar e un lucru bine de știut că mai multe capete de cerere care au aceeași finalitate, se timbrează doar O DATĂ.
2. Atacând ȘI testamentul (anularea lui), odată cu reducțiunea lui (partajul succesoral), nu cheltuie în plus, DAR POATE să ceară și testamentul în original (de la TOATE părțile - legatari), ȘI o copie certificată după dosarul succesoral de la notar, unde poate vedea semnătura, pentru a se lămuri dacă este sau nu semnătura defunctului. Dacă va crede că NU E semnătura defunctului, poate:
3. Denunța testamentul ca înscris în fals (nu fals în înscris - am arătat CUM poate denunța testamentul corect! - în caz contrar sigur pierde, indiferent dacă este sau nu falsă semnătura). Față de taxa ce trebuie achitată pentru partaj, am arătat cât costa în urmă cu doi ani, EXACT pentru a vedea dacă să ceară expertiza sau nu. De asemenea am arătat și la ce folosesc expertizele (bine, nu tot, dar nu era întrebarea la ce folosesc expertizele pe de-a-ntregul).
În legătură cu semnătura pe testament, "cu degetul". O persoană bolnavă de cancer, în stadiu terminal, se presupune că sub medicație, uneori nu are discernământ, nu? Indiferent de prezența notarului, dacă ia morfină nu cred că se poate garanta că are discernământ... Și n-am idee, de aia nu am scris nimic, dar nu trebuie oare și un certificat medical DACĂ persoana este bătrână (iar nu a spus nimic cel care a pus întrebarea, așa că nici eu n-am scris nimic - deși în noul cod de procedură civilă e obligatoriu un certificat medical). Sau dacă cel/ cea în a cărui grijă e persoana îi și administrează medicația (îndeplinește funcția de infirmier), nu se pune nici o întrebare? Bine, dacă se pleacă de la premisa că orice notar, orice ar face, e corect... probabil că n-ar mai exista instituția denunțului înscrisului în fals (și nu a falsului în înscris - ce ar presupune modificări ale testamentului, făcute DUPĂ autentificarea testamentului - dar de aceea există un original al testamentului la notar TOT TIMPUL), nu?
Față de faptul că plătesc sau nu eu pentru alegerile ÎN CUNOȘTINȚĂ DE CAUZĂ ale altora (a celui care a întrebat sau a celor care citesc), nu pot spune decât că nu pot plăti pentru deciziile altora. DAR ÎMI DORESC CA OAMENII SĂ ȘTIE ÎNAINTE SĂ ALEAGĂ. Și de asemenea SĂ ȘTIE FORMULAREA CORECTĂ, pentru a nu pierde pe procedură. Eventual pe dreptul de dispoziție a părților, pentru că nu a avut dreptate în ceea ce a crezut. Dacă vă deranjează ca oamenii să fie informați corect (și am încercat să scriu cât de corect știu eu), este problema D-vs..
EVENTUAL VĂ ROG SĂ CEREȚI, și cer și eu, SĂ-MI ȘTEARGĂ MODERATORII POSTĂRILE dacă sunt atât de inutile sau dezinformează. Și v-aș ruga, ca odată cu cererea să-mi fie șterse postările, să oferiți răspunsuri întrebării puse, eventual mai corecte, pentru că cel/ cea care a întrebat probabil se așteaptă la un răspuns aplicat la întrebare (întrebări, pentru că sunt mai multe).
Încă odată, îmi cer scuze că am răspuns la întrebări, de de nervi ați repetat aceeași postare de 7 (ȘAPTE) ori, și vă doresc o zi frumoasă.