Buna ziua,
In situatia in care angajatorul dispune somajul tehnic, si, implicit, suspendarea contractelor individuale de munca a salariatilor, acestia nu mai pot fi obligati sa mearga la lucru, nu? Activitatea societatii se intrerupe si nu se mai presteaza deloc munca, de catre angajtii in somaj tehnic, in aceasta perioada?
Buna ziua,
In ultimele luni, administratorul societatii la care lucrez a decis sa faca plata salariului, in conturile angajatilor, direct din contul personal(firma plateste impozitul si contributiile pentru acesti bani), fara a face vreo mentiune ca sumele respective reprezinta salariu. Este in regula? Nu exista riscul ca banca sau Anaf-ul sa intervina si sa ne oblige sa mai platim o data taxe pentru acesti bani?
Buna ziua,
Prevederile OUG114/2018 referitoare la salariul minim de 3000 lei se aplica si pentru personalul suport ce isi desfasoara activitatea la un angajator ce activeaza in domeniul constructiilor(exemplu contabil,jurist, secretara,etc.)? Se aplica si angajatorilor cu un cod CAEN , subdomeniu celor prevazute in OUG( ex. 4120)?
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra...Am primit o oferta de angajare din partea unei societati, la prima vedere pare destul de serioasa, are proiecte mari,etc.De asemenea, modalitatea in carr au tratat problema angajarii(urmand exact procedura legala, incheierea unui contract de munca,etc.), precum si salarizarea daimpresia unei firme serioase, care merge bine.
Din cercetarile de pe mfinante.ro, se observa ca sunt in scadere cu profitul in ultimii ani( pe 2017 profitul net era undeva la 179.000 lei).De asemenea,am obsevat ca apar in CIP pentru emitere de BO fara disponibilitate la data introducerii in banca.Problema cea mai mare pare sa fie faptul ca, in luna aceasta s-a introdus, din partea unui creditor,o cerere de deschidereprocedurii de insolventa.
Avand in vedere aceste aspecte,considerati ca ar fi vreo sansa sa nu primesc vreo teapa daca devin sa accept oferta de angarare?Ma refer la posibilitatea neplatii salariului,concediere,etc. Daca firma e in insolventa?Este posibil ca o societate sa isi continue activitatea in mod normal si sa aiba profit,in aceste conditii?
Dosarul nu trebuia inchis nici in cazul reorganizarii. Dvs nu ati primit o citatie pentru primul termen de judecata? Cel mai bine ar fi sa mergeti cu numarul de dosar in arhiva instantei unde a fost introdusa cererea, sa studiati dosarul si sa vedeti daca nu se explica acolo aceasta solutie a instantei.
Ati mai putea verifica si pe internet, doar ca aveti nevoie de parola din citatie, eventual sunati la registratura sau arhiva instantei, ii spuneti ca sunteti parte in dosarul respectiv si le cereti parola pt a verifica actele dosarului.
Contestatia la executare se depune la instanta de executare( judecatoria) si doar contestatia la titlu se depune la instanta care a pronuntat hotararea.
Avocatul nu face altceva decat sa redea cele spuse de clientul/clienta sa.Imineste greu de imaginat ca s-a trezit el din senin si a trecut acele lucruri in cererea de divort.Cel mai probabil sotia dvs. a invocat acele motive si nu a vrut sa recunoasca in fata dvs.
Divortul a fost cerut prin acordul partilor sau din culpa unuia dintre soti?
Dvs trebuie sa faceti intampinare( atentie sa va incadrati in termen) prin care sa expuneti situatia din perspectiva dumneavoastra, negati cele expuse de partea adversa si eventual solicitati proba cu interogatoriul sotiei.
Daca divortul a fost cerut din culpa dvs puteti face chiar o cerere reconventionala.
Nu cred ca exista niciun un fel de factori din punct de vedere legal care sa faca diferenta intre copii.Ambii vor avea aceleasi drepturi la o eventuala mostenire, fie ca este adoptat, fie ca e natural.
In ceea ce priveste apartamentul, cred ca cel mai oportun ar fi ca in momentul casatoriei, in actele premergatoare acesteia sa optati pentru regimul separatiei de bunuri ca si regim matrimonial.Sau, bineinteles, pentru regimul comunitatii legale daca doriti sa impartiti apartamentul.
Doar pentru ca intelegerea dintre cei doi nu s-a transpus pe o foaie de hartie nu inseamna ca ea nu exista.Intre ei exista un contract care s-a format in mod valabil prin simpul lor acord de vointa in momentul in care s-au inteles cu privire la lucrare, pret, etc si in eventualitate in care ar ajunge in instanta acest lucru poate fi probat usor cu martori, reiese chiar si din faptul ca s-a platit aceea suma de bani( in proportie de 90% din total).
Avand in vedere ca legea nu cere nicio formalitate pentru incheierea contractului de antrepriza( cum poate fi calificata intelegerea dintre dumneavoastra), as zice ca ar avea o sansa intr-un eventual proces.Mai mult, daca nu puteti demonstra ca v-ati inteles cu privire la o anumita suma, instanta va aprecia totalul tinand cont de munca depusa si de valoarea materialelor, etc, astfel ca daca el chiar arata acele chitante s-ar putea sa tina.