avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Activitate Anasia

Activitate Anasia

Buna ziua,
Am avut astazi o discutie cu o persoana in varsta, pensionara, care nu stia carei institutii sa se adreseze cu o reclamatie referitoare la activitatea CAR-ului. Nu am stiut sa ii raspund si m-am gandit ca as putea gasi un raspuns la dvs. Sper ca cineva ma poate ajuta (dna respectiva s-a adresat deja Curtii de Conturi si cred ca ANAF-ului, dar nu sunt sigura de cea din urma). Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,
In data de 15.09.2016, fata mea si-a uitat telefonul intr-un fast-food. Urmatorii clienti au fost alti doi copii care au gasit telefonul si l-au insusit, dupa cum am vazut pe camerele de filmare. Am incercat prin tot felul de anunturi, peste tot facute sa recuperam telefonul, fara sa facem reclamatie la politie, gandindu-ne ca asa cum a gresit fetita noastra cand si-a uitat telefonul, asa or fi gresit si acei baieti cand l-au luat, desi nu le apartinea. Nu am avut niciun rezultat, asa ca sotul meu s-a dus la politie sa reclame, el fiind titularul abonamentului de pe telefon si al telefonului. La politie i s-a spus ca trebuie sa aduca fetita sa dea declaratii. Este normal ca un copil de 11 ani sa dea declaratii la politie? Mai ales cand tatal declara ca exista si inregistrari video in acest sens, pe care le-am vazut, de altfel. Daca eu nu as dori sa imi expun copilul unui interogatoriu al politiei, chiar cu un avocat prezent, cum as putea altfel sa ii conving pe politisti sa cerceteze situatia? Acei copii care au luat telefonul din fast-food fara sa fie al lor ar trebui cumva sa afle ca nu au procedat corect, nu?
Va multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa rezolv problema fara sa deranjez si cat mai repede, ca nu imi pot permite "luxul" de a nu asigura locuinta.
Buna ziua,
Acum doi ani si noua luni bunica mea a decedat. Suntem trei mostenitori - doi copii si eu nepot ( urmas al celui de al treilea copil). Bunica mea a avut doua case care au revenit fiecaruia dintre cei doi copii. La casatoria mea am primit din partea familiei largite un teren de 2,5 ari cu o bucatarie construita deja. Am obtinut toate autorizatiile pe numele bunicii, am construit o casa atasata bucatariei respective. Cat era bunica in viata nu a fost de acord sa ne faca documente scrise considerand ca dupa moartea ei nu vor fi probleme intre noi - adica fiecare va ramane cu casa in care locuia deja. Nu au fost probleme dupa decesul bunicii, nu sunt nici acum intre noi, dar este neaparat necesar sa ne asiguram casa noastra deoarece este construita din lemn si riscurile le consideram a fi foarte mari. Problema este ca nu vor asiguratorii sa ne asigure imobilul fara sa fie un proprietar clar in documente. De ce nu facem nici macar acum succesiunea? Deoarece matusile mele nu au copii, eu sunt singurul copil din familie si considera, probabil, ca oricum va fi totul al meu candva. Unchiul meu, sot al uneia dintre matusi are mai multi nepoti care abia asteapta astfel de evenimente pentru a profita (sotia lui se teme de situatia in care ar ramane cu ei drept mostenitori). Nu stiu cum sa fac, ma simt intr-o situatie complicata,nu doresc sa deranjez pe nimeni, dar in acelasi timp doresc sa imi asigur si locuinta cum este normal. Cu speranta gasirii unei solutii, astept raspunsul dvs. si va multumesc pentru rabdarea de a intelege situatia.
Buna ziua,

Sunt functionar public.
Am fost debutant din 16.07.2001 pana in 01.10.2002, iar de la aceasta data sunt asistent.
In perioada 01.10.2005 -15.07.2007 am fost in concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani.
In 01.01.2008 am promovat in treapta a doua, iar din 01.01.2009 am avut prima treapta.
In 2010 promovarile au fost blocate si s-au deblocat in perioada cat am fost in concediu medical pentru mentinerea sarcinii (nu am putut participa la eventuale examinari pentru ca eram in spital).
In perioada 05.10.2011 – 27.07.2013, am beneficiat de concediu pentru ingrijire copil pana la 2 ani optiunea 2.
In prezent sunt functionar public clasa I, grad profesional asistent, gradatia 3, clasa 41.
Mentionez ca in toti anii am primit evaluare cu calificativ “foarte bine”.
Cand voi putea promova in gradul profesional principal?
As dori o parere si din partea dvs.

Va multumesc!
Buna ziua!
Lucrez la o institutie publica. Din 04 februarie 2011 am fost in concediu medical pentru iminenta de avort, pana s-au terminat zilele de concediu medical la care aveam dreptul. Era prea devreme sa intru in concediu prenatal, starea de sanatate era foarte proasta, asa ca am luat cele 25 zile de concediu de odihna care le aveam pentru intreg anul 2011. Dupa concediul de odihna efectuat, am mers la serviciu trei zile si apoi am intrat in concediul prenatal, pana la nasterea copilului. Sarcina a fost una cu mari probleme, cu internari repetate, cu stat in pat in ultimele luni si cu riscuri foarte mari pentru mine si copil. Dupa 2 ani am revenit la serviciu incepand cu 29.07.2013. Exista posibilitatea sa beneficiez, acum in 2013, de concediul de odihna aferent lunilor lucrate sau se considera ca am efectuat tot concediul in 2011 si pentru fractiunea din 2013? Va multumesc foarte mult!