avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate cata_tm2

Activitate cata_tm2

Bună ziua,
Am achizitionat cu ani in urma o remorcă legal, cu contract de vanzare-cumparare carte si talon, nu am transcris remorca pe mine, intre timp am pierdut cartea iar proprietarul a decedat.
Întrebare: pot recupera cartea pe baza contractului si a talonului ?
Iar ulterior sa o transcriu pe mine.
Multumesc.
Bună !
Urmează să dețin un SRL cu o autorizație de Taxi unde doresc să muncesc eu personal, trebuie să am un manager de transport dacă e doar o mașină pe acest SRL? Pe net găsesc această info sub formă de știre dar nimic în lege, aș dorii să știu ce spune legea exact.
Mulțumesc anticipat !
Buna , as vrea sa stiu care este termenul minim de luni de cotizare la stat pentru a putea beneficia de somaj ? Poti beneficia si in cazul in care demisionezi sau doar daca esti dat afara ?
Povestile astea le stiu si eu .. vroiam niste raspunsuri clare , o lege .. un termen legal obligatoriu . Ceva concret mai exact ..
Buna , m-ar interesa cat timp e obligat un vanzator sa ofere garantie pentru un produs , spre exemplu pentru o pereche de pantofi , cat timp ai garantie de la data cumpararii si e valabila si daca i-ai purtat ?
Buna , in urma cu ceva timp am facut un drum in Germania si am avut ghinionul ca in Austria sa depasesc limita de viteza (100km/h) cu 19 km/h fara sa sesizez , am primit amenda de 60 Euro prin posta dupa o luna de zile , intrebarea mea e : Amenda se trece pe impozit ? Ce se intampla daca nu platesc ? Care ar fi sanctiunile in timp ?
A fost depistat pe str X nr X pe trotuar in timp ce purta asupra sa o arma neletala cu bile din plastic inchisa partial intr-un rucsac avand teava la vedere , fapt care a provocat indignarea persoanelor care au sesizat .
Fapta comsia e prevazuta art.63 din 295/2004 "Art. 63. –
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii:
a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege "
Buna , mi-am cumparat azi o arma airsoft genul celor chinezesti cu bile , doar ceva mai puternica tot cu bile si automata . Arma aceasta nu necesita permis si este o arma neletala , cumpararea ei se face doar cu buletinul , atestand ca ai varsta de 18 ani . Clar ca un incepator nerabdator am mers in padure sa o testez ... neavand un rucsac sau ceva special din prima zi , am pus arma intr-un ghiozdan avand cam 6-7 cm catarea afara , aproape insesizabil . O femeie "normala" vazandu-ma cu ea in ghiozdan a anuntat politia . Am fost oprit din mers de catre ei , controlat si dus la sectie , mi s-a intocmit proces verbal si mi-a fost confiscata arma :O . Intrebarea mea e , am vreo sansa sa o recuperez daca fac contestatie (m-au indrumat agentii sa fac) si daca da , cam ce as putea specifica in ea cu scopul de a ma scoate si de a avea sanse sa o recuperez ... Rog pe cineva care se pricepe sa ma indrume si sa-mi explice exact ce trebuie facut ! Multumesc !
Răspuns la discuția Inselaciune cu telefon defect
Intrebarea mea era ce pot face ... ca are viciul ascuns mi-am dat si eu seama , cu toata stima ..
Buna. Problema mea e in felul urmator : Am cumparat un telefon de la o persoana . Am verificat cam tot ce stiam la el dar mai putin wi-fi ... cand am ajuns acasa am constatat ca nu merge wi-fi-ul ... Respectivul refuza sa imi inapoieze banii , spunand ca wi-fi-ul functiona cand mi la dat ... Ce pot face in cazul acesta ? Telefonul este original .. doar ca are acest defect ... Daca merg la politie si fac plangere , se rezolva ceva ? Din moment ce el zice ca mergea .... ?